Δύο προτάσεις παιδικών βιβλίων που μίλησαν στην καρδιά μας…

    “Το άπειρο και εγώ” καθώς και “το χρώμα της καρδιάς μου” είναι δύο βιβλία που ξεφεύγουν κατά πολύ από όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Δεν τα κατατάσσω μόνο στα παιδικά αλλά συνολικά στα πιο όμορφα βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια μου το τελευταίο διάστημα. Δύο προτάσεις παιδικών βιβλίων που μίλησαν στην καρδιά μας…

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ – Συγγραφέας: Hosford Kate – Εικονογράφος: Swiatkowska Gabi – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Ένα υπέροχο βιβλίο που πραγματεύεται ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα την έννοια του απείρου. Μια έννοια που ακόμα και για εμάς τους ενήλικες είναι κάπως πολύπλοκη. Η μικρή Φοίβη ένα βράδυ χαζεύει τα άστρα στον ουρανό και αντιλαμβάνεται πως αυτά είναι πολλά… πάρα πολλά… άπειρα. Άραγε όμως τί είναι το άπειρο; Από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκινά να αναζητά αυτή την έννοια με το να ρωτά τους άλλους, να νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα… να αντιλαμβάνεται και το “για πάντα” και τελικά στο τέλος να φτιάχνει ένα δικό της ορισμό της έννοιας. Η ρετρό εικονογράφηση μας μαγεύει καθώς πλαισιώνει εξαίσια το περιεχόμενο του βιβλίου και μας γεμίζει συναισθήματα όπως νοσταλγία… μιας άλλης ρομαντικής εποχής…

    Ένα αστρικό καλλιτεχνικό όραμα για την απόλυτη δύναμη μιας αγάπης που διαπερνά τις γενιές.

    Τι μέγεθος έχει το σύμπαν;
    Πόσα σημεία μπορούν να υπάρξουν σε μια γραμμή;
    Μπορεί η αγάπη για κάποιον να διαρκέσει για πάντα;
    Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο;

    Η προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά.

    ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ – Συγγραφέας: Haquet-Brière Alice – Εικονογράφος: Csil – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Ο μικρός Πολ είναι ένα ευαίσθητο αγόρι γεμάτο πλούσια συναισθήματα. Ξεκινά ένα πολύχρωμο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και εμείς τον ακολουθούμε… Αυτά που νιώθει, απεικονίζονται στο πρόσωπό του, τα χρώματα δίνουν φωνή στην ψυχή του. Κείμενο απλό με μια εικονογράφηση που σίγουρα θα μαγέψει κάθε παιδί και μετά το τέλος της ανάγνωσης του βιβλίου θα θελήσει να ζωγραφίσει… Μέσα στην καθημερινότητα όλα τα παιδιά βιώνουν πληθώρα συναισθημάτων και ο μικρός Πολ δείχνει μέσα από το ταξίδι του τη δύναμη των χρωμάτων στην έκφραση της παιδικής ψυχής.

    Ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του

    Φαίνεται στα μάγουλά του

    Ροζ θα τα δεις για τη χαρά

    Κόκκινα να ’ναι απ’ τα φιλιά

    Κι αν γίνουν μπλε από ντροπή

    Ή γκρίζα μια στιγμή λυπητερή

    Κίτρινα βάφονται στην αμμουδιά

    Μοβ στα ωραία δειλινά

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ