5 πράγματα να κάνεις στην Αθήνα πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού – 8 Αυγούστου. Στην Ελλάδα όπως λένε, μάλλον τραγουδούν εύστοχα οι φίλοι μας Locomodo δεν κάνει κρύο ποτέ. Συνεπώς το καλοκαίρι θα διαρκέσει για έναν τουλάχιστον ακόμα μήνα. Βαριά βαριά θα το πάμε ως 12 Σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία και εκ των πραγμάτων μετά τα κεφάλια μέσα! Η αλήθεια είναι πως φέτος όπως και κάθε χρόνο οι ημέρες του καλοκαιριού κύλησαν σαν νεράκι αν και ο Αύγουστος είναι ένας δύσκολος μήνας για όσους δεν έχουν φύγει διακοπές ακόμα, ή δεν θα πάνε καθόλου διακοπές. Το καλοκαίρι μας δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι θα διαρκέσει για πάντα, πράγμα που φυσικά και δεν ισχύει οπότε ας δούμε 5 πράγματα να κάνεις στην Αθήνα πριν τελειώσει το καλοκαίρι! Ακόμα και αν δεν έφυγες διακοπές ακόμα και αν δεν πρόκειται τελικά να φύγεις για διακοπές πρέπει να κάνει 5 πράγματα στην Αθήνα πριν τελειώσει το φετινό καλοκαίρι… Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά συντονίσου σιγά σιγά διότι είμαστε ήδη στον Αύγουστο!

#1 Πήγαινε Θερινό Σινεμά!

Υπάρχουν σε ένα σωρό τοποθεσίες ειδικά κοντά στο Θησείο σινεμαδάκια θερινά που μπορείς να απολαύσεις αγαπημένη ταινία κάτω από τα αστέρια του καλοκαιρινού ουρανού! Πορτοκαλάδα, πασατέμπο, καλή παρέα και κάνε ένα ταξίδι στο παρελθόν, στα ανέμελα χρόνια σου!

#2 Διάβασε ένα άρλεκιν!

Ναι εννοώ αυτά τα σαχλά ρομάντζα με λίγη δόση 50 αποχρώσεων και λίγο σεληνόφως ή μπορείς να διαβάσεις κλασικό άρλεκιν εποχής. Μαζί με το σιροπιαστό ρομάντζο θα πιάσεις τον εαυτό σου να γελάει σε αρκετά σημεία!

#3 Βραδινή βόλτα στην Αθήνα!

Τον Αύγουστο η Αθήνα είναι ίσως στα καλύτερά της. Χαλαροί δρόμοι από κίνηση και εσύ μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου σαν τουρίστας στο κέντρο της Αθήνας, στο λόφο του Φιλοπάππου, κάτω από την Ακρόπολη, το θέατρο Βράχων, το Βεάκειο… Νομίζω πως τον Αύγουστο απολαμβάνω να οδηγώ στους άδειους δρόμους της Αθήνας και να περιφέρομαι σαν τουρίστας! Αυτή την περίοδο εάν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και υπέροχες υπαίθριες συναυλίες.

#4  Διοργάνωσε πικνικ!

Λίγο έξω από την Αττική αλλά και εντός της Αττικής ίσως σε κάποια παραλία κάποιο πρωινό ή βραδάκι μπορείς να κανονίσεις έναν πικνικ με πράγματα που θα ετοιμάσεις καθώς και παιχνίδια εξωτερικού χώρου για τα παιδάκια σας, ώστε να απασχοληθούν. Αν το ψάξεις καλύτερα μπορείς να οργανώσεις το πικνικ κοντά σε πάρκα όπου διαδραματίζονται παιδικές δραστηριότητες. Στην περίπτωση όπου τα παιδάκια σου μείνουν στο σπίτι με την γιαγιά, προτείνω βραδινό πικνικ! Σε μια παραλία με ένα ψυγειάκι με μπύρες και λίγα φαγώσιμα για εσένα και την παρέα σου!

#5 Κοιμήσου! 

Ναι… αυτό είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις φέτος το καλοκαίρι και κυρίως πριν γυρίσεις στην εργασία σου ή πριν ξεκινήσουν τα σχολεία… Να κοιμηθείς όσο περισσότερο μπορείς!

Θα μπορούσα πολλά ακόμα να σου προτείνω ή μάλλον να σου τονίσω ότι θα πρέπει να προλάβεις να κάνεις πριν τελειώσει το φετινό καλοκαίρι. Όπως για παράδειγμα βραδινό μπανάκι, ξενύχτι μέχρι να δεις την ανατολή του ήλιου, όταν όμως είσαι γονιός οι επιλογές περιορίζονται. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον αλλάζουν. Άρα αντί για βραδινό μπανάκι θα σου πρότεινα επιτραπέζια παιχνίδια στη βεράντα και παγωτά χωρίς να κοιτάτε το ρολόι!

Να τονίσω κλείνοντας το άρθρο πως δεν θα δεχτώ να ακούσω την πιο χαιρέκακη ευχή “καλό Φθινόπωρο” από ανθρώπους που γύρισαν από τις διακοπές τους με φουλ μαύρισμα! Μα αρνούμαι σου λέω και τέλος!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει θα προσπαθήσω να κάνω και τα 5 παρόλο που είμαι στη Θεσσαλονίκη!!! Οπότε αλλάζω την βραδινή βόλτα και είμαι έτοιμη!!! Αυτό με το άρλεκιν μη γελάσεις, αλλά όταν ήμουν πιο μικρή πολύ μου άρεσε τους καλοκαιρινούς μήνες… να χάνομαι σε ένα άρλεκιν! Μετά πήραν την μορφή σύγχρονων μυθιστορημάτων και τα συνεχίζω με αυτή τη μορφή ακόμα και σήμερα!!! Τα θερινά σινεμά μεγάλη μου αγάπη και αδυναμία και πιστεύω πως όλοι πρέπει να τα στηρίξουμε!!! Σε γλυκοφιλώ!!!

  2. Νομίζω πως Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι ακόμα πιο όμορφα διότι όπως και να το κάνουμε έχετε δίπλα σας και το στολίδι την Χαλκιδική που σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Έτσι δεν λένε;! Σε ευχαριστώ και σε φιλώ και εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού αγαπημένη μου!

  3. Σκοπός μου είναι να σας δραστηριοποιήσω διότι αν κρίνω από εμένα, αφήνω εύκολα το χρόνο να περνά και αυτό μόνο καλό δεν είναι! Έχουμε ένα μήνα φουλ καλοκαιράκι ακόμα!!! Φιλιάαα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ