Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς σκέτη απόλαυση, μια ανεπανάληπτη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά! Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αναμφισβήτητα το γλυκό της Καθαρής Δευτέρας και κάθε νοικοκυρά τον φτιάχνει διαφορετικά. Υπάρχει η κλασική και αγαπημένη συνταγή αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έντονα η μαύρη σοκολάτα να μπαίνει δυναμικά στον παραδοσιακό χαλβά μας! Αυτή την εκδοχή θα φτιάξουμε και εμείς σήμερα!

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς μπήκε στην Ελλάδα, πιθανολογείται ότι πέρασε στην ελληνική κουζίνα προς το τέλος του 12ου αιώνα. Η ονομασία του προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την αραβική ρίζα hulw (χαλβά) που σημαίνει γλυκό.

ΥΛΙΚΑ:

2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

2-1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

4 φλ. νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλα

2 σοκολάτες (ανάλογα τι γαρνίρισμα θέλουμε να κάνουμε) κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη τις φλούδες από το πορτοκάλι, το λεμόνι και την κανέλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά συνολικά. Σε βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματα του (σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας καεί το σιμιγδάλι). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε περίπου 50 γρμ μαύρη σοκολάτα μέσα στο σιμιγδάλι μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να απλωθεί σε όλο το μείγμα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Καλή σας απόλαυση και Καλή Σαρακοστή!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ