Πάσχα στην φύση…

Φέτος επιλέξαμε να περάσουμε το Πάσχα μακριά από τους αγαπημένους μας… Είναι η πρώτη χρονιά όπου κανονίσαμε να φύγουμε ένα τριήμερο ταξιδάκι μόνο οι τρεις μας. Ένα ταξιδάκι ήρεμο και με σκοπό να απολαύσουμε την φύση, το βουνό και τη θάλασσα. Σκοπός ήταν να δούμε τοπία, ζωάκια, βλάστηση… πολλά από αυτά η μικρή μου Κωνσταντίνα τα είχε δει μόνο σε βιβλία ή στην τηλεόραση.

Ο προορισμός μας ήταν η Βόρεια Εύβοια στα Ήλια σε ένα γραφικό μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Φύγαμε μεσημέρι Μ.Σαββάτου και ξεκινήσαμε να καταγράφουμε εικόνες. Είχαμε μεγάλη ανάγκη να φύγουμε από την πόλη και να ζήσουμε λίγες ημέρες στην εξοχή. Ως οικογένεια είμαστε έντονα φυσιολάτρες και τελικά αυτό φαίνεται όλο και πιο έντονα όσο τα χρόνια περνούν και οι συνθήκες της ζωής ζορίζουν. Δεν υπάρχει καλύτερο καταφύγιο ή διέξοδος από αυτή στην μητέρα φύση…

Ο καιρός ήταν σύμμαχος και αρχικά απολαύσαμε την θάλασσα στο έπακρο, με τα κουβαδάκια μας και τα καφεδάκια μας!

pasxa-2016-2-mommyjammi

Η μικρή Κωνσταντίνα χάρηκε την παρέα της μαμάς και του μπαμπά που τόσο της έλειψε καθώς η περίοδος των γιορτών είναι δύσκολη. Οι επαγγελματικές απαιτήσεις είναι σημαντικά αυξημένες!

pasxa-2016-3-mommyjammi

Τα κουβαδάκια μας είχαν το δικό τους σακίδιο και απλώθηκαν με χαρά στην παραλία η οποία ήταν ντυμένη με βότσαλο, όπως ακριβώς μου αρέσει!!! Τα νερά;! Θεσπέσια…μπανάκι όμως δεν κάναμε!

pasxa-2016-4-mommyjammi

Σειρά είχε η εκδρομή στο δάσος… Ένας δάσος γεμάτο πλατάνια, τρεχούμενα νερά και ρυάκια… Μια ομορφιά που είναι δύσκολο να αποτυπωθεί ακόμα και στις φωτογραφίες… Εγώ προσωπικά ένιωσα απίστευτη αγαλλίαση. Πραγματικά μου αρέσει η θάλασσα αλλά σαν το βουνό δεν βάζω τίποτα άλλο, τέλος… είμαι βουνίσιος τύπος εγώ!

pasxa-2016-5-mommyjammi

pasxa-2016-6-mommyjammi

pasxa-2016-7-mommyjammi

Η εκκλησία του χωριού ήταν τόσο γραφική και όμορφη. Μου θύμισε έντονα τα παιδικά μου καλοκαίρια στο χωριό μας… Εκεί ανάψαμε την λαμπάδα μας και την αφήσαμε στην εκκλησία.

pasxa-2016-9-mommyjammi

Δεν έλειψε και το καφεδάκι δίπλα στην θάλασσα…

pasxa-2016-10-mommyjammi

Ο δρόμος της επιστροφής ήταν στρωμένος με ένα σκηνικό απερίγραπτης ομορφιάς… Μέσα σε δάση και τοπία μαγικά λες και βγαλμένα από παραμύθι! Ευτυχώς για καλή μας τύχη κίνηση δεν βρήκαμε, βέβαια για κακή μας τύχη η μικρούλα μας ανακατεύτηκε λόγω των αρκετών στροφών… Παρόλαυτά όμως επιστρέψαμε καλά στο σπιτικό μας, γεμάτοι όμορφες εικόνες και όνειρα για την επόμενη εξόρμηση μας!

Καλά να είμαστε, Υγεία να έχουμε και πολλά καλά να μας έρθουν…

pasxa-2016-8-mommyjammi

Σας γλυκοφιλώ!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα και μαζέψατε εικόνες κι αναμνήσεις!!
    Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά εύχομαι!
    Φιλιά πολλά!

  2. Αμάν μου θυμισες τα δικά μας! Καπως έτσι κι εμείς φέτος και παρόλο που δεν είμαι καθόλου του βουνού και της φύσης, το απόλαυσα γιατί το είχα ανάγκη! Και του χρόνου λοιπόν ή μαλλον και νωρίτερα γιατί όχι!

  3. Μαράκι καταρχήν, χαίρομαι που επιλέξατε έναν προορισμό της Β. Ευβοίας! Ειλικρινά έχει τόσα πολλά να προσφέρει…φύση, θάλασσα, πράσινο, ωραίες παραλίες και φυσικά είναι κι ένας οικονομικός προορισμός λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα! Προσωπικά θεωρώ ότι το βόρειο τμήμα της, είναι ένας μικρός παράδεισος, με πολλά χωριά πλούσια σε φυσική ομορφιά! Τα Ήλια είναι ένα από αυτά… Την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε, ελπίζω να συναντηθούμε για καφεδάκι και να σας ξεναγήσω στα υπόλοιπα μαγευτικά μέρη της! σε φιλώ

  4. Ευχαριστούμε πολύ!!! Υγεία, να είμαστε καλά πάνω από όλα όλοι μας να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της φύσης με τις οικογένειές μας! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  5. Τελικά φέτος το είχα και εγώ πολύ ανάγκη… Όσο μεγαλύτερο ζόρι τόσο πιο κοντά στη φύση θέλουμε να είμαστε! Εύχομαι πολλά πολλά και ακόμα καλύτερα! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  6. Υπέροχη ομορφιά, ένας μικρός παράδεισος με όλη την περιγραφή που έκανες Μαρία μου! Βέβαια για να σου είμαι ειλικρινές η διαδρομή με τις ατελείωτες στροφές κούρασαν το μικρό με αποτέλεσμα να έχουμε δύο εμετούς, έναν στο πήγαινε και έναν στο έλα… επόμενη φορά καραβάκι! Δεν ήξερα ότι θα ήσουν εκεί στα μέρη…απίστευτο!!!! Μάκια πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες!!!

  7. Κι όμως είμαστε πολλοί που τους αρέσει το βουνό, είδες;! Καλά κάνατε και ξεφύγατε για λίγο, και του χρόνου να’στε καλά να πάτε αλλού 🙂

  8. Νομίζω είμαστε μειοψηφία στην πλειοψηφία αρέσει περισσότερο η θάλασσα! Αλλά εμείς είπαμε βουνίσιοι τύποι! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές και σε ευχαριστώ που πέρασες!!!

  9. Και του χρόνου, Μαράκι κι μου!!! Είναι πανέμορφη η ελληνική φύση και στο λέω μετά λόγου γνώσης, γιατί επιλέξαμε από τη μεγαλούπολη (Αθήνα) να ζήσουμε στην εξοχή και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα συγκοινωνίας δεν το έχουμε μετανιώσει!…
    Δίνει απολαύσεις μοναδικές!!!
    Φιλιά και σε άλλα με υγεία κορίτσι μου!
    Μαρίνα

  10. Αγαπητή μου Μαρίνα το πόσο πολύ θέλουμε να φύγουμε από την Αθήνα δεν λέγεται… Λατρεύουμε την φύση παρά τα όσα μειονεκτήματα ή δυσκολίες. Στη φύση μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, πουθενά αλλού! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  11. Μια υπέροχη ηλιόλουστη εκδρομή αυτή σου ή ανάρτηση. Σου έχω εκφράσει κ στο παρελθόν τον θαυμασμό μου για τις εικόνες που μοιράζεσαι μαζί μας… Ομολογώ ότι οι φωτογραφίες σου είναι η κρυφή ματιά των αναγνωστών σου στη πασχαλινη σας εξόρμηση. Σας εύχομαι πολλά τέτοια ταξιδακια, πολλές εικόνες, μυρωδιές και εμπειρίες.

  12. Και του χρόνου να είσαστε καλά Μαρία μου! Πολύ ζήλεψα τις εικόνες σου! Ειδικά το δάσος με το ποταμάκι!
    Μάλλον θέλω επειγόντως εκδρομή!

  13. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Το ποτάμι και το δάσος αυτά μου έκλεψαν και εμένα περισσότερο την καρδιά. Η αλήθεια είναι πως εδώ που μένουμε στον Πειραιά βλέπουμε σχεδόν καθημερινά τη θάλασσα, δεν μπορώ να πω ότι σαν εικόνα μου λείπει. Το βουνό όμως ειδικά το συγκεκριμένο τοπίο με το δάσος και το ποταμάκι απλώς με μαγεύουν… Εύχομαι σύντομα εξόρμηση στα βουνά! Σε φιλώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ