Σιλουανή είναι ένα παράξενο ασυνήθιστο όνομα… Από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ

Σιλουανή είναι ένα παράξενο ασυνήθιστο όνομα… Από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ. Ανήκει σε ένα κορίτσι όλο κέφι και ζωντάνια! – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Σιλουανή  είναι ένα παράξενο ασυνήθιστο όνομα. Δεν ανήκει όμως σ`ένα παράξενο κορίτσι.  Ανήκει σ`ένα κορίτσι όλο κέφι και ζωντάνια, που είχε την τύχη να γεννηθεί και να μεγαλώσει ανάμεσα σε βουνά και καταρράκτες, ανάμεσα σε οξιές, καστανιές και πεύκα, ανάμεσα σε βατομουριές και αγριοφραουλιές. Κι όταν έλθουν ο Κωστής και η Διαμαντία, τα δίδυμα ξαδέλφια της από την πόλη, θα αναλάβει να τα τραβήξει από λάπτοπ και κινητά και να τα μυήσει στη ζωή του βουνού και της πανέμορφης φύσης την οποία ζουν και χαίρονται η ίδια και οι φίλοι της.

silouani-einai-ena-parakseno-asinithisto-onoma-apo-tis-ekdoseis-ikaros-mommyjammi2

Θα τα υποδεχτεί μ`ένα πλήθος φωτεινές πυγολαμπίδες, θα τα φιλοξενήσει στο ξύλινο δεντρόσπιτο, θα ζωγραφίσει τα πρόσωπά τους με βατόμουρα. Το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του μπλε καταρράκτη, το παιχνίδι στο στοιχειωμένο νερόμυλο, η περιπέτεια στη σπηλιά που ανασαίνει, το χρυσό ποτάμι, η Βέρα η καφετιά αρκούδα με το μικρό της, το πανηγύρι, οι θρύλοι και οι ιστορίες θα γίνουν μαθήματα ζωής και θα γεμίσουν το μυαλό και την ψυχή των δωδεκάχρονων παιδιών με όμορφες εικόνες και χαρούμενα συναισθήματα που δεν είχαν φανταστεί, όταν μουτρωμένα άφηναν την πόλη για το ”βαρετό” βουνό.

silouani-einai-ena-parakseno-asinithisto-onoma-apo-tis-ekdoseis-ikaros-mommyjammi3

Αυτές οι εικόνες και τα συναισθήματα που θα γεμίσουν τη ψυχή και το μυαλό των παιδιών και γιατί όχι και των μεγάλων, που θα διαβάσουν αυτό το όμορφο καλογραμμένο βιβλίο τη Σιλουανή του Θοδωρή Παπαιωάννου. Ένα βιβλίο γραμμένο με ευαισθησία  και σεβασμό για τον άνθρωπο, τα ζώα κι τη φύση. Ένα βιβλίο που αποτυπώνει την αγάπη του συγγραφέα για την Έδεσσα και τις ομορφιές της. Ένα βιβλίο στο οποίο παιδιά και έφηβοι θα αναγνωρίσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους και θα το απολαύσουν.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Σιλουανή – Θοδωρής Παπαϊωάννου
Ηλικία: από 9 ετών
Α’ Έκδοση: 2017
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη 
Σελίδες: 228 
Διαστάσεις: 14,2 x 21,3 εκ. 
ISBN: 978-960-572-173-2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ