10 tips για να περιορίσουμε το αίσθημα της πείνας

Η επιτυχία σε μία σωστή διατροφή είναι ο συνδυασμός των τροφίμων. Που θα μας δώσουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά αλλά και θα μας περιορίσουν τις λιγούρες… 10 tips για να περιορίσουμε το αίσθημα της πείνας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Με βάση τις τελευταίες έρευνες τα παρακάτω που θα σου παρουσιάσουμε, περιορίζουν αισθητά την πείνα. Ταυτόχρονα βοηθούν στο να δραστηριοποιηθεί ο μεταβολισμός μας!

1.Αυγά. Τα αυγά είναι ένας τέλειος συνδυασμός  πρωτεϊνών και  λίπους και είναι πιο ικανοποιητικά από ότι άλλα τρόφιμα για πρωινό. Μην ανησυχείτε για τη χοληστερίνη καθώς τα αυγά δεν είναι ο ένοχος για την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τον κροκο δοκιμάστε μόνο το ασπράδι που είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες και μπλοκάρει την πείνα.

2.Αβοκάντο. Διαθέτει κρεμώδη σάρκα γεμάτη με φυτικές ίνες και υγιή μονοακόρεστα λιπαρά συνεπώς αποτελεί το ιδανικό σνακ! Ο συνδυασμός φυτικών ινών αλλά και λιπαρών είναι ιδανικός αφού απαιτείται περισσότερος χρόνος για να χωνευτούν. Μειωμένη αίσθηση πείνας αλλά και λίγες θερμίδες.

3. Αμύγδαλα. Γεμάτα σε ασβέστιο και καλό θα ήταν να προτιμάτε τα ωμά χωρίς αλάτι αμύγδαλα. Μια χούφτα, γύρω στα 10, θα μειώσουν αισθητά το αίσθημα της πείνας και θα σας δώσουν ενέργεια!

4.Όσπρια. Άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετοι υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Σούπερ συνδυασμός. Ταυτόχρονα διατηρούν σταθερό και το σάκχαρο του αίματος. Σκέτες φακές, με ντομάτα και λίγα κρουτόν αποτελούν το τέλειο γεύμα για το βράδυ.

5.Πιπέρι Καγιέν. Είναι ένας αποδεδειγμένος εχθρός της όρεξης. Μισό κουταλάκι του γλυκού από το κόκκινο πιπέρι σε ένα γεύμα θα σας κάνει να φάτε κατά 60 περίπου θερμίδες λιγότερες στο επόμενο γεύμα σας. Επίσης, μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν πάνω από κάποιο φαγητό μπορεί να προκαλέσει το σώμα να κάψει  επιπλέον 10 θερμίδες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6.Νερό. Το νερό φουσκώνει το στομάχι, ενυδατώνει τον οργανισμό, βοηθά το πεπτικό σύστημα και είναι το πιο δυνατό λιποδιαλυτικο στοιχείο. Δύο ποτήρια νερό πριν το γεύμα σας, θα σας κάνουν να καταναλώσετε 80-90 θερμίδες λιγότερες.

7.Γιαούρτι. Η πρωτεΐνη στα τρόφιμα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι.Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες περιέχουν επίσης κάποιο λίπος σε ποικίλες ποσότητες, το οποίο διατηρεί επίσης την αίσθηση της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το γιαούρτι επίσης είναι πλούσιο σε ασβέστιο κάτι που ειδικά ο γυναικείος οργανισμός έχει μεγάλη ανάγκη.

8.Κλειστή τηλεόραση. Είναι μια συνήθεια που μόνο κακό κάνει. Βλέποντας τηλεόραση την ώρα που τρώμε, μας οδηγεί στο να καταναλώνουμε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού. Κλείστε την τηλεόραση και κουβεντιάστε.

9.Τρώμε αργά. Προσπαθήστε να μασάτε καλά τις τροφές και να δίνετε το χρόνο ώστε ο εγκέφαλος να δώσει σήμα κορεσμού. Είναι βέβαιο ότι θα φάτε λιγότερο.

10.Βόλτες. Βγείτε έξω, περπατήστε, κανονίστε ένα καφέ. Οτιδήποτε ώστε να μη μένετε διαρκώς στο σπίτι (στις περιπτώσεις που δεν εργάζεστε). Όταν μένετε στο σπίτι, ταυτόχρονα και με κακή διάθεση, έχει ως συνέπεια να τσιμπολογάτε διαρκώς. Φτιάξτε ένα καλό πρωινό και μετά έξω!

extra tip: όσο ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή τόσο πιο εύκολο είναι να την διατηρήσεις, η αρχή είναι το ήμισυ παντός.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλες οι συμβουλές που μας δίνεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και εύκολες στην εφαρμογή τους.Προσωπικα προτιμώ πολύ τα αμύγδαλα και το κάνω πολύ συχνά!

  2. Τα αμύγδαλα και οι ξηροί καρποί δεν μου αρέσουν! Αλλά αυτό με το αβοκάντο λέω να το δοκιμάσω! Τώρα εγώ γιατί όταν τρώω γιαούρτι αισθάνομαι νηστική; Χαχαχα!
    Kathy

  3. Χρησιμότατες όλες οι συμβουλές! Ειδικά αυτό με το πιπέρι καγιέν έχω αρχίσει να το κάνω και όντως πιάνει! Άσε που πίνω και παραπάνω νερό όσο καίγομαι οπότε 2 σε ένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ