Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια. Επίσης μία ακόμα ηλεκτρονική συναυλία της ενότητας MusicEscapades.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το Παιδικό Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) μετατρέπεται στην πιο καλλιτεχνική γωνιά του ΚΠΙΣΝ και φιλοξενεί διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν τι είναι η Commediadell’arte και θα φτιάξουν τις δικές τους περίτεχνες μάσκες (Commediadell’arte//18.02), ενώ θα ολοκληρώσουν την αποκριάτικη φορεσιά τους με αυτοσχέδιες στολές από χαρτί (Χειροποίητα κοστούμια από χαρτί!//18.02). Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα εξερευνήσουν το Βενετσιάνικο καρναβάλι και τις παραδόσεις του και θα κατασκευάσουν μοναδικές μάσκες με χρυσοστόλιστες καμπύλες και χρωματιστά μοτίβα(Εργαστήριο βενετσιάνικης μάσκας//19.02).

Το Σάββατο το βράδυ θα κλείσει με τη συναυλία του ΙΟΝ (Γιάννης Παπαϊωάννου)ο οποίος θα παρουσιάσει στο ΚΠΙΣΝ αποσπάσματα από το νέο του άλμπουμ Unsound σε συνδυασμό με παλιότερα κομμάτια του. Ο Πύργος των Βιβλίων θα γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ήχους του καλλιτέχνη, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό του ένα μουσικό μείγμα από ambient ηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, fieldrecordings και dubtechnobeats.

Ελάτε στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το ShuttleBus!

Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttlebus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιείστάση στο σταθμόΣυγγρού – Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttlebus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

kentro-politismoy-idryma-stauros-niarxos-kpisn-sas-perimenei-auto-to-sabbatokyriako-me-apokriatika-dhmiourgika-ergasthria2

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

  • MUSIC ESCAPADES

ΙΟΝ

Σάββατο 18.02. 2017, 21:00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Unsound, ο ΙΟΝ, κατά κόσμον Γιάννης Παπαϊωάννου, ένα από τα πιο δραστήρια ονόματα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, εμφανίζεται στο ΚΠΙΣΝ όπου θα παρουσιάσει ζωντανά αποσπάσματα από τη νέα του δουλειά σε συνδυασμό με παλαιότερα κομμάτια. Ενεργός στη δισκογραφία με αυτό το project από το 1996, έχοντας παίξει ζωντανά σε δεκάδες φεστιβάλ, έχοντας ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι AnneClark, Momus, M83, ColdCave κ.ά., και με μια πληθώρα κυκλοφοριών σε ελληνικά και ξένα labels, o ION έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα βαθύ και προσωπικό ήχο: Ένα πρωτότυπο μείγμα από ambientηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, fieldrecordings και dubtechnobeats.

Σύνθεση, παραγωγή, μουσική:ION (Γιάννης Παπαϊωάννου)

Video, Animation: Αγγελική Βρεττού

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Commedia dell’arte

Σάββατο 18.02.2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Οι μάσκες αποτελούν την πεμπτουσία του βενετσιάνικου καρναβαλιού και ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στις αποκριάτικες και σ’ αυτές της Commediadell’arte. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Bauta, μια λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο, χωρίς στόμα, και φοριέται από άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι περίτεχνες μάσκες της Commediadell’arte συνδέονται άμεσα με τις αυτοσχέδιες Ιταλικές κωμωδίες.

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν τον χαρακτήρα που με τον οποίο θα ασχοληθούν, μεταμορφώνοντας μια λευκή μάσκα Bauta σε ένα εικαστικό αντικείμενο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Ζαφειροπούλου & Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικοί

*Για παιδιά άνω των 10 ετών και τους γονείς τους

*Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Χειροποίητα κοστούμια από χαρτί!

Σάββατο 18.02.2017, 11.30-13.30,ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Με αφορμή τις Απόκριες, φτιάχνουμε μοναδικά κοστούμια από χαρτί και τα διακοσμούμε με μοτίβα, σχέδια, κολλάζ και ό,τι άλλο φανταστούμε! Αφήνουμε τη φαντασία μας να ξεδιπλωθεί, κόβουμε, κολλάμε και ζωγραφίζουμε πάνω στο χαρτί και ύστερα ντυνόμαστε με τα χειροποίητα κοστούμια μας. Με απλά υλικά δημιουργούμε ρούχα πολύχρωμα ή λιτά, αστεία ή σοβαρά, εμπνευσμένα από ιστορίες ή από τη φαντασία μας, και ο καθένας μας γίνεται ο μαγικός ράφτης που θα ντύσει τον δικό του ευφάνταστο κόσμο!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΧρίστιναΚάλμπαρη, Εικαστικός

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εργαστήριο βενετσιάνικηςμάσκας

Κυριακή / 19 Φεβρουαρίου / 2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Ελάτε να δούμε μαζί βενετσιάνικες ημι-μάσκες, μάσκες Κολομπίνας ή Αρλεκίνου-Γελωτοποιού, και να εμπνευστούμε από το σχήμα τους και τα περίτεχνα διακοσμητικά τους σχέδια, για να φτιάξουμε τις προσωπικές μας μοναδικές μάσκες –διακοσμημένες με χρυσοστόλιστες καμπύλες, χρωματιστούς ρόμβους, μοτίβα με νότες ή και φουντωτά φτερά. Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει ζωγραφική και κολλάζ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δρ. Ζένια Δημητρακοπούλου, Εικαστικός

*Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Νοεμβρίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 – 20.00 (μέχρι 31.3), Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 – 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00.

 

  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttlebus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttlebus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Η υπηρεσία δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ. Κάθε Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, τα δρομολόγια πραγματοποιούν μόνο τη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Συγγρού Φιξ και αντίστροφα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της τελετής ‘Αλλαγής Φρουράς’ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά, εφόσον το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση έκτακτων ρυθμίσεων τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν.
    • Toparking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.

     

    • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

     

    • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

     

    • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golfcarts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.

     

    • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Η διάκριση πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πρασίνων Κτιρίων (U.S. GreenBuilding Council – USGBC), τον οργανισμό που ανέπτυξε το κορυφαίο διεθνές σύστημα πιστοποίησης πρασίνων κτιρίων LEED. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

     

    Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 8 μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ