Σφολιατάκια με μερέντα με δύο υλικά σε χρόνο μηδέν

Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό σνακ που συνοδεύει άριστα τον καφέ μας καθώς και το γάλα των παιδιών. Σφολιατάκια με μερέντα με δύο υλικά σε χρόνο μηδέν! Σαφώς είναι ένα σνακ για κάποιες περιστάσεις που θα επιλέξουμε ή για ένα κυριακάτικο πρωινό που θέλουμε να καλομάθουμε την οικογένεια φτιάχνοντας ένα γλυκάκι.

Φυσικά συζητάμε για μια συνταγή που ουσιαστικά γίνεται στο τσακ μπαμ, χωρίς κάποια προετοιμασία ούτε με πολλές πολλές απαιτήσεις. Αγαπάμε τις εύκολες και γρήγορες συνταγές γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και τελικά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Τα υλικά μας ΔΥΟ!

Σφολιάτα και Μερέντα!!!! Αφού έχουμε ξεπαγώσει τα δύο φύλλα σφολιάτας απλώνουμε επάνω την μερέντα με μια σπάτουλα. Εγώ έβαλα αρκετή, λάθος μου… λίγη είναι αρκετή! Βλέπεις είδα τη μερέντα και στην κυριολεξία μου γύρισε το μάτι… Όπως είπε και ο αγαπητός μου σύζυγος “αυτό είναι μερέντα με σφολιάτα”! Οπότε λοιπόν περιορίστε την λατρεία σας…!

sfoliatakia-me-merenta-me-dyo-ylika-se-xrono-mhden2

Έστρωσα ένα κομμάτι λαδόκολας σε ένα μεγάλο ταψί και στην συνέχεια τύλιξα ρολό την σφολιάτα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που κόβει καλά, έκοψα τα ρολίνια μου και τα τοποθέτησα στο ταψί. Αφήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους διότι η σφολιάτα φουσκώνει.

sfoliatakia-me-merenta-me-dyo-ylika-se-xrono-mhden3

Τα έψησα στον αέρα με κάτω αντίσταση για 20 σχεδόν λεπτά στους 180 βαθμούς. Τόσο απλά τόσο γρήγορα! Στην συνέχεια εννοείται έφτιαξα το καθιερωμένο μου ζεστό καφεδάκι και απόλαυσα το σφολιατάκι μερέντας ζεστό! Σχετικό “σύρμα” έπεσε σε όλο το σπίτι αφού η μυρωδιά τους “έσπασε” τη μύτη!

sfoliatakia-me-merenta-me-dyo-ylika-se-xrono-mhden4

Για σπέσιαλ γλυκάκι συνοδευτικό με τον καφέ προσωπικά σου προτείνω το κλασικό και πατροπαράδοτο κέικ που μπορείς να βρεις εδώ:

Καφεδάκι μυρωδάτο και κεκάκι λαχταριστό!

cake 1mommyjammi

Φυσικά ωραία πρόταση για υγιεινό σνάκ που μπορεί να μας συνοδεύσει σε όλες τις ώρες τις ημέρας είναι τα μπισκότα βρώμης που μπορείς να βρεις εδώ:

Μπισκότα βρώμης με νιφάδες μαύρης σοκολάτας!

mpiskota-vromis-me-nifades-sokolatas1

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ευχαριστώ γλυκιά μου!!! Αγαπώ τις εύκολες συνταγές διότι ποια θέλει να περνάει υπερβολικό χρόνο στη κουζίνα;!Το κλασικό μαγείρεμα της ημέρας, συν τα εξτρά ήδη είναι αρκετά… Σε φιλώ!

  2. Α!!! με μερεντα δεν το ειχα δοκιμασει, μονο με κανελα και αχνη…παω για υλικα…αχ τι με κανεις Μαρια μου!

  3. Τι λες τώρα;! Σημειώνω και με την πρώτη ευλαιρία φτιάχνω βρε Μαρία μου! Ευχαριστούμε!

  4. Πρέπει να είναι τέλειοοοοοο! Έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο με κουβερτούρα και τσακωθήκαμε για το τελευταίο κομμάτι, σκέψου αυτό με την μερέντα!! Στα χέρια θα πιαστούμε.. χαχαχαχα

  5. Λοιπόν, τα έκανα, η μυρωδιά απίστευτη! Φαγώθηκαν σε δευτερόλεπτα! Και επίσης … ξεγελάστηκα και έβαλα μάλλον αρκετή μερέντα γιατί είχαν υπερχυλίσει! Ήταν λαχταριστά! Ευχαριστούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ