ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΣιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς σκέτη απόλαυση, μια ανεπανάληπτη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά! Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αναμφισβήτητα το γλυκό της Καθαρής Δευτέρας και κάθε νοικοκυρά τον φτιάχνει διαφορετικά. Υπάρχει η κλασική και αγαπημένη συνταγή αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έντονα η μαύρη σοκολάτα να μπαίνει δυναμικά στον παραδοσιακό χαλβά μας! Αυτή την εκδοχή θα φτιάξουμε και εμείς σήμερα!

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς μπήκε στην Ελλάδα, πιθανολογείται ότι πέρασε στην ελληνική κουζίνα προς το τέλος του 12ου αιώνα. Η ονομασία του προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την αραβική ρίζα hulw (χαλβά) που σημαίνει γλυκό.

ΥΛΙΚΑ:

2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

2-1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

4 φλ. νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλα

2 σοκολάτες (ανάλογα τι γαρνίρισμα θέλουμε να κάνουμε) κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη τις φλούδες από το πορτοκάλι, το λεμόνι και την κανέλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά συνολικά. Σε βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματα του (σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας καεί το σιμιγδάλι). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε περίπου 50 γρμ μαύρη σοκολάτα μέσα στο σιμιγδάλι μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να απλωθεί σε όλο το μείγμα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Καλή σας απόλαυση και Καλή Σαρακοστή!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Mary Liodou
Mary Liodouhttps://www.mommyjammi.gr/
Alternative Mom-blogger from Greece with many ideas & unconditional love for life! Always a dreamer! Ιδιοκτήτρια & Αρχισυντάκτρια στο www.mommyjammi.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση/σπουδές: Πάντειο Πανεπιστήμιο ~ Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επαγγελματική εμπειρία/ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση και commercial marketing strategy.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Mary Liodou
Alternative Mom-blogger from Greece with many ideas & unconditional love for life! Always a dreamer! Ιδιοκτήτρια & Αρχισυντάκτρια στο www.mommyjammi.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση/σπουδές: Πάντειο Πανεπιστήμιο ~ Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επαγγελματική εμπειρία/ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση και commercial marketing strategy.
37,325ΥποστηρικτέςΚάντε Like
25,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,408ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,059ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,130ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μια ξένη γλώσσα;

Συνήθως στην ερώτηση, ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μια ξένη γλώσσα, έρχεται να προστεθεί και η ερώτηση πότε θα...

Παιδί και διαδίκτυο: ένας οδηγός για Γονείς

Τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο ελεύθερος χρόνος παιδιών και εφήβων αυξάνεται, οι γονείς συχνά προβληματίζονται σχετικά με το πώς να πλαισιώσουν και να οριοθετήσουν...

Νέο υλικό “Βack to school” για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του σχολικού έτους η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε νέο υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα...

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι - στο ΚΡΗΤΗ TV

Η παρουσία μας στο Mega – Καλημερούδια με το toftiaxa.gr!

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή ONline – στον ΣΚΑΙ

DIY

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Πως να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό παπούτσι;Και μην ξεχάσετε! Κάντε την...
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο κόκκινο κουτάκι γεμάτο γλυκά και τραγανά μπισκοτάκια. Φτιάξε έναν vintage κουμπαρά με decoupage! - Παρουσιάζει η Μαρία...
Αγαπημένες μου σήμερα θα σας δείξω ένα όμορφο δωράκι που μπορείτε να χαρίσετε οποιαδήποτε στιγμή σε αγαπημένους σας ανθρώπους. Ένα βαζάκι μέσα στο οποίο...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νέα καραντίνα νέες προκλήσεις;

Μη μετράς τις ημέρες, κάνε τις ημέρες να μετρούν. Εύστοχο ρητό που προσπαθώ να κάνω πράξη, όχι πάντα με επιτυχία. Στέρηση ελευθερίας για το...

Ας αφεθούμε ελεύθεροι και να συζητάμε αυτά που νιώθουμε

Καλό θα μας κάνει να αφεθούμε ελεύθεροι και να συζητάμε αυτά που νιώθουμε και βιώνουμε. Ας αφεθούμε ελεύθεροι και να συζητάμε αυτά που νιώθουμε...

Όταν μπλοκάρουμε τα συναισθήματά μας

Το να τα νοιώθω είναι αναπόφευκτο. Το να μη τα νιώθω δεν είναι υγιές. Όταν μπλοκάρουμε τα συναισθήματά μας - Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Γιάννης ΞηντάραςΚαι...