3 προτάσεις για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι!

Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδιά μένουν περισσότερο στο σπίτι! Δείτε τι λατρεύουμε εμείς να κάνουμε! 3 Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι… δεν ανήκω στους γονείς που θα κοιτάξει, θα προσπαθήσει να γεμίσει “ντε και καλά” δημιουργικά τον χρόνο του παιδιού. Θεωρώ ότι πρέπει και να βαρεθεί αλλά και να αυτοσχεδιάσει μόνο του ώστε να βρει τους τρόπους να απασχοληθεί. Σε αυτό όμως που πιστεύω είναι στο να δίνω ανά διαστήματα διάφορα ερεθίσματα στην κόρη μου. Να χρησιμοποιεί υλικά και τεχνικές ώστε να ανακαλύπτει τις κλίσεις της και την αγάπη της σε πράγματα. Στο ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης φέτος έβαλα αρκετά μικρά δωράκια τα οποία είχαν σκοπό την “κατασκευή/δημιουργία”. Κάποια από αυτά τα αγόρασα από τα Flying Tiger Hellas! Δείτε περισσότερα και ΕΔΩ

Οικονομικές αρκετά λύσεις και μικροδωράκια για διάφορες περιστάσεις. Σήμερα θα σας δείξουμε τρία πράγματα που μας άρεσαν πάρα πολύ όπως δήλωσε και η ίδια μου η κόρη και κράτησαν το ενδιαφέρον της για αρκετή ώρα. Δεν ξέρω τι σχέση έχουν τα παιδιά σας με τις βίδες, τα παξιμάδια και τα κατσαβιδάκια… εμείς πάντως ανακαλύψαμε ότι είναι μία αδυναμία της κόρης μου, της αρέσει πολύ να βιδώνει και να δημιουργεί. Αυτό το έκανε και παλιότερα σε χαρτόκουτες που της δίναμε επάνω στις οποίες βίδωνε τις βίδες (τρελό το ξέρω)… Τώρα το project ήταν να φτιάξει ένα μεταλλικό αυτοκινητάκι!

Επόμενη δραστηριότητα προφανώς και αγαπημένη στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των παιδιών είναι η ζωγραφική. Όχι απλή ζωγραφική αλλά ζωγραφική επάνω σε κούπα η οποία έχει προσχεδιασμένο το σχέδιο και η συσκευασία περιλαμβάνει τη κούπα, τα χρώματα και το πινελάκι. Απολαυστική διαδικασία με αρκετό focus από μέρος της κόρης μου και στην συνέχεια με βάση τις οδηγίες “ψήσαμε” στον φούρνο την κούπα και τώρα την έχει για το γάλα της!

Τέλος προχωρήσαμε σε μία ακόμη δραστηριότητα με πυρήνα τη ζωγραφική αλλά αυτή τη φορά επάνω σε ξύλο! Ζωγράφισε με τους μαρκαδόρους της υπομονετικά δύο ξωτικά με τις βάσεις τους. Την ενθουσίασε η διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα έτσι αποφάσισε να στολίσει τα ξωτικά στο δωμάτιό της! Τα ξωτικά μας τα έδωσαν δωράκι μαζί και με λοιπά καλούπα τα Flying Tiger Hellas στο υπέροχο craft party που διοργάνωσαν οι αγαπητές φίλες ΕυΖην Creations και Craftwithmom!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ