Οι 12 άθλοι του Ηρακλή στο Θέατρο Πάνθεον

Η παράσταση απευθύνεται κυρίως στα παιδιά αλλά αγγίζει έντονα και τον κόσμο των ενηλίκων. Αυτή την παράσταση είδαμε σήμερα με το νηπιαγωγείο μας και σας την προτείνουμε. Οι 12 άθλοι του Ηρακλή στο Θέατρο Πάνθεον

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Είχαμε τη χαρά σήμερα να παρακολουθήσουμε με το νηπιαγωγείο μας την θεατρική παράσταση Οι 12 άθλοι του Ηρακλή στο Θέατρο Πάνθεον. Μια παράσταση που προσωπικά με γοήτευσε και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αρχικά η ιστορία σε όλους μας πασίγνωστη για τον πιο διάσημο ήρωα στην ελληνική μυθολογία. Ο Ηρακλής μισός άνθρωπος, μισό Θεός θα πρέπει να επιζήσει από την πιο βασανιστική σειρά προκλήσεων που αντιμετώπισε ποτέ άνθρωπος ή θεός. Μια σειρά προκλήσεων που έρχονται να εξυμνήσουν την δύναμη της ψυχής, της αρετής και της αγάπης.

Μια ιστορία θάρρους, τόλμης και ιδανικών που μέσα στα βάθη των αιώνων παραμένει αναλλοίωτη. Ο άνθρωπος μάχεται διαρκώς στη ζωή του για να μπορέσει να επιβιώσει και να καταφέρει να έχει έστω και μερικώς το γνώθι σαυτόν. Αυτό προσπαθεί και ο Ηρακλής και εμπνέει με το θάρρος του και την επιμονή του, ξορκίζοντας το κακό και την αμαρτία.

Υπάρχουν δύο δρόμοι στη ζωή, έναν από τους δύο κλήθηκε να επιλέξει και ο Ηρακλής, της αρετής ή της τύχης… Η Τύχη στην πραγματικότητα ερμηνεύεται ως Κακία ένας δρόμος εύκολος, ενώ αντίθετα ο δρόμος της Αρετής γεμάτος δυσκολίες και στροφές! Αυτές οι επιλογές είναι και αυτές που μας ορίζουν ως άνθρωπο, η επιλογή που θα κάνουμε μας οδηγεί και στον δικό μας δρόμο. Τον δρόμο στη δική μας ζωή…

Μια υπέροχη μεταφορά της ιστορίας του μυθικού ήρωα στο θέατρο, με συναρπαστικές ερμηνείες, εντυπωσιακά σκηνικά και απίθανα κουστούμια. Προσωπικά μου άρεσε πολύ αλλά και στα μικρά παιδιά ακόμα και για το νεαρό της ηλικίας τους, έφυγαν ενθουσιασμένα! Ήταν μια παράσταση με ζωηρές εικόνες που θα μείνουν στο μυαλό τους. Το θερμότατο χειροκρότημα στο τέλος ήταν και η απόδειξη!

Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

oi-12-athloi-tou-irakli-sto-theatro-pantheon-mommyjammi2

oi-12-athloi-tou-irakli-sto-theatro-pantheon-mommyjammi3

oi-12-athloi-tou-irakli-sto-theatro-pantheon-mommyjammi4

Τον Ηρακλή, το μυθικό πρόσωπο-πρότυπο ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής. Η μοναδική Ρούλα Πατεράκη υποδύεται τον Ευρυσθέα.

oi-12-athloi-tou-irakli-sto-theatro-pantheon-mommyjammi5

Photocredit

oi-12-athloi-tou-irakli-sto-theatro-pantheon-mommyjammi6

photocredit

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Θέατρο Πάνθεον Πειραιώς 166, 11854 Ταύρος, τηλ.: 210-3471111 www.pantheontheater.gr , e-mail: pantheontheater@p-group.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ