Tales from the Greek Myths

  Μυθολογικά παραμύθια και ιστορίες νεοελληνικής μυθολογίας μεταφράζονται και κυκλοφορούν στην αγγλική γλώσσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Tales from the Greek Myths

  Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

  Είναι ευρέως γνωστό πως η ελληνική μυθολογία και παράδοση μας χαρίζουν πλούσιες, υπερβατικές ιστορίες. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν να διαδώσουν αυτές τις ιστορίες στα πέρατα του κόσμου καινοτομώντας. Οι ήδη γνωστές σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σειρές «Μυθολογικά παραμύθια» και «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους μεταφράστηκαν στα αγγλικά (από επαγγελματίες μεταφραστές με μεγάλη εμπειρία στην αντίστροφη μετάφραση) και μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με στόχο να διαβαστούν από ακόμα μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Και οι δύο σειρές διακρίνονται για την επιστημονική εγκυρότητα, την παιδαγωγική καταλληλότητα και την ποιότητα σε ό,τι αφορά το κείμενο και την εικονογράφηση.
  Οι ανάγκες που καλούνται να καλύψουν τα βιβλία αυτά είναι πολλαπλές όπως διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας το ρεύμα της εποχής. Απευθύνονται στους ολοένα και περισσότερους ξένους επισκέπτες που ταξιδεύουν στη χώρα μας και αναζητούν βιβλία στα αγγλικά για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους που να αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση και τη μυθολογία της χώρας μας, προκειμένου να τη γνωρίσουν καλύτερα. Εκτός από τους ταξιδιώτες, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ και ο αριθμός των μη-ελληνόφωνων που εγκαθίστανται στη χώρα μας και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τη μακραίωνη ιστορία του νέου τόπου διαμονής τους.
  Δεν ξεχνάμε επίσης και τους έλληνες γονείς που ψάχνουν για βιβλία κατάλληλα να εισαγάγουν τα παιδιά τους στην αγγλική γλώσσα και να εξασκηθούν σε αυτή, οπότε τι πιο ευχάριστο από τις ήδη γνωστές ιστορίες και τους αγαπημένους τους ήρωες;Συνολικά, κυκλοφόρησαν στα αγγλικά 20 βιβλία. 
  Από τη σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια», με την οποία επιχειρείται μια καινούργια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει την ψυχή του ανθρώπου, κυκλοφορούν 16 βιβλία.

  Συγκεκριμένα:
  Από τον κύκλο των ηρώων με συγγραφέα τη Μαρία Αγγελίδου και εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή:
  1. Η αρπαγή του Κέρβερου – The Capture of Cerberus
  2. Η ζώνη της Ιππολύτης – The Girdle of Hippolyta
  3. Τα μήλα των Εσπερίδων – The Apples of the Hesperides
  4. Τα βόδια του Γηρυόνη – The Cattle of Geryon
  5. Η Λερναία Ύδρα – The Lernaean Hydra
  6. Οι στάβλοι του Αυγεία – The Stables of Augeas

  Από τον κύκλο «Τέρατα» με συγγραφέα τον Κώστα Πούλο και εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου:
  7. Λαβύρινθος και Μινώταυρος – The Minotaur and the Labyrinth
  8. Το αίνιγμα της Σφίγγας – The Riddle of the Sphinx
  9. Το τραγούδι των Σειρήνων – The Song of the Sirens

  Από τον κύκλο των θεών με συγγραφέα τον Κώστα Πούλο και εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου:
  10. Είμαι η Αθηνά – I Am the Goddess Athena
  11. Είμαι ο Ποσειδώνας – I Am the God Poseidon
  12. Είμαι ο Ερμής – I Am the God Hermes
  13. Είμαι η Αφροδίτη – I Am the Goddess Aphrodite

  Από τον κύκλο «Μεταμορφώσεις» με συγγραφέα τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικόνες του Βασίλη Γρίβα: 
  14. Ο μύθος της Αράχνης – The Myth of Arachne
  15. Η Καλλιστώ και το βιβλίο του ουρανού – Callisto and the Book of the Sky

  Από τον κύκλο «Αγάπες» με συγγραφέα την Καλλιόπη Κύρδη και εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου:
  16. Ορφέας και Ευρυδίκη – Orpheus and Eurydice

  Όλα τα παραπάνω βιβλία περιλαμβάνουν στο τέλος εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στα αγγλικά.

  Από τη σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» με συγγραφέα την Αγγελική Δαρλάση και διάφορους εικονογράφους κυκλοφορούν 4 βιβλία. Νεράιδες και ξωτικά, δράκοι και φίδια, γοργόνες, νάνοι και μάγισσες, πόρτες που κρύβουν θησαυρούς, τέρατα αλλά και γενναίοι ήρωες ζωντανεύουν στη νέα αυτή σειρά, η οποία είναι εμπνευσμένη από τους θρύλους, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας.
  Συγκεκριμένα:
  17. Η Γοργόνα – The Mermaid
  18. Η Ελιά – The Olive Tree
  19. Οι Μοίρες – The Fates
  20. Το Πετροκάραβο – The Stoneboat

  Και τα τέσσερα βιβλία της σειράς περιλαμβάνουν QR code με την αφήγηση της ιστορίας στα αγγλικά.

  Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

  2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπουδαία δουλειά θα έλεγα, γενικά ότι έχει να κάνει με παιδιά και είναι τόσο καλά μελετημένο και προσεγμένο είναι μοναδικό.
   Άλλωστε όλοι μας με αυτές τις ιστορίες μεγαλώσαμε..

   Ελπίζω και οι μεταφράσεις να έχουν την επιθυμητή ανταπόκριση.
   Εμείς αργούμε λίγο, αλλά σίγουρα θα τα χρειαστούμε!

   Την καλησπέρα μου!

  2. Αργούμε και εμείς λίγο αλλά θαρρώ είναι υπέροχη ιδέα και σαν πρακτική στα αγγλικά αλλά και το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνονται.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ