Η Σελήνη είναι σύμμαχος μας; Πως μπορεί να μας επηρεάσει;

Η Σελήνη στην Αστρολογία κυβερνά το νερό και τα συναισθήματα πράγμα λογικό αν σκεφθεί κανείς πως επηρεάζει τα υγρά που υπάρχουν στη Γη. Η Σελήνη είναι σύμμαχος μας; Πως μπορεί να μας επηρεάσει; – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Σελήνη συντροφεύει τη Γη μας εδώ και αμέτρητα χρόνια. Κατά μια εκδοχή, σχηματίστηκε όταν ένας άλλος πλανήτης έπεσε πάνω στη Γη πριν 4,5 δις χρόνια. Τα υλικά που έφυγαν στο διάστημα, αιχμαλωτίστηκαν από τη βαρύτητα της Γης και σχημάτισαν σιγά σιγά τη Σελήνη.

Οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων συμβουλεύονταν αυτό το ουράνιο σώμα για να πάρουν πληροφορίες για τον καιρό, για τη μοίρα τους, για το πότε έπρεπε να φυτέψουν και πότε έπρεπε να κανονίσουν τις δουλειές τους. Σε αυτή τη σειρά άρθρων, θα δούμε την πορεία της Σελήνης μέσα από τον ζωδιακό και τις τάσεις που δημιουργεί, καθώς επίσης και το πως μπορούμε να τη συμβουλευόμαστε ώστε να ζούμε σε αρμονία με τους ρυθμούς που επιβάλλει.

Η Σελήνη στην Αστρολογία κυβερνά το νερό και τα συναισθήματα (μεταξύ άλλων) πράγμα λογικό αν σκεφθεί κανείς πως επηρεάζει τα υγρά που υπάρχουν στη Γη. Λόγω της Σελήνης έχουμε το φαινόμενο της παλίρροιας όπου τα νερά πότε φουσκώνουν (πλημμυρίδα) και πότε μαζεύονται (άμπωτη). Σκεφθείτε τώρα ότι ο άνθρωπος αποτελείται από 75% νερό και θα έχετε μια ιδέα για το τι επιρροή έχει η Σελήνη πάνω μας!

Για αρχή λοιπόν έχετε στο νου ότι ο κύκλος της Σελήνης χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι από το Νέο Φεγγάρι μέχρι την Πανσέληνο όπου έχουμε γέμιση και η άλλη είναι από την Πανσέληνο μέχρι το Νέο Φεγγάρι που έχουμε χάση. Αυτές οι δύο φάσεις είναι οι πιο σημαντικές. Σε γενικές γραμμές στη γέμιση κυριαρχούν οι ενέργειες της ανάπτυξης και της έλξης. Είναι σαν να ασκείται μια δύναμη που τραβάει τα πράγματα προς τα επάνω και τα κάνει να δίνουν καρπούς (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Στη χάση κυριαρχούν οι ενέργειες της διάλυσης και της απώθησης. Είναι σαν να ασκείται μια δύναμη που σπρώχνει τα πράγματα προς τα κάτω και τα αποσυνθέτει. Έτσι λοιπόν δείτε στο ημερολόγιό σας σε πια φάση βρίσκεστε κάθε φορά και δράστε αναλόγως.

Στη φάση της γέμισης μπορείτε να ξεκινήσετε δουλειές που σκοπεύετε να καρποφορήσουν.

Μπορείτε να έλξετε κοντά σας τα πράγματα που επιθυμείτε και γενικά να έχετε μια εξωστρεφή ενέργεια. Είναι το ξεκίνημα ενός καινούριου κύκλου όπου φυτεύουμε τους σπόρους. Στην αρχή οι σπόροι είναι μικροί σχεδόν αόρατοι, ίσως να είναι ακόμα και στο επίπεδο των σκέψεων. Καθώς όμως το φεγγάρι γεμίζει ο σπόρος-ιδέα μεγαλώνει. Οι δυνάμεις τον σπρώχνουν προς τα μπρος. Αυτή η φάση-πρόσωπο της Σελήνης μας διδάσκει τι σημαίνει μεγαλώνω και μοιράζομαι. Είναι η φάση με την οποία είμαστε πιο εξοικειωμένοι γιατί είναι οι δυνάμεις της ανάπτυξης.

Στη φάση της χάσης είναι η στιγμή που η ενέργεια είναι εσωστρεφής. Μη ζορίζετε τα πράγματα αν βλέπετε ότι κάτι δε σας “βγαίνει”. Είναι κατάλληλες μέρες για περισυλλογή και ενδοσκόπηση.  Μην ξεκινάτε τώρα μια καινούρια δουλειά ή εγχείρημα. Αν δράσετε αντίθετα, είστε σαν τον σέρφερ που προσπαθεί να κάνει σερφινγκ όταν δεν έχει κύμα! Φερθείτε έξυπνα και πηγαίνετε με τους ρυθμούς της Φύσης. Στη φάση της χάσης επίσης, μπορείτε να διώξετε μακριά αυτά που δε θέλετε, όπως πχ μια κακιά συνήθεια. Είναι η στιγμή που ανοίγουμε το χέρι και αφήνουμε κάτι να φύγει. Αυτή η φάση-πρόσωπο της Σελήνης μας μαθαίνει πως να μην γατζωνόμαστε πάνω σε αυτό που δε λειτουργεί για εμάς πια. Σε αρχετυπικό επίπεδο είναι η φάση που έχουμε την τάση να αποφεύγουμε γιατί έχουμε εμμονή με τη μορφή. Θέλουμε δηλαδή μια κατάσταση να μένει σταθερή για πάντα αλλά αυτό είναι αδύνατο.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε το πέρασμα της Σελήνης μέσα από τα 12 ζώδια και τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ