Γράμμα στην αγαπημένη μου κόρη…

Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, άλλαξε ολόκληρος ο κόσμος μου… Αυτό που γράφω, έχει ειπωθεί από το μεγαλύτερο ποσοστό των μανάδων επάνω στον πλανήτη αλλά για κάθε μία ξεχωριστά είναι ένα αληθινό θαύμα και αυτό δεν το κάνει να χάνει την αξία του.

Εχθές πήγα με το αυτοκίνητο την κόρη μου στο μπαλέτο της και όταν την άφησα, έτυχε να παίζει στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι που συνήθιζα να ακούω πολύ όταν ήμουν σε ηλικία προ εφηβείας περίπου.

Δεν έβαλα μπροστά την μηχανή αμέσως. Στάθηκα εκεί στην θέση του οδηγού και άκουγα το τραγούδι. Είναι μαγικό το τι επίδραση μπορεί να έχει ένα μουσικό κομμάτι επάνω σου. Είναι αξιοθαύμαστο πόσο ξαφνικά και απρόσμενα μπορεί να ανοίξει ένα μαγικό παράθυρο αναμνήσεων…

Θυμήθηκα τον εαυτό μου στην ανέμελη εποχή της εφηβείας, όλες τις ανησυχίες, τις αναζητήσεις… Έκανα ένα γρήγορο flash back από τότε ως το σημερινό παρόν. Πόσα πράγματα άλλαξαν, πόσο προχώρησα στην ζωή μου. Η σκέψη μου σταμάτησε επάνω στην κόρη μου. Αμέσως σκέφτηκα πως θα είναι άραγε εκείνη στην εφηβεία της;

Αναρωτήθηκα εάν νιώσει ότι εγώ ένιωθα όταν ήμουν έφηβη… Κυρίως αναρωτήθηκα και ρίγησα σε αυτή μου την σκέψη… εάν καταλάβει πόσο πραγματικά, ειλικρινά, βαθιά και ανεπιφύλακτα την αγαπώ όσο τίποτα άλλο στον κόσμο…

Ένας φόβος με κατέβαλε… σκέφτηκα με αγωνία πόσο θέλω να της δείχνω την αγάπη μου πόσο θέλω να με νιώθει δίπλα της, να ζήσω πολλά χρόνια να την στηρίζω και να την προστατεύω.

Είμαι άραγε σκέφτηκα καλή μητέρα;

Της δίνω αυτά που πραγματικά χρειάζεται;

Άραγε θα καταλάβει πόσο πολύ προσπαθώ να είμαι “αρκετή” για εκείνη;

Θα με συγχωρέσει για όσα λάθη έχω κάνει και για όσα θα κάνω;

Θα καταλάβει ότι τα λάθη μου είναι ανθρώπινα και πως προσπαθώ για εκείνη να γίνω καλύτερος άνθρωπος;

Όταν της χαϊδεύω τα μαλλιά καθισμένη στο προσκέφαλο της γνωρίζει ότι θα είμαι για όσο ζω ο φύλακας άγγελός της;…

Όταν ξεκίνησα το blog μου σκεφτόμουν ότι ήθελα ένα μέσο έκφρασης. Να παίρνουν μορφή οι σκέψεις μου και να μοιράζομαι με άλλες μαμάδες τις κατασκευές μας και τις εμπειρίες μας.

Σήμερα πλέον ξέρω πως το blog μου είναι ακόμα πιο σπουδαίο για εμένα… είναι η συλλογή αναμνήσεων…σκέψεις, συναισθήματα και φωτογραφίες… Θέλω εδώ να αποτυπώνω τις στιγμές μας.

Θέλω να εκφράζω κάθε ημέρα και με κάθε τρόπο την αγάπη μου προς εκείνη…

Τούτο το blog είναι το δώρο μου προς την κόρη μου…

Μετά από χρόνια θέλω να ανατρέχει η ίδια με το λάπτοπ της στις αναρτήσεις μου… Να με διαβάζει. Να διαβάζει τις σκέψεις της μαμάς της…

Εύχομαι ο Θεός να μας δώσει πολλά χρόνια να ζήσουμε η μία την άλλη, τίποτα άλλο… όλα τα άλλα θα τα κάνουμε μόνες μας.

Σ’ αγαπώ…

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γλυκιά μανούλα είσαι σίγουρα καλή!ίδιες σκέψεις κάνουμε να ξέρεις!!το τραγούδι είναι θεικό!!!!!!!!και η Cyndi μία από τις αγαπημένες μου εκείνης της εποχής!!

  2. Αγαπημένη μου Βαρβάρα… γλυκιά μανούλα επίσης δάκρυσα αρκετά όσο το έγραφα…πόσο γρήγορα βγήκε αυτό το κείμενο από τα χέρια μου δεν λέγεται… τα δάχτυλα πληκτρολογούσαν μόνα τους…

  3. Γλυκιά μου evi… σε ευχαριστώ και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να μην είμαστε τέλειες μαμάδες, καθώς τελειότητα δεν υπάρχει…είμαστε όμως τρυφερές ως το άπειρο…

  4. Σκέψεις και ανησυχίες που όλες οι μαμάδες έχουμε, ειδικά όταν έχουμε μικρά τα παιδιά μας…μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους με την αγάπη πάντα οδηγό!!!
    Να είστε πάντα καλά!

  5. Γλυκιά μου maria επίσης να είσαστε πάντα καλά και όπως λες πάντα με οδηγό την Αγάπη να πορεύεστε! Τα πολλά φιλιά μου και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  6. Μαρία σίγουρα η κόρη σου με είναι τυχερή που έχει μια μαμά να τη νοιάζεται τόσο και να την στηρίζει σε κάθε της βήμα! Να είναι πάντα γερή και να την χαίρεσαι!

  7. Γλυκιά μου effie effie… Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να ζήσουμε πολλά πολλά χρόνια να καμαρώνουμε τα μπουμπουκάκια μας να μεγαλώνουν και να ανθίζουν! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  8. Μαράκι μου γλυκό, σαν πιο μεγάλη μαμά, που πέρασα από όλα αυτά που περιγράφεις και αναρωτιέσαι και η κόρη μου είναι πλέον κι εκείνη σε θέση να αναλύσει τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις της, θα σου πω, πως ναι θα καταλάβει πόσο την αγαπάς και θα συγχωρήσει τα λάθη σου, να είσαι βέβαιη! Να της λες πόσο την αγαπάς, να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να είσαι ειλικρινής μαζί της. Αυτό εξασφάλισε σε μας μια σχέση δυνατή και αμετάβλητη!
    Να είστε γερές και οι δύο και αγαπημένες.
    Σε φιλώ. καλή σου εβδομάδα!
    Μαρίνα

  9. Πολύ συγκινητικό κείμενο Μαίρη μου και εγώ κάνω πολύ συχνά αντίστοιχες σκέψεις για την κόρη μου…Ελπίζω να είστε πάντα δεμένες και να μοιράζεστε όμορφες στιγμές! Πολλά φιλιά!

  10. Αχ μωρέ Μαρία, σε είκοσι γραμμές κατέθεσες κομμάτια της ψυχής σου.
    Και αν και δεν είμαι μανούλα ακόμα, ένιωσα τους προβληματισμούς σου και σκέφτηκα αμέσως πόσο υπέροχη μητέρα είσαι.
    Να το χαίρεσαι το ζουζούνι σου και να σας έχει ο Θεός καλά και να σας δίνει πολλές στιγμές και ευκαιρίες να ανακαλύπτεται την ζωή μαζί.
    Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα! 🙂

  11. Αγαπημένη μου Μαρίνα είμαι σίγουρη πως είσαι μία αξιοθαύμαστη μαμά καθώς όλη αυτή η αγάπη, η εσωτερική αρμονία και η ομορφιά από μέσα σου…αποτυπώνονται στα κείμενά σου… Σε ευχαριστώ για τα λόγια και τις συμβουλές που για εμένα από άτομα σαν και εσένα είναι θησαυρός. Σε ευχαριστώ για όλα…

  12. Αγαπημένη μου Αθηνούλα είσαι μία σκέτη γλύκα και είμαι σίγουρη με τα λίγα που έχω καταλάβει ότι και εσύ με την κόρη σου έχετε μία υπέροχη σχέση! Εύχομαι υγεία σε όλες τις μαμάδες τους κόσμου για να καμαρώνουν τα παιδιά τους!

  13. Γλυκό μου κορίτσι αν και σχεδόν μία δεκαετία μικρότερή μου είσαι πιο ώριμη και από μία γυναίκα μίας δεκαετίας μεγαλύτερής μου. Είμαι σίγουρη πως όταν και αν εσύ αποφασίσεις κάποτε να γίνεις μανούλα θα είσαι αξιοθαύμαστη. Έχεις ψάξει το μέσα σου αρκετά για το νεαρό της ηλικίας σου και η ομορφιά σου φαίνεται μέσα από τον γραπτό σου λόγο… Σε ευχαριστώ πολύ!

  14. Πόσο όμορφο και συγκινητικό! και να τα δάκρυα..! 🙂 Να ‘στε πάντα γερές και να χαίρεστε η μία την άλλη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ