If you want your children to be intelligent, read them fairy tales…Einstein!

Και τι θα κάνουμε τώρα;!
Είναι μια ερώτηση που συχνά πυκνά ακούω από την μικρή μου κόρη καθότι μέσα στην ημέρα έχουμε εξαντλήσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες. Σαφώς τώρα που ξεκίνησε το σχολείο μας “βοηθά” στο να περνά πιο γρήγορα η ημέρα αλλά παρόλα αυτά είπα να ενισχύσουμε και φέτος την βιβλιοθήκη μας με νέα βιβλιαράκια.
Φέτος επέλεξα πολλά βιβλιαράκια με δραστηριότητες κατάλληλες για προσχολική ηλικία καθότι παραμύθια έχουμε πάρα πολλά ήδη (αν και ποτέ δεν είναι αρκετά!).

Μικρή μου κυρία, μπαλαρίνα μιας και ασχολούμαστε με το μπαλέτο. Ζωγραφική με πιο στοχευμένες κινήσεις στο σχέδιο.

Χρήστος Δημόπουλος μαθαίνω τους μήνες και τις εποχές καθώς και την ΑΒ σαν ποίημα. Υπέροχα βιβλία με πρακτικές ώστε να μάθει πιο εύκολα την ΑΒ το παιδί και τις εποχές. Ποιήματα, εικόνες ώστε το μάτι να μη βαριέται και η γλώσσα να λύνεται!

Ο Μπιμπί στα προνήπια ένα βιβλίο σε συνέχεια του περσινού μας (ο Μπιμπί στον παιδικό σταθμό). Γεμάτο με δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία, έννοιες, αριθμοί, γράμματα, σχήματα, χρώματα, ασκήσεις προγραφής κλπ.

Κόβω και Διπλώνω ένα πρωτότυπο βιβλιαράκι όπου μαθαίνει στα παιδιά να κόβουν με ακρίβεια, να διπλώνουν σωστά μία σελίδα με τα δύο τους χέρια. Εξασκώντας τους μύες των χεριών βοηθά το παιδί να πιάσει πιο εύκολα το μολύβι και να γράψει.

Τέλος μικρές κυρίες και ασκήσεις προγραφής. Η ΑΒ με κεφαλαία και μικρά.

Καλή μας λοιπόν δημιουργική απασχόληση και να τονίσω πως όλα αυτά τα βιβλία δραστηριοτήτων θεωρώ πως θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα του παιδιού μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού. Ποτέ με το ζόρι και ποτέ σε μεγάλο βαθμό διότι θα τα κουράσει και θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Μη ξεχνάμε πως παιδιά ετών 4ων στο προνήπιο έχουν καιρό μπροστά τους να μάθουν και να ανακαλύψουν πολλά πράγματα και γνώσεις!

Κλείνοντας θα προσθέσω την παρακάτω άποψη που με βρίσκει απίστευτα σύμφωνη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ