Αλεξανδρινό: ελάτε μαζί μου σε ένα μαγικό event στο Βερολίνο

Αναμφισβήτητα αυτά τα πανέμορφα λουλούδια σηματοδοτούν την έναρξη των γιορτών! Βρέθηκα σε ένα μοναδικό event που πρωταγωνιστής ήταν τα Αλεξανδρινά, συνθέσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε αλλά και συμβουλές για τη φροντίδα του! Αλεξανδρινό: ελάτε μαζί μου σε ένα μαγικό event στο Βερολίνο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το Αλεξανδρινό ή αλλιώς ποϊνσέτια ή και αστέρι της Βηθλεέμ είναι ένα εντυπωσιακό λουλούδι με τα χαρακτηριστικά του κόκκινα φύλλα που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Προσωπικά το λατρεύω ιδιαίτερα αφού μπορεί πανεύκολα να στολίσει και ουσιαστικά να μεταμορφώσει έναν χώρο στην στιγμή. Είναι τέτοια η δημοτικότητά του, ώστε το αλεξανδρινό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή από άποψη πωλήσεων φυτά αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο. Τα κόκκινα, ροζ ή κρεμ φύλλα τους έχουν γίνει βασικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σε πολλά σπίτια, αν και στην Ελλάδα βλέπουμε να επικρατεί το κόκκινο χρώμα. Με καταγωγή από το Μεξικό, η ποϊνσέτια οφείλει το όνομα της σε έναν Αμερικανό πρέσβη που πριν από δυο αιώνες πήρε το λουλούδι στη χώρα του, απ’ όπου σταδιακά διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Είχα την τιμή και τη χαρά να παρευρεθώ σε ένα πραγματικά μοναδικό event το οποίο έλαβε χώρα στο Humboldt university στο Βερολίνο προς τιμή του Αλεξανδρινού. H 12η Δεκεμβρίου είναι η international day για το αλεξανδρινό και σε ένα ιστορικό μέρος καταξιωμένοι floral designers μας παρουσίασαν υπέροχες συνθέσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με αυτά τα εντυπωσιακά λουλούδια. Ταυτόχρονα μάθαμε αρκετά πράγματα σχετικά με το πως μπορούμε να τα φροντίσουμε και να τα προστατέψουμε κατά τη διάρκεια του έτους.

Στην πραγματικότητα το Αλεξανδρινό είναι ένας πολυετής φυλλοβόλος θάμνος από τις τροπικές περιοχές του Μεξικού και ως εκ τούτου αγαπάει ιδιαίτερα τα φωτεινά και θερμά μέρη. Άρα συζητάμε για φυτά εσωτερικού ουσιαστικά χώρου κατά την περίοδο των γιορτών που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται λιγοστό πότισμα ίσα να παραμένει κάπως υγρό το χώμα. Το υπερβολικό πότισμα θα κάνει τα φύλα του να πέσουν και η τοποθέτησή του σε υπερβολικά σκιερό μέρος θα κάνει το κόκκινο χρώμα των φύλλων του να ξεθωριάσει. Το φυτό παράγει ερμαφρόδιτα άνθη αλλά δεν είναι αυτά που του προσδίδουν καλλωπιστική αξία. Καλλωπιστική αξία έχουν τα μεταμορφωμένα φύλλα του που προστατεύουν τα άνθη και που ονομάζονται παράφυλλα ή βράκτια φύλλα. Μετά τις γιορτές για να πετύχετε την επανάνθισή του θα πρέπει από αρχές Οκτωβρίου να παραμένει το φυτό στο σκοτάδι για 12 με 15 ώρες την ημέρα για περίπου 2 μήνες.

Για να πάρετε ιδέες σχετικά με το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο φυτό στην διακόσμησή σας ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες που πραγματικά μας εντυπωσίασαν! Είναι στιγμιότυπα από τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε το event.

Ιδιαίτερες προτάσεις διακόσμησης που μας εντυπωσίασαν αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε και το διαφορετικό χρώμα που συναντάμε στα Αλεξανδρινά. Λευκά, ρόζ ή κρεμ, ταυτόχρονα διαφορετικά σχήματα φύλλων αλλά και υφή ανάλογα με την ποικιλία. Στον χώρο της παρουσίασης, για τις ανάγκες τους στολισμού χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 2.500 αλεξανδρινά! Ήταν πραγματικά μαγικό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το ιστορικό μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Ήταν τιμή και χαρά μου που παρευρέθηκα και εγώ και σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έζησα!

Οι floral designer που παρευρέθηκαν στο event και μας παρουσίασαν αυτές τις μοναδικές συνθέσεις είναι οι παρακάτω:

Floral Designer – Annette von Eimen
Floral Designer Bjorn Kroner-Salie Credit Fleurop AG Sonja Muller
Floral Designer Ruth Davis All For Love London Anna Fowler L RES
Floral Designer Ruth Davis All For Love London Heledd Roberts H RES

Σχετικά με Το Stars for Europe

Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp και Syngenta, με την υποστήριξη της MNP Flowers.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης αλεξανδρινών στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες της Stars for Europe πραγματοποιούνται σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες. Σε Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία και Σουηδία οι δράσεις της στηρίζονται από την Ε.Ε., στο πλαίσιο της καμπάνιας “Stars Unite Europe”.

Οι δραστηριότητες marketing του Stars for Europe στοχεύουν τόσο τους καταναλωτές όσο και όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το αλεξανδρινό.

Οι ενέργειες στα σημεία πώλησης, οι καμπάνιες δημοσίων σχέσεων και social media , οι προσφορές και η ιστοσελίδα απευθύνονται σε καταναλωτές, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου, πληροφορώντας τους για τις ποικιλίες, την καλλιέργεια και τις χρήσεις του Αλεξανδρινού.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό μπορείτε να επισκεφτείτε το www.stars-for-europe.eu

το Facebook https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/

και το Instagram https://www.instagram.com/thechristmasstar/

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει να ήταν καταπληκτικό το event! Παρακολουθούσα και τα βιντεάκια σου! Πραγματικά πανέμορφα! Εγώ τώρα γιατί λυπάμαι που όποτε πήρα Αλεξανδρινό μου μαραίνονταν στο τέλος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ