Inkstory.gr – ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε ενημερωμένο blogger!

Έχω τη χαρά να φιλοξενώ στο MommyJammi.gr τον Παναγιώτη Σακαλάκη, τον blogger που κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο Inkstory.gr! Το blogging όπως έχω δηλώσει είναι γεμάτο εκπλήξεις, γνωριμίες με νέους ανθρώπους, ιδέες, και διάθεση για νέες γνώσεις και εμπειρίες! Μια έκπληξη για εμένα ήταν και η πρόταση του Παναγιώτη Σακαλάκη για μια συνέντευξή μου στο Inkstory.gr. Μια παρουσίαση του MommyJammi.gr σε μια συνέντευξη με αρκετές ερωτήσεις σχετικά με εμένα, την φιλοσοφία μου στο blogging και τα εργαλεία/μεθόδους που χρησιμοποιώ. Την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ!

“Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.”

Διαβάζοντας τα παραπάνω λόγια του Παναγιώτη αλλά και κάνοντας μια βόλτα στο blog του κατάλαβα πως πρόκειται για έναν έμπειρο blogger ο οποίος έχει να προσφέρει πολλά στους bloggers που θέλουν να εξελίσσονται, να αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και να βελτιώνονται καθημερινά σε αυτό που κάνουν! Θεματολογίες όπως: SEO, social media, εισόδημα & blogging, συμβουλές & tricks δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο έναν blogger ο οποίος θέλει διαρκώς να ενημερώνεται! Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο γραφής, τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης και όλοι έχουμε εμπειρίες, που με το να τις μοιραζόμαστε γινόμαστε καλύτεροι και αποφεύγουμε λάθη στην πορεία μας.

Παναγιώτη, πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

Είμαι ο Σακαλάκης Παναγιώτης, λάτρης του photo editing και του blogging για πάνω από 8 χρόνια. Ανακάλυψα το blogging στην ηλικία των 14 και από τότε γράφω ασταμάτητα. Πάντα ήθελα να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου, ποτέ δεν ήθελα να δουλεύω για άλλους και το blogging ήταν η ευκαιρία μου για να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού μου, κυρίως όταν πρώτο ξεκίνησα, δυσκολευόμουν πολύ να βγάλω χρήματα μπλογκάροντας, τότε ξεκίνησα να αναζητώ νέους τρόπους με τους οποίους μπορούσα να αυξήσω τα κέρδη μου online. Αλλά εν τέλη, το πάθος μου για το blogging με έκανε να επιστρέφω πάντα σε αυτό χωρίς το κύριο ενδιαφέρον μου να είναι το εισόδημα.

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

Από τότε που ήμουν μικρός λάτρευα να βοηθάω ανθρώπους με πράγματα τα οποία γνώριζα πολύ καλά. Το blogging είναι ένα από αυτά. Λατρεύω να γράφω γι ‘αυτό, να μιλάω γι ‘αυτό και να ονειρεύομαι γι ‘αυτό. Ο κύριος στόχος μου με το Inkstory είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται να επιτύχουν σε αυτόν τον τομέα και να δημιουργήσω εν τέλη μια κοινότητα από εκπληκτικούς bloggers.

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

Κάτι το οποίο θα ευχόμουν να ήξερα όταν πρώτο ξεκίνησα το blogging είναι η σημασία του να γράφεις αποκλειστικά για πράγματα τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά και έχεις πάθος με αυτά. Στις αρχές, έγραφα για ότι θέμα μου κατέβαινε στο μυαλό, απλά για να γράφω και να έχω πολλά άρθρα στο blog μου. Όταν ανακάλυψα όμως ότι αυτό δεν πήγαινε άλλο (μετά από αρκετά χρόνια, δυστυχώς), αποφάσισα πως είχε έρθει η στιγμή να ξεκινήσω να γράφω μόνο για πράγματα με τα οποία ήμουν παθιασμένος. Τότε γεννήθηκε το Inkstory και από τότε όλα φαίνεται να πηγαίνουν προς το καλύτερο.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

Γράφε μόνο για πράγματα με τα οποία είσαι παθιασμένος και έχεις γνώσεις. Χτίσε μια κοινότητα από ανθρώπους που λατρεύουν την θεματολογία για την οποία γράφεις και έχε πάντα ένα σχέδιο με τους blogging στόχους σου. Επίσης, αγόρασε ένα καλό θέμα για το blog σου και κράτα το όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, ειδάλλως θα σκοτώσεις το SEO σου και θα αλλάξεις τις συνήθειες των αναγνωστών σου.

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

Αρχικά, θα χρειαστεί να έχει ένα σχέδιο με αυτά που θέλει να επιτύχει με το blog του αλλά και τους δικούς του προσωπικούς στόχους. Για ποιο λόγο γράφει; Το κάνει για τα χρήματα ή επειδή το αγαπάει; Τι θέλει να πετύχει με αυτό και τι ανθρώπους θέλει να έχει στο blog του; Θέλει να βοηθήσει κόσμο ή να αδειάσει το μυαλό του; Μόλις κάνει μια μεγάλη συζήτηση με τον εαυτό του και δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί να πιάσει δουλειά. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

Το WordPress για εκατομμύρια λόγους (όχι το WordPress.com, αλλά το self-hosted, WordPress.org). Είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής blogging πλατφόρμα και παρέχει ακριβώς ότι χρειάζεται ένας blogger για να φτιάξει είτε ένα προσωπικό blog, είτε ένα επαγγελματικό, είτε μια σελίδα την επιχείρηση του. Στην αρχή ξεκίνησα με το Blogger, αλλά όταν είδα πόσο σημαντικά χαρακτηριστικά και εργαλεία έχανα και πόσο αδιάφορη είναι η Google για την blogging πλατφόρμα της, κατευθείαν μεταφέρθηκα στο WordPress.org. Από τότε, δεν σκέφτηκα ούτε μια φορά να ξανά επιστρέψω στο Blogspot.

Inkstory 2

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν ήταν να διαγράψω όλα τα blogs μου και τα άρθρα μου και να ξεκινήσω από την αρχή. Τότε έκανα αντιγραφή-επικόλληση από άλλα blogs και χρησιμοποιούσα το Blogger (Blogspot) της Google – μεγάλο λάθος.

Σου άνοιξε νέες «πόρτες» το blogging (και αν, ποιες);

Το blogging ήταν, είναι και θα παραμείνει να είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή μου. Όχι απλά μου άνοιξε νέες πόρτες, αλλά χάρη σε αυτό δούλεψα σε περιοδικά, έκανα γνωριμίες με απίστευτους ανθρώπους, συνεργάστηκα με μεγάλες εταιρείες και είδα πως είναι η ζωή ενός επαγγελματία. Κάθε (blogging) μέρα που περνάει, είναι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να κάνω κάτι εκπληκτικό.

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

Μόνο σε όσους έβλεπα πως έχουν ενδιαφέρον πράγματα να μοιραστούν με τον κόσμο, έχουν όρεξη και στόχους. Έχω ενθαρρύνει πάρα πολλά άτομα να ξεκινήσουν το δικό τους blog, παρόλα αυτά οι περισσότεροι το παράτησαν μετά από λίγο καιρό. Η αλήθεια είναι πως βαθιά μέσα μου το ήξερα ότι θα το παρατήσουν, γιατί δεν ήταν άτομα με πάθος και όρεξη να κάνουν κάτι καινούργιο, να βγουν από το comfort zone τους και να δουν τον κόσμο από διαφορετική οπτική. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα συνεχίζω να ενθαρρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται, γιατί είμαι σίγουρος πως το blogging είναι κάτι μαγικό που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

Την ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα από το blogging. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και πρέπει να κάνεις κάτι ξεχωριστό και να έχεις ένα δυναμικό σχέδιο για να επιτύχεις. Αλλά ακόμη κι αν έχεις, στην πραγματικότητα θα χρειαστούν από μήνες έως και χρόνια για να ξεκινήσεις να βλέπεις έναν καλό μηνιαίο μισθό να έρχεται.

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

Γνώρισα αρκετά ενδιαφέρον άτομα, αντάλλαξα ιδέες και έκανα φιλίες που θα διαρκέσουν για μια ζωή. Γνωρίζω συνεχώς νέα άτομα χάρη στο blog μου, το οποίο με έχει βοηθήσει όχι απλά να αναπτύξω την κοινωνικότητα μου με άλλους ανθρώπους. Αλλά αν λατρεύω κάποιο μέρος πάρα πολύ, αυτό είναι σίγουρα το Google+. Έχω κάνει πάρα πολλά hangouts με άλλους bloggers από το εξωτερικό οι οποίοι με βοήθησαν ιδιαίτερα πολύ με αρκετά προβλήματα που αντιμετώπιζα, ενώ μου έδωσαν ιδέες και συμβουλές που χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα.

Για να σας είμαι ειλικρινής πλέον είμαι πιστή αναγνώστρια του Inkstory.gr διότι βρίσκω απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα καθώς και βοήθεια! Μη ξεχάσετε λοιπόν να το επισκεφτείτε, είμαι σίγουρη ότι θα σας κερδίσει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπράβο Μαρία μου για την ωραία συνέντευξη και φιλοξενία στο μπλοκ σου του Παναγιώτη Σακαλάκη, Μετά την συνέντευξη που παραχώρησες και εσύ στο inkstory έγινα φανατική αναγνώστρια του γιατί έχει πολλά να πει για σημαντικά θέματα. Μάλιστα ανταλλάξαμε απόψεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα που γράψαμε και οι δυο στα μπλοκ μας.

 2. Αν έγραφα ένα άρθρο για σένα θα είχε τίτλο 100 και 1 λόγοι που θαυμάζω την Μαρία.
  Είμαι κ εγω ένα από τα άτομα που ενθάρρυνες …και φυσικά μια αναγνώστρια που επηρεάζεις!!!
  Αγαπώ,θαυμάζω και ακολουθώ…και ξέρω οτι δεν περιμένω τιποτε λιγοτερο απο υπέροχες αναρτήσεις!!!
  (σου έχω πει πόσο αγαπώ τις φωτογραφίες σου…..)

 3. Σε ευχαριστούμε αγαπητή Μαρίνα και χαίρομαι που το περιεχόμενο και των συνεντεύξεων αλλά κυρίως του inkstory τα είδες με αρκετό ενδιαφέρον! Νομίζω πως η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων είναι από τις ομορφότερες στιγμές του blogging! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

 4. Ααααα τα παραλές αγαπημένη μου, να σου θυμίσω πως στο ξεκίνημά μου πριν από περίπου 8 μήνες ήσουν από τα πρώτα blogs που ξεκίνησα να διαβάζω και να παρακολουθώ! Ξέρεις ποιο άρθρο σου με έκανε φανατική σου αναγνώστρια; Εκείνο με την διαφορετική ξεχωριστή μάνα, με τα tattoo και το piercing… Έπεσα επάνω στη φιλοσοφία που ασπάζομαι. So… μάλλον το άρθρο με τίτλο 100 και 1 λόγοι που θαυμάζω την Δέσποινα ανήκει σε εμένα! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για όλα! Η ενθάρρυνση και η έμπνευση είναι στοιχεία αμφίδρομα!!!

 5. Τελικά αυτό που καταλαβάινω από το blogging είναι πως όλοι αμς κα΄τι έχουμε να κερδίσουμε!!!
  Θα συμφωνήσω πως μέσα από αυτό γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους και τελικά πρσαπθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!!!!
  Ωραίες κ χρήσιμες κι οι δυο συνεντεύξεις!!!!!
  Ευχαριστώ κι από δω για την αναφορά του καρυδόσπιτου μου!!!!!!!!!!
  Ήσουν από τα πρώτα μπλογκ που γνώρισα στη γειτονιά κ με είχαν ενθουσιάσει οι κατασκευές σου!!!!!!!!!!!!! βασικά, ακόμα με ενθουσιάζουν!!!
  Τα φιλία μου Μαράκι!!!!!!!!!!!!

 6. Σε ευχαριστώ Ελένη μου για τα καλά σου λόγια και η εκτίμηση είναι αμοιβαία!!! Συμφωνώ με όλα όσα λες και προσεκτικά παρακολουθώ την πορεία μας μέσα στην bloggoσφαιρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ