Τα Παλιά Επαγγέλματα στο Πολιτιστικό Πάρκο! ΔΩΡΟ για το Σαββατοκύριακο

Βόλτα στη γραφική πλατεία του Χωριού, επίσκεψη στα παραδοσιακά εργαστήρια των παλιών επαγγελματιών. Τα Παλιά Επαγγέλματα στο Πολιτιστικό Πάρκο! ΔΩΡΟ για το Σαββατοκύριακο.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελματιών.
Στα “Περίχωρα” του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού.
 ta-palia-epaggelmata-sto-politistiko-parko-dwro-gia-to-sabbatokyriako3
Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων που δυσκολεύονται στη μετακίνηση.
Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

 

Βόλτα στη γραφική πλατεία του Χωριού, επίσκεψη στα παραδοσιακά εργαστήρια των παλιών επαγγελματιών και γνωριμία με τον μπάρμπα Μελέτη τον Μαραγκό, τον κυρ Ζαχαρία τον Ράφτη, τη θεια Μερόπη την Υφάντρα, τον κυρ Ανέστη τον Τσαγκάρη, τον κυρ Θύμιο τον Μπαρμπέρη, τον Χαρίλαο τον Καφετζή και τον Φαίδωνα τον Οργανοποιό! Τα παιδιά, αφού δουν τα εργαλεία τους και μάθουν για τη δουλειά τους, τότε, με τη βοήθεια των επαγγελματιών, τα χρησιμοποιούν και συνομιλούν με τους υπαίθριους επαγγελματίες του Χωριού: τον Λούστρο, τον Ταχυδρόμο, τον Νερουλά, τον Φωτογράφο, τον Παγωτατζή, τον Καστανά, τον Αμαξά και τον Ακονιστή.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και 10 τυχεροί θα κερδίσουν οικογενειακές προσκλήσεις για το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα Παλιά Επαγγέλματα στο Πολιτιστικό Πάρκο στη Κερατέα. Δηλώστε ΕΔΩ την συμμετοχή σας!

 

ta-palia-epaggelmata-sto-politistiko-parko-dwro-gia-to-sabbatokyriako2

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ