Φτιάξε σπιτάκι από χαρτόκουτο!

Σε όλα τα παιδάκια αρέσουν πολύ οι μικροσκοπικοί χώροι. Ντουλάπες, κουτιά και οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει μια κρυψώνα! Ένα απόγευμα λοιπόν ήρθε σπίτι ο μπαμπάς Τάσος και έφερε μαζί του μια τεράστια κούτα. “Καλέ τι το θέλουμε αυτό;” Ήταν το πρώτο πράγμα που είπα… η μικρή Κωνσταντίνα είπε με ενθουσιασμό “Ουάου” λες και υποπτευόταν την κατάληξη της κούτας! Φτιάξε σπιτάκι από χαρτόκουτο! Αυτό ακριβώς κάναμε! Για να ακριβολογώ ο μπαμπάς έκανε τη δουλειά και εγώ με την μικρή χαζεύαμε!

Ως blogger βεβαίως βεβαίως – ξέρεις πως είναι αυτά – τους είπα να μείνουν εκεί που κάθονται και να φέρω φωτογραφική! Το αστείο είναι πως ενώ τράβηξα πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της δημιουργίας… τις έχασα… ναι! Τις έχασα! Κάτι έπαθε η κάρτα μνήμης – αχ βαχ – και έχασα τις αρχικές φωτογραφίες! Ευτυχώς δημοσίευσα ένα μικρό βίντεο στο Instagram ίσα να πάρετε μια γεύση από την κατασκευή μας!

Από αυτό που είδα το σχέδιο έχει ως εξής: Ανοίγεις την κούτα και από τις δύο μεριές πάνω και κάτω. Στο πάνω μέρος εκεί που θα φτιάξεις την σκεπή κόβεις τα πλαϊνά όπως βλέπεις στο βίντεο ώστε να τα σηκώσεις ψηλά και τα ενώσεις με ταινία με τα άλλα δύο πλαϊνά. Κόβεις και ένα μακρόστενο κομμάτι (ορθογώνιο παραλληλόγραμμο) ώστε να “κλείσει” η σκεπή. Χρησιμοποιείς ταινία για να τα κολλήσεις και κάποιος βοηθά ώστε να τα κρατά στην σωστή θέση όσο τα κολλάς. Αυτή τη δουλειά την έκανε η Κωνσταντίνα όσο ο μπαμπάς έβαζε γύρω γύρω ταινία. Εγώ είπαμε…χάζευα! Με τον καφέ στο χέρι… Α προσθέσαμε και μια καμινάδα!

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi3

Στα πλαϊνά κάναμε και δύο παραθυράκια. Με ένα κοπίδι εύκολα και γρήγορα. Προσοχή όμως με το κοπίδι όσο το μικρό πιτσιρίκι είναι στα πόδια σας. Είναι φοβερό ότι πάντα πιάνουν στα χέρια τους αυτά που δεν πρέπει!

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi2

Στην συνέχεια η μικρή μπήκε με τον φακό της… ούτε που την προλάβαμε! Για τέτοιο ενθουσιασμό συζητάμε!!!

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi5

Όμως επειδή η ψυχρούλα ξεκίνησε της ζήτησα να βγει έξω ώστε τα πλαϊνά του κάτω μέρους της κούτας να τα γυρίσω προς τα μέσα. Να στρώσω και ένα κουβερτάκι, ώστε και πιο μαλακά αλλά και πιο ζεστά να είναι στο πάτωμα. Ταυτόχρονα η μικρούλα μάζεψε και μερικά πραγματάκια που ήθελε να βάλει μέσα στο σπιτάκι της!

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi4

Διακόσμηση με αυτοκόλλητα και ζωγραφική έγινε σε πολύ αρχικό στάδιο διότι που όρεξη για δουλειά η μικρή;! Αυτό που ήθελε ήταν να μπει στο σπιτάκι της και να παίξει. Οπότε το εικαστικό κομμάτι της κατασκευής είναι σε…εξέλιξη ανάλογα με τα κέφια μας! Κέφια της για την ακρίβεια!

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi7

*ΤΣΑ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!*

ftiakse-spitaki-apo-xartokouto-mommyjammi6

Αυτό που εισέπραξα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ότι τα παιδιά θέλουν ελάχιστα πράγματα για να είναι ευτυχισμένα! Ούτε πανάκριβα παιχνίδια ούτε δραστηριότητες υπερβολικές. Η μαμά, ο μπαμπάς μαζί και ένα τεράστιο χαρτόκουτο είναι αρκετά για να να δώσουν απίστευτη χαρά στο παιδάκι!!!

Δες άλλες κατασκευές που πραγματικά θα ξετρελάνουν τα παιδάκια σου!

Ουράνιο τόξο στο παιδικό δωμάτιο

ouranio tokso 1 mommyjammi

Ένα διακοσμητικό λουλούδι στο χεράκι

mommyjammi flower hand1

Νεραϊδένια ταμπέλα δωματίου

neraida 11

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχεις δίκιο Μαρία μου, χαίρονται με απίστευτα απλά πράγματα, αρκεί να ασχολείσαι μαζί τους! Υπεροχο το σπιτάκι σας, ανυπομονώ να το θαυμάσω τελειωμένο!!!! Φιλιά

  2. Αυτό το έχω καταλάβει και εγώ Μαρία μου, τρελαίνονται να κρύβονται και μπορούν να παίζουν με τις ώρες αλλά και εμείς τα ίδια κάναμε, σπίτια από καλάμια και μαγαζάκι να πουλάμε. Σου δίνω ιδέα για το επόμενο ακίνητο!! χαχαχα

    Η κούτα σας πάντως έγινε πολύ ωραίο σπιτάκι και προβλέπω να της βάζει την Αρτα και τα Γιάννενα πάνω!!!! χαχαχα
    Αν αρχίσεις να χάνεις πράγματα, να ψάχνεις την κούτα. Εγώ αυτό έκανα, τα πήγαινα στη κρυψώνα μου και έψαχνε η μάνα μου! Είχα σπίτι να εξοπλίσω.. 😀 😀 Φιλιά!!

  3. Και να δεις που κάπου διάβαζα πρόσφατα τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά τρελαίνονται να φτιάχνουν τον χώρο στους σε μικρά σπιτάκια. Και τα αγόρια μου αρέσκονται σε τέτοια σπιτάκια, οπότε έχουμε φτιάξει στο παρελθόν κι εμείς. Τώρα στόχος μας είναι ένα ξύλινο σπιτάκι που ο Μάνος θέλει λέει να το κάνει εργαστήριο!

    Μου αρέσει που η Κωνσταντίνα το ζωγραφίζει. Σε λίγο καιρό θα έχει γίνει καλλιτέχνημα απ’ ότι προβλέπω!

  4. Τώρα που το λες μου λείπουν κάτι κορδέλες και έχω φάει όλο το σπίτι…! Ωωωω τι ωραία ιδέα για νέο ακίνητο! Αλλά μεταξύ μας ε; Μη μου τσιμπήσουν κανένα ΕΝΦΙΑ και ψάχνομαι η γυναίκα! Σε φιλώ!!!!

  5. Το ξύλινο σπιτάκι πιστεύω ανεβάζει το όλο θέμα σε άλλο επίπεδο, είναι απλώς τέλειο!!! Μικρά σπιτάκια, δικοί τους χώροι, μικρές φωλίτσες… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ Χριστίνα μου!

  6. Να σου πω και εγώ χάρηκα πολύ, έκανα να μπω αλλά δεν χωρούσα αχαχαχα! Βέβαια δεν με άφησε και η μικρή θέλει τον μυστικό κωδικό… “η μεγάλη κοιλίτσα του μπαμπά” από το επεισόδιο της πέππας! Θεέ μου ευτυχώς είπε του μπαμπά και όχι της μαμάς!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ