Έλα να παίξουμε!

Είναι καλοκαιράκι, είμαστε στο σπίτι, διακοπές δεν φύγαμε και ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετός για το παιδί. Και τώρα τι κάνουμε μαμά; Τι θα παίξουμε μαμά; Βαριέμαι μαμά. Ερωτήσεις, δηλώσεις, επίσης λίγη γκρίνια γιατί όπως και να το κάνουμε ένα πεντάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βόλτες, μπανάκια, παιδικές χαρές, πολυχώρους με δημιουργική απασχόληση, εκδρομές, σπίτια φίλων είναι κάποιες από τις γνωστές προτάσεις για δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Μέσα στο σπίτι θα σας δείξουμε εμείς τι αγαπάμε συνήθως να παίζουμε! Έλα να παίξουμε! Απασχόληση στο σπίτι!

Φυσικά σαν κορίτσια που είμαστε αγαπάμε πολύ τις κούκλες μας! Τις ντύνουμε, τις χτενίζουμε και τις βάζουμε να μιλάνε με τις ώρες… τόση ομιλία που μαλλιάζει η γλώσσα μας. Ιστορίες, απορίες, δηλώσεις, προβληματισμοί, απόψεις… ότι θέλεις να μάθεις για το παιδί σου, για αυτά που σκέφτεται, αρκεί να παίξεις παιχνίδια στα οποία να μιλάνε και οι δύο πλευρές ελεύθερα με ιστορίες και χωρίς κανόνες. Τα γούστα μας σχετικά με τις κουκλίτσες…είναι ιδιαίτερα!

paixnidi-sto-spiti-2-mommyjammi

Αγαπάμε επίσης τις παιδικές κατασκευές. Μια δραστηριότητα που μας άρεσε πολύ, σε όλους δηλαδή όχι μόνο στην μικρή μου κόρη, ήταν το craft set του minecraft. Ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στην κόρη μου να παίζει στο tablet όπου κατασκευάζει απίθανα πράγματα με άπειρα υλικά και τολμώ να πω ότι έμαθε του κόσμου τα αγγλικά από μόνη της! Το συγκεκριμένο minecraft craft set ουσιαστικά είναι μεταφορά του παιχνιδιού, όλα ήταν χαρτονάκια όπου έπρεπε ένα – ένα να συναρμολογήσουμε. Μη το βλέπετε εύκολο, σας πληροφορώ καθόλου εύκολο δεν ήταν και το χρόνο του τον ήθελε!  Τώρα χρησιμοποιούμε τις χάρτινες κατασκευές για να παίζουμε, πλάθοντας ένα σωρό ιστορίες.

paixnidi-sto-spiti-3-mommyjammi

paixnidi-sto-spiti-5-mommyjammi

paixnidi-sto-spiti-4-mommyjammi

Τι άλλο παίζουμε και αγαπάμε; Μα φυσικά το τραγούδι και παραδοσιακά παιχνίδια όπως για παράδειγμα “πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”. Παίρνουμε το μικρόφωνο και ξεκινάμε διαγωνισμό τραγουδιού ή μαθαίνουμε τραγούδια η μία στην άλλη. Η αλήθεια είναι πως είχα την τύχη να πέσει ένα βιβλίο / διαμαντάκι στα χέρια μου το οποίο έχει φρεσκάρει τέλεια τα παιδικά τραγουδάκια που λέγαμε όταν ήμασταν παιδιά! Τραγούδι, διαγωνισμός και έπαθλο που συνήθως είναι παγωτάκι. Τώρα βέβαια πως γίνεται να κερδίζουμε και οι δύο στο διαγωνισμό και να τρώμε και οι δύο παγωτό, δεν ξέρω να σου πω!

paixnidi-sto-spiti-10-mommyjammi

paixnidi-sto-spiti-9-mommyjammi

paixnidi-sto-spiti-8-mommyjammi

Το βιβλίο μας είναι το “Παιχνίδια – Παιχνιδοτράγουδα – Νανουρίσματα – Γλωσσοδέτες” από τις εκδόσεις Μελωδία που μπορείτε να βρείτε στο Facebook ΕΔΩ. Επίσης είχαμε πάρει και το βιβλίο “Τα σχολικά τραγούδια μας για μικρά παιδιά” που είχε cd με όλα τα τραγουδάκια επίσης. Τα χαρήκαμε όλα πάρα πολύ!

paixnidi-sto-spiti-6-mommyjammi paixnidi-sto-spiti-7-mommyjammipaixnidi-sto-spiti-11-mommyjammi

Επίσης να μη ξεχάσω πως αγαπημένη μας επίσης απασχόληση σε μαμά και κόρη είναι η ζαχαροπλαστική! Λατρεύουμε να φτιάχνουμε πίτσα, κέικ και κουλουράκια! Οι αναρτήσεις στα ενεργά Links θα σας δώσουν μια εικόνα για το τι γίνεται στη κουζίνα μας!!!

Έλα να παίξουμε! Γιατί το παιχνίδι είναι χαρά!!!

Καλή σας διασκέδαση και καλή συνέχεια Καλοκαιριού να έχουμε!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαιρη μου τι να πω υπέροχες προτάσεις! Θα τις προσαρμοσουμε αναλόγως σαν αντρακια που είμαστε αλλά θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν έχει να κάνει με το φύλο! Κ ο μεγάλος μου γιος έχει ξετρελαθει με το minecraft! Απλά εκει που κοντεύει να τελειώσει την κατασκευή έρχεται σαν σιφουνας ο μικρός μας κ τα χαλάει!!!! Δεν το βάζει κάτω όμως ξανά προσπαθεί! Φιλάκια πολλά!

  2. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου για τα καλά σου λόγια και θα συμφωνήσω ότι ειδικά σε αυτές τις ηλικίες το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν έχει φύλλο! Είναι φοβερό σας αρέσει και εσάς το minecraft!!! Το λατρεύουμε οικογενειακώς θα έλεγα! Υπομονή με τον μικρούλι σίφουνα θα ξεκινήσεις να κάνει οργανωμένο παιχνίδι και εκείνος σιγά σιγά! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!!!

  3. Για να σου είμαι ειλικρινής οι κούκλες δεν είναι προσωπικά το αγαπημένο μου παιχνίδι ούτε τώρα αλλά ούτε και όταν ήμουν μικρή. Βλέπεις μεγάλωσα με έναν αδελφό 7 χρόνια μεγαλύτερο και περισσότερο έμαθα να παίζω με πιο αγορίστικα παιχνίδια! Σε φιλώ και χαράς μας να παίξουμε παρέα χεχε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ