Ας μιλήσουμε για τον φόβο, τον θυμό και την αγάπη…

    Τρία βιβλία, τρία διαφορετικά συναισθήματα που νιώθουμε μικροί και μεγάλοι μέσα από όμορφες ιστορίες που βοηθούν στην κατανόηση και διαχείριση αυτών. Ας μιλήσουμε για τον φόβο, τον θυμό και την αγάπη…

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Τρεις βιβλιοπροτάσεις από την Ελληνοεκδοτική που ξεχωρίσαμε και θέλουμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε!

    Φον ο Φοβερός – Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

    Ένα πρωτότυπο παραμύθι που δίνει το λόγο στον φόβο! Η συγγραφέας και η εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου πετυχαίνουν πολύ έξυπνα να μπουν στις σκέψεις των παιδιών σχετικά με το πως αντιλαμβάνονται το φόβο, που τον συναντούν και πως τα κάνει να νιώθουν. Ο φόβος παίρνει τις διαστάσεις και τη μορφή που θα αποφασίσει το κάθε παιδί να του δώσει… φόβος να βγει στο διάλειμμα εξαιτίας των μεγάλων παιδιών; Φόβος ότι δεν θα καταφέρει να μάθει να κάνει ποδήλατο; Φόβος να παίξει σε ομαδικό παιχνίδι μήπως αποτύχει; Ο φόβος παίρνει μορφή και λόγο και εξηγεί στο παιδί γιατί τελικά καταφέρνει και το τρομάζει… Ένα όμως γενναίο αγόρι μέσα στην ιστορία μας… επαναστατεί απέναντι στον φόβο και εκεί όλα ξεκινούν και αλλάζουν. Τελικά η ζωή μου ξεκινά εκεί που τελειώνει ο φόβος μας! Μια υπέροχη ιστορία που με απλό και χιουμοριστικό τρόπο περνά εξαίσια το μήνυμα στο παιδιά… νικήστε τους φόβους σας… και τελικά… δεν είναι και τόσο τρομεροί αν το καλοσκεφτείτε! Πιστέψτε στον εαυτό σας και στη δική σας δύναμη, με θάρρος προχωρήστε και ο φόβος θα νικηθεί!

    Συγγραφέας: Γιώτα Αλεξάνδρου
    Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

    BARCODE: 9789605631819

    ISBN: 978-960-563-181-9


    Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς – Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα

    Η Ευθυμία, που λέτε, φαινόταν στα μάτια των άλλων παιδιών διαφορετική…
    και η ζεστή καρδιά της με τα χρόνια πάγωσε και γέμισε με θυμό!
    Τόσο θυμό, που άλλαξε το όνομά της και το έκανε Θυμιώ.

    Ένα όμορφο παραμύθι με μια εικονογράφηση από την Μαιρηλία Φωτιάδου που δένει αρμονικά με το κείμενο και δίνει την ανάλογη ένταση στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα αυτών. Η Θυμιώ είναι το παράδειγμα του ανθρώπου όπου η έλλειψη αγάπης και ενδιαφέροντος από τους γύρω του, σιγά σιγά την οδηγεί στο να βιώσει τον θυμό και να μάθει να μισεί την αγάπη! Ένα διδακτικό παραμύθι σχετικά με τη δύναμη της αγάπης και πως ακριβώς αυτή μπορεί να “ξεκλειδώσει” έναν άνθρωπο. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το κείμενο με εναλλαγές στον πεζό λόγο και σε στιχάκια. Αυτό που κρατάμε από το παραμύθι είναι πως άνθρωποι με συσσωρευμένο θυμό ίσως τελικά να είναι άνθρωποι που έχουν κάποτε πληγωθεί… Η αγάπη και η υπομονή μπορεί να τους βοηθήσει και ο θυμός που τους μεταμόρφωσε να εξαφανιστεί.

    Συγγραφέας: Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα
    Εικονογράφος: Μαιρηλία Φωτιάδου
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

    BARCODE: 9789605631765

    ISBN: 978-960-563-176-5


    Οι ομπρελίτσες – Εύη Παλαιοκρασσά

    Όλοι κρατάμε από μία ομπρέλα…
    Όταν κάτω απ’ αυτή βρίσκονται δύο μαζί, 
    το ταξίδι,
    και με ήλιο και με βροχή,
    είναι μαγικό!

    Είναι δύο ομπρελίτσες η μία για τον ήλιο η άλλη για την βροχή.

    ‘Όμως η μία ανοίγει το καλοκαίρι και η άλλη τον χειμώνα.

    Θέλουν πολύ να συναντηθούν αλλά οι εποχές τις κρατάνε μακριά.

    Νιώθουν μοναξιά… δεν έχουν παρέα… απλά ελπίζουν…

    Ένα από τα ομορφότερα βιβλία που έπεσε στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό… Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα το χαρακτήριζα παιδικό βιβλίο, όσο περισσότερο ένα υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Όταν κλείσαμε το βιβλίο η Κωνσταντίνα με κοίταζε απορημένη… Μου είπε ότι “μαμά φυσικά και η αγάπη μπορεί να είναι παντοτινή” ναι της είπα αλλά κάποιες φορές μπορεί να αλλάξει μορφές παραμένει όμως αγάπη… Δεν μπορούσα να της εξηγήσω την έννοια του χωρισμού ή του αποχωρισμού και πως η αγάπη ή οι έννοιες “Πάντα” και “Ποτέ” μπορεί να μεταλλαχθούν σε βαριές αποσκευές… Είναι τόσο δύσκολο, περίπλοκο, απρόβλεπτο ακόμα και για εμάς τους μεγάλους για να μπορέσουμε να το εξηγήσουμε.

    Και ο καιρός περνούσε… οι εποχές άλλαζαν και η μια ομπρελίτσα ένιωσε κουρασμένη… της έλειπε ο χειμώνας της, η μοναξιά της, αλλά και η ελευθερία της. Ξαφνικά οι λέξεις ΠΑΝΤΑ και ΠΟΤΕ ήταν πολύ «βαριές αποσκευές».

    Συγγραφέας: Εύη Παλαιοκρασσά
    Εικονογράφος: Μαριάννα Φραγκούλη
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

    BARCODE: 9789605631116

    ISBN: 978-960-5631-11-6

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. υπεροχη εικονογράφιση και τα τρία βιβλία! Αυτή τη περίοδο σίγουρα θα μας χρειαστέι το βιβλίο για τον φόβο…περνάμε φάση!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ