Ζεστή διακόσμηση στο σπίτι μετά τα Χριστούγεννα

Έρχεται η στιγμή που πρέπει να ξεστολίσουμε, μαζεύοντας τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ο χώρος μας φαντάζει σαν γκρίζο τοπίο και εδώ θα σου δώσω ιδέες που θα σε βοηθήσουν να τον κρατήσει cozy ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα! Ζεστή διακόσμηση στο σπίτι μετά τα Χριστούγεννα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τι και αν έφυγαν τα Χριστούγεννα, εγώ προσωπικά διατηρώ κάποια επιλεγμένα λαμπάκια/αστεράκια! Μπορείς να απλώσεις μονόχρωμα λαμπάκια σε κάποια σημεία που θέλεις να αναδείξεις, ή να τα βάλεις μέσα σε μεγάλες γυάλες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μη κρύψεις λοιπόν όλα τα λαμπάκια με τα Χριστουγεννιάτικα είδη! Σε συνδυασμό με χιονισμένα κουκουνάρια δημιουργείς ένα όμορφο χειμωνιάτικο ντεκόρ. Λιτό, καθόλου φορτωμένο και έχει το “κάτι” να σου θυμίζει από τα Χριστούγεννα…

Να θυμάσαι, ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για τη διακόσμηση. Καθώς, με μικρές, σωστές και έξυπνες κινήσεις θα έχεις μια τέλεια διακόσμηση στο σπίτι σου για τον υπόλοιπο χειμώνα.

Μπορείς να τα βάλεις μέσα σε διάφανο βάζο, πάνω από το κρεβάτι σου, στο κομοδίνο, στο τραπεζάκι του σαλονιού. Πάρε ιδέες.

Λίγα κομμάτια από λευκό τούλι είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν τα λαμπάκια. Κόψε μικρές λωρίδες και δέσε τα κοντά στα λαμπάκια. Ένα υπέροχο ρομαντικό αποτέλεσμα θα εμφανιστεί! Κόψε μερικά μεταλλικά φύλλα και δημιούργησε υπέροχα λουλουδάκια. Αμέσως τα λαμπάκια αποκτούν άλλο χαρακτήρα! Το σπρέι σε χρώμα κάνει θαύματα. Ακόμα και αν τα λαμπάκια έχουν πράσινο καλώδιο και σε ενοχλεί ιδιαίτερα, μπορείς απλά να τα βάψεις! Τύλιξε με χαρτοταινία προσεκτικά το κάθε λαμπάκι και ξεκίνησε το βάψιμο! Παίζεις γκόλφ; Αν δεν παίζεις γκολφ δεν πειράζει, πάρε μερικά μπαλάκια του γκόλφ, άνοιξε τρύπες στο καθένα και φτιάξε μίνι καπελάκια για κάθε λαμπάκι!

Εάν είσαι τύπος του πιο μίνιμαλ, μπορείς να συνδιάσεις μια πρασινάδα (λωρίδα) με λαμπάκια σε λευκό χρώμα. Η συγκεκριμένη οπτική μπορεί να μείνει στο σπίτι και για όλο το υπόλοιπο έτος. Δεν θυμίζει απαραίτητα Χριστούγεννα.

Το λευκό παίζει με το μαύρο, το μπέζ και το σκούρο καφέ, οι αποχρώσεις στον δικό μου χώρο. Η σύνθεση με τα κουκουνάρια και τα λευκά κλωνάρια καθώς και τα μαύρα μπουκάλια δεσπόζουν στην τραπεζαρία μου.

Η νεράιδα της νύχτας καθώς και τα Ασπρόμαυρα κεριά με ρυζόχαρτο. Στην κορυφή ένα στεφάνι που είχα φτιάξει στο παρελθόν ουσιαστικά προσθέτοντας κάποια στοιχεία που ταιριάζουν με τις αποχρώσεις μου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Tips!

  • Γενικά για την χειμερινή διακόσμηση σπιτιού το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη φαντασία και δημιουργικότητα. Κάθε σπίτι μπορεί να γίνει όμορφο με απλά πράγματα.
  • Οι δερμάτινες επιφάνειες, καθώς επίσης και οι ξύλινες θα σε βοηθήσουν χρωματικά να φέρεις την φυσική ζεστασιά στο χώρο σου. Το ξύλο είναι το υλικό εκείνο που ντύνει χώρους που επιδιώκουν ένα ζεστό και φιλόξενο αποτέλεσμα. Για να το πετύχεις πρόσθεσε μικρά ή μεγαλύτερα ξύλινα διακοσμητικά σε σκούρο χρώμα ή κοντινό με αυτό που έχουν τα έπιπλα σου.
  • Ο καθρέφτης μπορεί, επίσης, να συμβάλει στην αίσθηση που επιδιώκεις για το χώρο σου. Αντανακλά το φως των κεριών, των φωτιστικών, των spot, σε συνδυασμό με τα κόκκινα, τα καφέ τα πολυτελή υφάσματα και δημιουργεί μια εικόνα μαγική.
  • «βαριά» υφάσματα σε σκούρα θερμά χρώματα για τον καναπέ, τις πολυθρόνες και το κρεβάτι. Μαλλί, γούνα και λεπτομέρειες από βελούδο θα δώσουν μία πολυτέλεια στην όλη εικόνα.
  • Πολλά βιβλία πάνω στο τραπέζι, ένα παλιό ρολόι στον τοίχο, κηροπήγια, αποξηραμένα φρούτα και λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες σε όμορφες κορνίζες είναι ότι πρέπει για τον χειμώνα. Μην διστάσεις να υπερβάλλεις, άλλωστε ο χειμώνας δεν υπήρξε ποτέ minimal…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ