Φτιάξε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Έμεινε ένας μήνας για τα Χριστούγεννα και τα παιδιά ανυπομονούν για τον ερχομό του Άγιου Βασίλη! Κάθε χρόνο λατρεύω να μετατρέπω αυτή την προσμονή σε παιχνίδι εκπλήξεων! Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμα μου, κάθε χρόνο αυτό είναι κάτι σαν υπόσχεση! Φτιάξε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Πριν σας πω τι και πως πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις παλιότερες προτάσεις που σας έχω παρουσιάσει!

Διαβάστε: Φτιάξτε εύκολα ένα εντυπωσιακό advent calendar / ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

 

Διαβάστε:

Φτιάξτε Ημερολόγιο Αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα!

 

 

 

 

 

Διαβάστε:

DIY Advent Calendar κάνοντας εξάσκηση στη γραφή

 

 

 

 

 

Διαβάστε:

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

 

 

 

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κάθε χρόνο είναι κάτι σαν υπόσχεση η συγκεκριμένη κατασκευή και πραγματικά όσο πιεσμένη χρονικά και αν είμαι πάντα καταφέρνω να την υλοποιήσω just in time… οριακά θα έλεγα εντελώς! Η αγωνία μετατρέπεται σε γλυκιά προσμονή και η αγωνία σε παιχνίδι! Φέτος ανακάλυψα ένα φανταστικό μπαουλάκι στο υπόγειο μας και αφού το καθάρισα αποφάσισα ότι ήταν ιδανικό να φιλοξενήσει την φετινή μας αντίστροφη μέτρηση. Βρήκα επίσης υπέροχα χάρτινα σπιτάκια από το Fiesta in a box που ταίριαζαν υπέροχα με το μπαουλάκι μου.

Χρησιμοποίησα επίσης διάφορα διακοσμητικά στοιχεία ώστε να εμπλουτίσω λίγο παραπάνω την σύνθεσή μου όπως δεντράκια Lemax, κρεμαστά ξύλινα παγοπέδιλα, δύο κόκκινα Αλεξανδρινά και φυσικά μονόχρωμα φωτάκια!

Χάρτινα gingerbread σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και  ζωγραφική, χειροτεχνίες και παιχνίδια. Όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και χαρίζουν μία ιδιαίτερη μαγεία σε αυτό και το αλεξανδρινό, δημιουργεί την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα για μοναδικές οικογενειακές στιγμές. Για αυτό και φέτος επέλεξα να διακοσμήσει το δικό μας advent calendar!

Το στοίχημα ήταν να χωρέσουν όλα τα σπιτάκια και ευτυχώς στάθηκα τυχερή σε αυτό! Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχω κρύψει εκπλήξεις όπως τις προηγούμενες χρονιές… Οι λόγοι είναι αρκετοί… Δεν θέλω κάθε ημέρα να συνοδεύεται με το σκεπτικό του δώρου, του υλικού, όχι απαραίτητα δηλαδή. Μπορεί να είναι μια δραστηριότητα όπως για παράδειγμα γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, φτιάχνουμε κουλουράκια, στολίζουμε δέντρο, βλέπουμε ταινία, πάμε μια βόλτα κλπ Επιπλέον είναι μια πιο δύσκολη και γεμάτη χρονιά με αρκετές απαιτήσεις στο σχολείο πλέον και τις εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Δεν θα ήθελα να της υποσχεθώ κάτι που δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε για τον Α ή τον Β λόγο. Το συζητήσαμε, συμφωνήσαμε σε αυτό… να με αφήσει δηλαδή να αυτοσχεδιάσω μέσα στην καθημερινότητά μας! Ίσως τελικά αυτό να είναι και το καλύτερο…

Ας αγκαλιάσουμε αυτές τις Άγιες ημέρες που έρχονται και ας τις γεμίσουμε με αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους, ας τις γεμίσουμε με όμορφες αναμνήσεις γεμάτες μαγεία… ναι… αυτή τη μαγεία που εμείς οι μεγάλοι κάπου χάσαμε στην πορεία… Τα παιδιά ξέρουν… Εμείς ξεχάσαμε.

Και του Χρόνου λοιπόν να είμαστε καλά να φτιάξουμε το επόμενο advent calendar και φυσικά να έχουμε Καλές Γιορτές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ