Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς;

Όλες οι πληροφορίες για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για βοήθεια! Όπου μπορούμε ας βοηθήσουμε και εμείς! Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Είναι 15 άτομα εκ των οποίων 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Έχουν αναγνωριστεί από τους 15 οι 13, ενώ αγνώστων στοιχείων είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Οι τραυματίες, που παραμένουν για νοσηλεία, είναι 12 άτομα -7 γυναίκες και 5 άνδρες- εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση μία γυναίκα 83 ετών, η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο FM 104,9» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου. «Το σύνολο των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με πυροσβεστικά οχήματα, ήταν 23. Έντεκα άτομα πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών» διευκρίνισε.

Σε ετοιμότητα το Θριάσιο Νοσοκομείο

Την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, αλλά και των συγγενών των νεκρών ανέλαβε -και παραμένει σε ετοιμότητα- ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ψυχολόγους και το ψυχιατρικό τμήμα του «Θριάσιου», με τη συνδρομή και προσωπικού 10 ατόμων από το «Δαφνί». Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ εξήγησε ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας ελήφθη «γιατί ήταν το πλησιέστερο και καταλληλότερα οργανωμένο νοσοκομείο, έτσι ώστε» -όπως είπε- «να μπορέσουμε να διαχειριστούμε άμεσα τους τραυματίες που θα έρχονταν από τις περιοχές αυτές, και για επιχειρησιακούς λόγους, ώστε τα περιστατικά -τόσο οι σοροί των θυμάτων, όσο και οι τραυματίες- να μην αναμειχθούν με τα υπόλοιπα περιστατικά εφημερίας του λεκανοπεδίου στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που και λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών θα ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβασή τους». Το «Θριάσιο» έχει τεθεί σε ετοιμότητα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο έχει διασφαλίσει ο Δ. Μάνδρας

Για όσους έχουν ανάγκη διαμονής ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Μάνδρας έχει μισθώσει ξενοδοχείο της περιοχής για την φιλοξενία τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974256575 6980035560 6947002173

Επίσης στο Δημαρχείο Μανδρας διατίθενται εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή σε όσους έχουν ανάγκη.

Tα Megara Hotel προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε θύματα των καταστροφών

Αντιλαμβανόμενοι την τραγική κατάσταση από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή, τα Megara Hotel ανακοίνωσαν ότι παραχωρούν δωρεάν τα υπόλοιπα διαθέσιμα δωμάτια του ξενοδοχείου  για φιλοξενία όσων πλημμυροπαθών βρίσκονται  σε ανάγκη. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε ηλικιωμένους.

Megara Hotel

 Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 84, Μέγαρα

22960-28720

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Τηλέφωνα για καταγραφή αιτημάτων δημοτών:

2132014950

2132014951

Συγκέντρωση Ρούχων και Τροφίμων για τους Πλημμυροπαθείς

Όποιος μπορεί να φέρει ρούχα , τρόφιμα και νερά στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ελευσίνας για να σταλούν στους πληγέντες του δήμου Μάνδρας.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Δυτική Αττική

Κλειστοί παραμένουν οι βασικοί οδικοί άξονες στην Δυτική Αττική, στους οποίους είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία εξαιτίας της θεομηνίας, που έπληξε χθες το πρωί την περιοχή.
 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, διακεκομμένη παραμένει η κυκλοφορία στους εξής οδικούς άξονες:
1. Στο 39ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Πέραμο.
2. Στο 35ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στη Ν. Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
3. Στον κόμβο διυλιστηρίων προς Ν. Πέραμο.
4. Στο 23ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται απο τις ράμπες του κόμβου προς Αθήνα και προς Κόρινθο αντίστοιχα.
5. Στον κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
6.Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Για τον ίδιο λόγο διακόπηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ενίσχυση των Αστυνομικών Δυνάμεων στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ανοιχτά έως τις 23:00 τα φαρμακεία στη Μάνδρα και οι διανυκτερεύσεις από τα φαρμακεία Ελευσίνας

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Σήμερα (16/11), κλιμάκιο του ΦΣΑ μεταβαίνει στην Μάνδρας Αττικής, ώστε να κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Αναστέλλεται η λειτουργία των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας

Αναστέλλεται -με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή- έως και την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ακόμη ότι «λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή έως και αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των δικών και εν γένει την απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, επιβάλλεται η κατανόηση και η παροχή κάθε διευκόλυνσης προς τους πληγέντες διαδίκους εκ μέρους όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

πηγή infokids

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ