DIY: φτιάξτε βαζάκια για το Halloween!

Halloween: είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γίνουμε λίγο παιδιά! Οι απόκριες αργούν οπότε ιδού η ευκαιρία για κάτι διασκεδαστικό! DIY: φτιάξτε βαζάκια για το Halloween!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31 του Οκτώβρη και δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day). Είναι ξεκάθαρα ένα έθιμο του δυτικού κόσμου. Τα παιδιά συνηθίζουν να μεταμφιέζονται σε κάτι συνήθως τρομακτικό, να τριγυρνάνε στα σπίτια για το λεγόμενο “φάρσα ή κέρασμα” και κολοκύθες στολισμένες διακοσμούν τα σπίτια. Έχει κάποια κοινά γνωρίσματα με τις δικές μας απόκριες αλλά το Halloween έχει κάτι το πιο scary στο όλο σκηνικό του και γενικά μία πιο μυστικιστική χροιά… Κάθε τι υπερφυσικό και μαγικό είναι στο ζενίθ του εκείνη την νύχτα!

Εμείς κάθε χρόνο δεν θα έλεγα ότι το γιορτάζουμε αλλά ίσως περισσότερο υιοθετούμε αυτά τα στοιχεία στην διακόσμηση. Συνήθως κανονίζω να έρθει και κόσμος σπίτι μας και να περάσουμε ένα βράδυ όμορφο και με πολλά γέλια. Ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι ευκαιρία ψάχνουμε για να γίνουμε λίγο παιδιά! Σίγουρα αυτό το στυλ διακόσμησης αλλά και ένδυσης το αγαπώ ιδιαίτερα λόγω και των μουσικών μου ακουσμάτων ως έφηβη…

Στην ενότητα Εποχιακά – Halloween θα βρείτε προτάσεις διακόσμησης καθώς και ιδέες για θεματικό party!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Halloween party το δικό μας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πάμε να δούμε σήμερα πως μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικά βαζάκια για το Halloween με τα παιδιά μας, εύκολα και γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ / ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βαζάκια από συσκευασίες όπως μαρμελάδες, κόλλα ατλακολ, κόλλα σιλικόνης, ματάκια, γάζα λευκή, κορδέλες και φυσικά διακοσμητικές αράχνες… Σχετικά με τα υλικά διακόσμησης, επιλέγουμε ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε! Για το “μούμια” χρησιμοποιούμε λευκή γάζα την οποία στηρίζουμε και κολλάμε γύρω από το βάζο με κόλλα ατλακολ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μάτια. Για το βαζάκι με την αράχνη, αρχικά επέλεξα ένα σκουρόχρωμο βαζάκι. Εάν δεν διαθέτετε αντίστοιχο μπορείτε απλώς να περάσετε με σπρέι αρχικά το βάζο επάνω στο οποίο θα δουλέψετε. Χρησιμοποίησα έναν ανεξίτηλο λευκό μαρκαδόρο και στην συνέχεια περάσαμε την κορδέλα και κολλήσαμε και την αράχνη! Τοποθετήστε στο εσωτερικό είτε ρεσώ είτε ρεσώ/led. Έτοιμο!

Εάν έχετε λευκά λεπτά κεριά που τοποθετείτε σε ειδικές θήκες, μια ωραία ιδέα είναι να κολλήσετε ματάκια και να ζωγραφίσετε και το στόμα! Δένει υπέροχα με την υπόλοιπη διακόσμηση και πιστέψτε με… τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Αυτά λοιπόν είχα να σας δείξω σήμερα…. μέχρι την επόμενη ανάρτηση… σας φιλώ…

BOO!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. λατρευω και εγω το Halloween αν και δεν το γιορταζω και δυστυχως προς το παρων δεν το εχω και στη διακόσμηση! αλλά αυτές οι κολοκύθες και το πορτοκαλί χρώμα, είναι λατρεμένο!
    τέλεια τα βαζακια σου και η μουμια, απλα υπέροχη!

  2. Σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση να φτιάξω μερικά βαζάκια.. :))) Μου αρέσει το halloween και θέλω να το ‘γιορτάσω’ αλλά πλέον οι γύρω μου είναι πολλοί σοβαροί (γέρασαν για την ακρίβεια χαχαχαχα ) και δεν τους πείθω! Αλλά ένα scary πάρτυ πολύ θα το ήθελα!!! Γενικά το concept με μάγισσες, μαγικά φίλτρα μου αρέσει και σε ταινίες φαντασίας!!

  3. Τι κακό και αυτό να μεγαλώνουμε και να χάνουμε την όρεξη για πάρτι και φάρσες… Όλοι έχουμε προβλήματα και στενοχώριες και απαιτητικά προγράμματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να “χανόμαστε” μέσα σε αυτά…

  4. Σε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας πριν 2 χρόνια τον είχα πάρει νομίζω πως και στο ιντερνετ αν κάνεις μία αναζήτηση θα τον βρεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ