ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΣιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς σκέτη απόλαυση, μια ανεπανάληπτη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά! Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αναμφισβήτητα το γλυκό της Καθαρής Δευτέρας και κάθε νοικοκυρά τον φτιάχνει διαφορετικά. Υπάρχει η κλασική και αγαπημένη συνταγή αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έντονα η μαύρη σοκολάτα να μπαίνει δυναμικά στον παραδοσιακό χαλβά μας! Αυτή την εκδοχή θα φτιάξουμε και εμείς σήμερα!

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς μπήκε στην Ελλάδα, πιθανολογείται ότι πέρασε στην ελληνική κουζίνα προς το τέλος του 12ου αιώνα. Η ονομασία του προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την αραβική ρίζα hulw (χαλβά) που σημαίνει γλυκό.

ΥΛΙΚΑ:

2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

2-1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

4 φλ. νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλα

2 σοκολάτες (ανάλογα τι γαρνίρισμα θέλουμε να κάνουμε) κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη τις φλούδες από το πορτοκάλι, το λεμόνι και την κανέλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά συνολικά. Σε βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματα του (σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας καεί το σιμιγδάλι). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε περίπου 50 γρμ μαύρη σοκολάτα μέσα στο σιμιγδάλι μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να απλωθεί σε όλο το μείγμα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Καλή σας απόλαυση και Καλή Σαρακοστή!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Mary Liodou
Mary Liodouhttps://www.mommyjammi.gr/
Alternative Mom-blogger from Greece with many ideas & unconditional love for life! Always a dreamer! Ιδιοκτήτρια & Αρχισυντάκτρια στο www.mommyjammi.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση/σπουδές: Πάντειο Πανεπιστήμιο ~ Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επαγγελματική εμπειρία/ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση και commercial marketing strategy.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Mary Liodou
Alternative Mom-blogger from Greece with many ideas & unconditional love for life! Always a dreamer! Ιδιοκτήτρια & Αρχισυντάκτρια στο www.mommyjammi.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση/σπουδές: Πάντειο Πανεπιστήμιο ~ Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επαγγελματική εμπειρία/ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση και commercial marketing strategy.
37,325ΥποστηρικτέςΚάντε Like
25,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,408ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,059ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,130ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πώς να βοηθήσεις ως γονιός έναν έφηβο να επιλέξει τις σπουδές του

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις ως γονιός έναν έφηβο να επιλέξει τις σπουδές του....

Πανελλήνιες 2025: Οι 4+1 συμβουλές των ειδικών

Στην τελική ευθεία, δεν έχει σημασία μόνο τι έχει διαβαστεί αλλά και πώς αντιμετωπίζεται η ημέρα της εξέτασης,  οργανωτικά, ψυχολογικά και πρακτικά. Πανελλήνιες 2025:...

Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί

O σπουδαίος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς με το δικό του μοναδικό τρόπο εξηγεί τη σπουδαιότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας για τα παιδιά στο πλαίσιο μιας ομιλίας...

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι - στο ΚΡΗΤΗ TV

Η παρουσία μας στο Mega – Καλημερούδια με το toftiaxa.gr!

Η συνέντευξή μου στην εκπομπή ONline – στον ΣΚΑΙ

DIY

Το να ξυπνάς με την μυρωδιά του καφέ, είναι μία από τις μοναδικές απολαύσεις της ζωής! Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τους λάτρεις του...
Γυάλινα μπουκάλια όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Είναι ένα καλό υλικό για να φτιάξουμε υπέροχα διακοσμητικά! Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από μπουκάλι κρασιού!Και μην ξεχάσετε! Κάντε την...
Φτιάξτε εντυπωσιακά και εύκολα χειροποίητα δώρα δασκάλας για να της ευχηθείτε καλό καλοκαίρι. 2 προτάσεις DIY δώρα για τις δασκάλες των παιδιών μαςΚαι μην...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί

O σπουδαίος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς με το δικό του μοναδικό τρόπο εξηγεί τη σπουδαιότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας για τα παιδιά στο πλαίσιο μιας ομιλίας...

Σε ποιες παγίδες μπορούν να εκτεθούν τα παιδιά μας στο διαδίκτυο;

Ακολουθούν μερικές προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να ελέγξετε και ποια είναι τα θέματα που πρέπει να συζητήσετε με τα παιδιά σας. Σε...

Δεν είναι σωστό να καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας

Η έκφραση των αρνητικών συναισθημάτων είναι σημαντική γιατί αυτά είναι και τα πιο νοσηρά και πρέπει οπωσδήποτε να βρουν διέξοδο. Δεν είναι σωστό να...