Η γοργόνα της Αγγελικής Δαρλάση

Η σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας μας καλεί να θυμηθούμε και να γοητευτούμε ξανά από τα λόγια αλλοτινών καιρών! Η γοργόνα της Αγγελικής Δαρλάση

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Μα κάτ’ από τη μέση της γεμάτη ήταν λέπια
κι αντί για πόδια είχε ουρά, μεγάλη και ψαρίσια.
Μισή ήτανε άνθρωπος, μισή ήτανε ψάρι·
πλάσμα τρανό και μαγικό που το έλεγαν Γοργόνα.

Ιστορίες Νεοελληνικής μυθολογίας: Η Γοργόνα

Ας θυμηθούμε παρέα ιστορίες, λέξεις, παραδόσεις που συντρόφευαν τους ανθρώπους σε αλλοτινούς καιρούς, ιστορίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές… Αυτές τις ιστορίες τώρα από την σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας θα τις διαβάσουμε στα παιδιά μας! Παραδοσιακοί μύθοι και ιστορίες της δημοτικής παράδοσης που άντεξαν στο χρόνο με εμπνευσμένη από τους θρύλους, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας.

Θα απολαύσουμε τους δεκαπεντασύλλαβους στίχους που μας θυμίζουν έντονα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν τον ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στην κλασική και τη στερεότυπη μορφή του. Στα δημοτικά μας τραγούδια, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι γραμμένα σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο. Το παράπονο, η αγωνία και ο πόνος της γοργόνας είναι έντονος στο παραμύθι μας που γεμίζει ανακούφιση ή φόβο τους ταξιδιώτες ναυτικούς…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Δαρλάση, Αγγελική
Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει με τον άντρα και τους δυο γιους τους. Έκανε μεταπτυχιακά σε Σπουδές Παράστασης στο Λονδίνο και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρακολούθηε μαθήματα συγγραφής σε Ελλάδα και Αγγλία. Από το 1998 σκηνοθετεί για το θέατρο (ιδιαίτερα παραστάσεις devised theatre), μουσικές συναυλίες και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της “Ομάδας Θεάματος Η Άλλη Πλευρά” και της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας “Puzzlemusik”. Έχει κάνει θεατρικές μεταφράσεις κι έχει επιμεληθεί τη δραματουργική σύνθεση αρκετών παραστάσεων. Το 2000 βραβεύτηκε με το Β΄ βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς (Γ.Γ.Ν.Γ. – Θέατρο του Νότου). Το μυθιστόρημά της για παιδιά “Ονειροφύλακες” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005 και το “Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο” με το “Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου” το 2010. Το βιβλίο της “Το παλιόπαιδο” (2014) πήρε Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση για την εικονογράφηση και για το κείμενο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση διδάσκοντας Θεατρική Αγωγή και Στοιχεία Θεατρολογίας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπεροχη πρόταση! λατρεύω και τις γοργόνες και ειδικά την παράδοση! και η συγκεκριμένη πρόταση είναι απλά υπέροχη να γνωρίσουν και τα μικρά την παραδοσή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ