Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Πηγάδας Πειραιά

Με την ανακαινισμένη πλατεία οι δημότες ελπίζουν και σε ένα νέο σχολείο για τα παιδιά τους! Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Πηγάδας Πειραιά

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που πραγματοποιήθηκαν στην ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας (?) παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Εκατοντάδες δημότες με τα παιδιά τους διασκέδασαν με μουσική,  διαδραστικά παιχνίδια, φουσκωτά παιχνίδια,  χορούς, ξωτικά, μάγους,  τον Αϊ Βασίλη, δημιουργικά εργαστήρια, Face Painting, ενώ προσφέρθηκαν σε όλους Χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έδωσε το δικό της χρώμα στη γιορτή παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με δράσεις οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι «ΑΚΜΗ» και «ΌΜΗΡΟΣ».

Σημειώνεται ότι η πλατεία Πηγάδας ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον Δήμο Πειραιά και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί στην πλατεία και μια νέα παιδική χαρά.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το  Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017,  στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά (πεζόδρομος)  και στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου, από τις  11:30  έως τις 14:30.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Εύχομαι χρόνια πολλά  και καλές γιορτές σε όλους. Δεν πανηγυρίζουμε γι΄ αυτή την πλατεία, γιατί η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να αποδοθεί στους δημότες και στα παιδιά πολύ νωρίτερα, αλλά λόγω ορισμένων σφαλμάτων και προβλημάτων από το παρελθόν,  ξέρετε ότι είχε καθυστερήσει. Όμως νομίζω ότι ολοκληρώνεται μια πραγματικά υπέροχη πλατεία, με χώρους για τα παιδιά και για τους μεγαλύτερους. Είπαμε να μην κάνουμε εγκαίνια με την κλασική μορφή των εγκαινίων με κόψιμο κορδέλας κ.λ.π., αλλά να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις για τα παιδιά πριν τα Χριστούγεννα για να το χαρούν. Χαιρόμαστε την πλατεία, θα χαρούμε  κι άλλες στο μέλλον. Θα ήθελα να καλέσω όμως όλους τους κατοίκους της περιοχής και τους καταστηματάρχες να  την προστατέψουμε όλοι μαζί. Είναι «αμαρτία» να δίνονται χρήματα από την τσέπη των δημοτών και κάθε βράδυ  να σπάνε παγκάκια, να σπάνε περιφράξεις, τα  κατοικίδια ζώα να κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο. Είμαστε φιλόζωοι αλλά ζητάω απ’ όλους να προστατέψουμε αυτήν την πλατεία.

Χαιρόμαστε που έχουμε όλοι τα παιδιά μας εδώ και τα βλέπουμε να χαμογελάνε και να παίζουν παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες αλλά  και καλύτερες στιγμές στον Πειραιά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που πραγματικά αυτές τις μέρες κουράστηκαν για να μπορέσουμε να  προλάβουμε αυτήν τη μέρα ώστε να έχουμε αυτή τη γιορτή εδώ.  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους».


Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Αρκετοί από τους γονείς που παρευρέθηκαν στις σημερινές εκδηλώσεις τόνισαν για άλλη μια φορά την σημασία ανέγερσης νέου σχολείου στην περιοχή. Το υπάρχον σχολείο, το 50ο Δημοτικό Σχολείο μετρά πλήθος προβλημάτων και καθημερινά τα παιδιά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες λόγω των ανύπαρκτων υποδομών.

Νερά μέσα στις αίθουσες, υγρασία, σπασμένα κεραμίδια, μη ένταξη του αποχετευτικού συστήματος στο δίκτυο της περιοχής, αδυναμία εξωσχολικών δραστηριοτήτων λόγω μη ύπαρξης αιθουσών με χώρους και αδυναμία των παιδιών να προαυλίζονται τις ημέρες με βροχή. 97 οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε αυτό το σχολείο που παραμένει “ζωντανό” και όρθιο εξαιτίας της αγάπης του Συλλόγου αλλά και των γονέων.

Μια πρόχειρη, προσωρινή κατασκευή (λυόμενα) που μετρά σχεδόν 18 χρόνια και τείνει να γίνει πιο μόνιμη από ποτέ. Προβλήματα εμπλοκής δημιουργήθηκαν το 2014 στον χαρακτηρισμό του οικοπέδου που προτεινόταν ως χώρος ανέγερσης του σχολείου. Προβλήματα που τότε αποκαλύφθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο στην υπάρχουσα δημοτική αρχή. Σήμερα έτος 2017 ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ