Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το all inclusive και δεν ρωτάς!

Ο Έλληνας στο πρωινό του συνήθως “τρώει” ένα καφέ, στο all inclusive το καλοκαίρι βρίσκεται σε θέση να φάει και τη καφετιέρα! Αν περιμένεις να διαβάσεις σοβαρή ανάρτηση τύπου travel blogger γελιέσαι… Εδώ θα δεις την δική μου αλήθεια με καυστικό χιούμορ. Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το all inclusive και δεν ρωτάς!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

– Καλοκαιράκι είναι Τάσο μου κάπου να πάμε και εμείς διακοπές έτσι; Να απλώσουμε το κορμί μας, να ισιώσει η μέση μας, να πάρουμε μια ανάσα οι άνθρωποι!

Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση για το που θα πάμε διακοπές τον Αύγουστο για έξι (6) μοναδικές ημέρες. Πιστεύω να αποτύπωσες καλά το **6** που έγραψα… όχι 26 ούτε 16 αλλά 6!!! Τουτέστιν να βρεις ένα μέρος σχετικά κοντά μη φάμε και μισή ημέρα ταξίδι, να είναι family friendly, να είναι όμορφο και καθαρό και να σου παρέχει όλες τις ανέσεις και ευκολίες.

Όταν λέω ανέσεις και ευκολίες το σκεφτήκαμε ως εξής: από το να τρέχουμε εδώ και εκεί να ψάχνουμε που θα φάμε, που θα κολυμπήσουμε, που θα πάμε βόλτα και άντε οδήγηση και άντε πάρκαρε και άντε η μικρή να χτυπιέται θέλω παγωτό θέλω κούνιες και όλα τα παρεμφερή είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας σε all inclusive πακέτο. Σκοπός ένας… ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ απόλυτη, μπάνιο, φαγήτο, ύπνος και αντίστροφα. 6 ημέρες είναι μάνα μου μη το ξεχνάς… ένα τσακ και πέρασαν είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία δεν είμαστε και για πολλά πολλά…

Ψάξαμε, κάναμε έρευνα, είχαμε οδηγό μας το tripadvisor και αφού βάλαμε κάτω και τα βαλάντια μας και με την αφαιρετική μέθοδο καταλήξαμε σε αυτό που και τελικά πήγαμε. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο όπως και αποδείχτηκε πολύ όμορφο και που προσέφερε όλα όσα μας έλεγε στο πακέτο (ευτυχώς)! Για ευνόητους λόγους δεν σας αναφέρω ποιο ακριβώς είναι διότι η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική ούτε αυτό τον σκοπό έχει. Η τοποθεσία μας πάντως ήταν στον Πλαταμώνα και φυσικά όποιος ενδιαφέρεται να μάθει μπορεί να μου στείλει email.

Τώρα πάμε στο all inclusive και τι είναι αυτό το πακέτο. Περιλαμβάνει το πρωινό σε μπουφέ, το μεσημεριανό σε μπουφέ, το βραδινό σε μπουφέ, και το pool bar (καφέ, τσάι, αναψυκτικά, μπύρα, παγωτά) καθώς και το main bar (ποτά) με απεριόριστες καταναλώσεις σε όλα. Συνήθως τα ξενοδοχεία που προσφέρουν all inclusive πακέτα έχουν πισίνες με ξαπλώστρες, παιδικές χαρές και κάποιες δράσεις (όχι όλα). Αυτό με το απεριόριστο χτυπάει κάπως στην ψυχολογία σου βρε αδερφέ… λες και έσκασες μύτη στον πλανήτη της αφθονίας που σου ξεπετάγονται όλα σου τα κατοχικά σύνδρομα μαζεμένα…

ΦΑΓΗΤΟ

Εμείς πάντως οι Έλληνες οφείλω να ομολογήσω έχουμε φουλ κατοχικό σύνδρομο ριζωμένο στην ψυχολογία μας. Να πηγαίνεις λοιπόν για πρωινό και να βλέπεις πιάτα βουνά να κάνουν βόλτες εδώ και εκεί… Να βλέπεις τραπέζια παραγεμισμένα θαρρείς και θα φάνε 10 άτομα αλλά προς έκπληξή σου να βλέπεις μόνο 3 ή 4! Γιατί καλέ μου άνθρωπε να γεμίσεις 3 πιάτα το άτομο εκ των οποίων το 1 τουλάχιστον θα φύγει στα σκουπίδια αφού ο ίδιος δεν θα καταφέρεις να το φας; Σου έπεσαν κάτω πράγματα μάζεψέ τα πουλάκι μου μη τα πατάς, οι υπάλληλοι δεν είναι δούλοι σου; Δεν ξύπνησαν μια μέρα με όνειρο ζωής να γίνουν σερβιτόροι και να σε εξυπηρετούν αγενές πλάσμα!!! Πες και ένα ευχαριστώ, σκάσε και ένα χαμόγελο! Ευγένεια και Χαμόγελο; Τι πλεονεξία και αυτή πια έτσι;… Για ποιο λόγο τόση καταστροφή φαγητού; Να βλέπεις την μερέντα μπλεγμένη με τα αυγά και το μπέικον με το κέικ και να σου γυρίζει το στομάχι… Να στέκεσαι σε μια στοιχειώδη ουρά για να σερβιριστείς και ο Ελληνάρας να χώνεται -συγνώμη μου ξέφυγε ένα ζαμπονάκι με το μπαρδόν έτσι; Και να νιώθεις το μπινελίκι μέσα σου να σε χτυπά σαν ωστικό κύμα και να καταβάλεις προσπάθεια να το συγκρατήσεις το ασυγκράτητο… Που να δεις στο μεσημεριανό και το βραδινό… κόλαση θερμίδων! Ναι ναι πήρα και εγώ σχεδόν 2,5 κιλά η μάνα γιατί το κάψαμε και εμείς κυρ Στέφανε αλλά όχι και σε τέτοια επίπεδα και το πιο σημαντικό έβαζα όσο θα έτρωγα. Παίζει να ήμασταν οι πιο οικονομικοί σε θέμα κατανάλωσης φαγητού στο ξενοδοχείο…

ΑΛΚΟΟΛ

Η κατανάλωση του αλκοόλ φίλοι μου θέλει προσοχή… Σαν ταμπέλα μου μοιάζει αυτό και μάλλον κάπου θα έπρεπε να την κρεμάσω. Το ότι το αλκοόλ μαζί με τα υπόλοιπα είναι σε απεριόριστη κατανάλωση δεν είναι ανάγκη να σε τρέχουν και για πλύση στομάχου αγαπητέ μου άντρα πατέρα! Θα ήθελα να κυκλοφορώ με καπελάκι το οποίο να γράφει “η γυναίκα σου ξέρει ότι πίνεις;” να το μοστράρω σε όλα εκείνα τα “ανθρωπάκια” που πήγαιναν στο μπαρ τάχαμου να πάρουν μπύρες και τις έπαιρναν αφού επιτόπου είχαν καταναλώσει 1-2 ή είχαν πάει σε μια γωνιά να πιούν 2 ποτήρια κρασί ρίχντονας κλεφτές ματιές να δουν αν η γυναίκα τους βλέπει… Λες και δεν βλέπει κακομοίρη μου την κορμοστασιά σου που πηγαίνει βάρκα γιαλό έτοιμος να τραγουδήσεις την ψαροπουλα!

STYLING

Το τι καπέλο είδα η μάνα τι να σου πω… στιγμές ένιωσα ότι βρέθηκα στην Αγγλία για τσάι! Δώστου καπέλα και φτερά γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων στο πρωινό στο μεσημεριανό και στο βραδινό. Μειονεκτικά ένιωσα η μάνα σου λέω αφού σκέφτηκα να κάνω DIY στο δωμάτιο, να μαδήσω κανένα μαξιλαράκι και να φτιάξω ένα καπελάκι λίγο πιο αξιοπρεπές να σταθώ στο ύψος μου δίπλα στο μπέικον και την ομελέτα… Άσε τα διχτυωτά κιμονό που είδα η γυναίκα… δώστου δαντέλα και πούλια και κούνημα όλο χάρη δίπλα στην πισίνα.

(και ένα στιγμιότυπο από εμάς με αγάπη)

ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ

“Φιλαράκι θέλεις να παίξουμε ξύλο;” – πάρε πρώτα μια μπύρα από το pool bar και μετά πάμε. Σφαγή. Βρε παιδιά να αναρωτιέμαι πως ορισμένα άτομα διαρκώς να βρίσκονται στις ίδιες ξαπλώστρες; Δωμάτιο δεν έχουν μάνα μου; Όλη την ημέρα στην πισίνα την βγάζουν; Όχι γελιέσαι… ήταν ευέλικτοι… O “κόουτς” έβγαζε τον σχηματισμό στα μέλη της οικογενείας ώστε σφαίρα να τρέξουν μετά το πρωινό και να πιάσουν ξαπλώστρες με τις πετσέτες τους. Το μεσημέρι οι πετσέτες έμεναν εκεί για έναν υπνάκο και οι ίδιοι επάνω στα κρεβάτια τους στα δωμάτια.

Οι παραπάνω περιγραφές καταστάσεων ή προσώπων δεν είναι τυχαίες αλλά υπαρκτές και αυτός είναι και ο σκοπός μου. Να πω ότι το all inclusive είναι μια φανταστική επιλογή ειδικά για μια οικογένεια που θέλει ξεκούραση και έχει στη διάθεσή του λίγες ημέρες διακοπών. Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι της υποθέσεως είναι σχεδόν η μία η άλλη με το να νοικιάσετε ένα δωμάτιο κάπου και να τρώτε διαρκώς έξω, αν βάλετε μέσα και βενζίνη, μετακίνηση και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε αυτή την ποικιλία σε φαγητό, φρούτα, χυμούς, ποτά, παγωτά κλπ κλπ

Όμως ο Ελληνάρας ο σωστός διότι εκεί θέλω να καταλήξω θα αφήσει το στίγμα του από όπου και αν περάσει. Εγώ είμαι εδώ, έτσι μεγάλωσα έτσι έμαθα γιατί τώρα να αλλάξει αυτό; Πλερώνω εξυπηρετήστε με … υπηρετήστε με πλερώνω λέω… ΑΑΑχχχ κατακαημένη Αράχωβα … σε χτύπησε και η κρίση έχεις και τα προβλήματά σου και άστα να πάνε…

Θα επιστρέψω…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεια σου βρε Μαίρη μου με τα ωραία, τα εύστοχα και τα ειλικρινή σου!!! Ποιο to the point δε γίνονταν να είναι η περιγραφή σου και η γλαφυρότητα με την οποία τα έντυσες όλα ταίριαξε γάντι! 4η Χρόνια συνεχόμενη για εμάς αυτή σε all inclusive σε 4 διαφορετικά ξενοδοχεία και μέρη και με 5ο το δικό σας, δυστυχώς οι εικόνες παραμένουν ίδιες από ότι βλέπω πάντα και παντού… Εμ ο Έλληνας δεν αλλάζει και όσο και αν τον αγαπώ, συμφωνώ σε όλα με όσα τον περιέγραψες. Την κατάσταση πάντα τη φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι και αν εμείς δεν έχουμε αξιοπρέπεια και ήθος, κανένα σύστημα, καμία επιχείριση και κανένας υπάλληλος, ούτε καν ο τυχαίος συνανθρώπους δίπλα, δε θα μας σεβαστεί ποτέ και σε τίποτα (και κρατιεμαι με το ζόρι να μη σχολιάσω ένα ένα τα στραβά -σπατάλη φαγητού, καβατζωμα ξαπλώστρας με διανυκτερευουσες πετσέτες, απαιτήσεις απαιτήσεις απαιτήσεις…. κλπ ) Σε φιλώ γλυκά, σμουτςςςςς!
    PS… απίθανη η φωτο σας στην πισίνα!!!

  2. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσι μου γλυκό, ήταν ανάρτηση που ήθελα να γράψω γιατί ενοχλήθηκα αρκετά και όπως είπα ένα μπινελίκι και μια αγανάκτηση με χτύπησαν σαν ωστικό κύμα και προσπάθησα να είμαι “κόσμια”. Σαφώς και για να μη παρεξηγηθώ υπάρχουν και περιπτώσεις ξένων που παρουσιάζουν τις ίδιες συμπεριφορές απλώς σε εμάς “έτυχε” ακριβώς αυτό το μείγμα ανθρώπων εκείνες τις 6 ημέρες που περιγράφω. Αν κρίνω και από γενικότερες άλλες συμπεριφορές μας στην καθημερινότητα ναι θα έλεγα οι Έλληνες έχουμε θέμα στο να είμαστε ευγενικοί, υπομονετικοί, να έχουμε κατανόηση κλπ κλπ Όπως πολύ εύστοχα λες εμείς φτιάχνουμε την κατάσταση όπως και εμείς την χαλάμε… Εσείς λοιπόν έχετε εμπειρία στο all inclusive οπότε σαφώς τα έχεις δει καλύτερα και η ίδια. Με ικανοποίησε πλήρως η επιλογή μας που ήταν εξαιρετικό value for money! Σε φιλώ γλυκά και σε ευχαριστώ από καρδιάς για τον σχολιασμό σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ