Όταν η λογική παραλογίζεται… Κέρδισε το βιβλίο που θα σε κάνει να δεις τα πάντα από άλλη οπτική

Ζήσε την πραγματικότητα και διώξε το άγχος και τη κατάθλιψη! Όταν η λογική παραλογίζεται… Κέρδισε το βιβλίο που θα σε κάνει να δεις τα πάντα από άλλη οπτική

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μερικές φορές η λογική λειτουργεί παράλογα και καταλήγουμε σε παράλογα συμπεράσματα και αποφάσεις! Το κακό είναι ότι πολλές φορές αυτές τις συμπεριφορές τις κάνουμε αυτόματα και δεν τις παίρνουμε καν χαμπάρι. Αν όμως εκπαιδευτούμε, μπορούμε να μάθουμε να τις αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως!

Πολλά συναισθήματα αντικατροπτίζουν τις πεποιθήσεις μας, για εμάς τους τρίτους και τη ζωή γενικότερα. Αν αυτές οι πεποιθήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας είναι αρνητικές τότε θα δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και κατ επέκταση λανθασμένες κινήσεις. Ένας ατελείωτος φαύλος κύκλος που εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να “σπάσουμε”.

Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις. Για κάθε αρνητικό επίθετο μπορεί να υπάρχει και ένα θετικό συνώνυμο. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα…

otan-h-logikh-paralogizetai-kerdise-to-vivlio-pou-tha-se-kanei-na-deis-ta-panta-apo-allh-optikh-mommyjammi3

“Όταν η λογική παραλογίζεται” από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. ένα βιβλίο, εγχειρίδιο για μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή απελευθερωμένη από αρνητικές πεποιθήσεις που δημιουργούν “διανοητικές παραμορφώσεις” όπως αναλύεται εύστοχα στο βιβλίο. Συγγραφέας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ, διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Ιντιάνα.

Πόσες είναι αυτές οι φορές όπου νιώθουμε ότι όλα τα βλέπουμε μαύρα; Θαρρείς και είναι σαν να φοράμε ένα ζευγάρι γυαλιά με φίλτρο που μας επιτρέπει να βλέπουμε μόνο τα δυσάρεστα “διανοητικό φιλτράρισμα” που οδηγεί σε “εκλεκτική αφαίρεση”! Μια κακιά συνήθεια που δημιουργεί μόνο πόνο… Πέταξε επιτέλους αυτό το φίλτρο και άφησε ανοικτά τα μάτια σου.

Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις “μάγος”, να αναλύεις υπερβολικά τι έχει πει ο άλλος τι εννοεί και τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον…

Σταμάτα να μεγαλοποιείς καταστάσεις και γεγονότα…

Σταμάτα να απομυθοποιείς τα κατορθώματά σου…

Σταμάτα να προσωποποιείς το κάθε τι που συμβαίνει ρίχνοντας επάνω σου το βάρος…

Σταμάτα να αφήνεις τη τελειομανία, τη κακομοιριά, την υπερευαισθησία να σε δηλητηριάζουν…

Έχεις άγχος; Έχεις κατάθλιψη; Τίποτα δεν έχεις! Το άγχος και η κατάθλιψη δεν είναι όπως η γρίπη. Δεν υπάρχει ιός άγχους ή κατάθλιψης. Υπάρχουν δύο ρήματα: άγχομαι και καταθλίβομαι. Και στα δύο αυτά… σπορ οι Έλληνες διαπρέπουμε. Αυτό συμβαίνει διότι, μερικές φορές, η λογική «ρετάρει». Κάνουμε διανοητικές παραμορφώσεις εξαιτίας των οποίων αγχωνόμαστε ή χαλάει το κέφι μας. Τα ίδια κάνουμε κι όταν βαριόμαστε. Ούτε ιός βαρεμάρας υπάρχει. Όταν βαριόμαστε, αρχίζουμε να παραμορφώνουμε την πραγματικότητα και… μας παίρνει το ποτάμι. Υπάρχουν αντίδοτα για την παράλογη πλευρά της λογικής;

Υπάρχουν! Μια και η ανθρώπινη συμπεριφορά, μερικές φορές, είναι για γέλια, έλα να γνωρίσουμε τα αντίδοτα γελώντας

otan-h-logikh-paralogizetai-kerdise-to-vivlio-pou-tha-se-kanei-na-deis-ta-panta-apo-allh-optikh-mommyjammi2

Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο και ανά περιόδους όπου θα νιώθω ότι χάνω τον προσανατολισμό μου θα το διαβάζω ξανά.

Το MommyJammi σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα χαρίσουν σε ένα τυχερό ένα αντίτυπο του βιβλίου.

otan-h-logikh-paralogizetai-kerdise-to-vivlio-pou-tha-se-kanei-na-deis-ta-panta-apo-allh-optikh-mommyjammi4

Τα βήματα είναι απλά και ο Διαγωνισμός θα γίνει μέσω Facebook! -ΕΛΗΞΕ-

  1. Like σε Mommyjammi και ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS
  2. Share τη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook που θα βρεις ΕΔΩ
  3. Tag τουλάχιστον δύο άτομα με σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού, που θα βρεις ΕΔΩ για να μπεις και εσύ στη κλήρωση (προσοχή όχι σχόλιο εδώ στην ανάρτηση αλλά στην φωτογραφία στο Facebook)

Όροι διαγωνισμού:

  • Λήξη διαγωνισμού Παρασκευή 20/01 ώρα 23΄00
  • Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στην σελίδα του Facebook.
  • Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και σε περίπτωση μη ανταπόκρισης εντός τριών ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Ο τυχερός θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο Εκδόσεις Ψυχογιός, εάν είναι εκτός Αττικής η αποστολή θα πραγματοποιηθεί με courier.
  • Ο διαγωνισμός αφορά κατοίκους εντός Ελλάδος.
  • Tο δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ

Θεματική κατηγορία : Ψυχολογία
Σειρά : Για να ζούμε καλύτερα
Ημ. Έκδοσης : 24/11/2016
Σελίδες : 176
Ηλικία : 18+
ISBN: 978-618-01-1800-1

Καλή επιτυχία!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή χρονιά με υγεία,αγάπη,ευτυχία και χαμόγελα πολλά.
    Βιβλίο το καλύτερο δώρο
    Ευχαριστούμε πολύ καλές δουλειές

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.