Κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης, λάδι και πορτοκάλι!

Αυτό το κέικ πραγματικά έχει όλα τα καλά στοιχεία μαζεμένα. Το αλεύρι ολικής άλεσης που  είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στον οργανισμό, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού! Κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης, λάδι και πορτοκάλι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για την ώρα του καφέ, του τσαγιού ή την ώρα της υπογλυκαιμίας. Δίνει απίστευτη ενέργεια στον οργανισμό με τον καλύτερο τρόπο αφού χρησιμοποιείς αλεύρι ολικής, λάδι και χυμό που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό σου. Διαφοροποιείται από το κλασικό γνωστό μας κέικ και είναι εύκολο στην εκτέλεση αφού το χτυπάτε και στο χέρι. Επειδή έχει λάδι και όχι βούτυρο, τρίβεται κάπως παραπάνω από το κλασικό κέικ αλλά πιστέψτε με είναι απλά πεντανόστιμο και σαφώς πιο υγιεινό.

Τι θα χρειαστούμε:

500γρ φαρίνα που φουσκώνει ολικής αλέσεως συν 1 κ.γ.μπέικιν

1 και 1/2 φλυτζ. ζάχαρη καστανή

4 αβγά

1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι συν το ξύσμα αν το πορτοκάλι είναι ακέρωτο

2 βανίλιες

1 φλυτζ. λάδι

1 κ. σ γεμάτη κακάο ή όσο θέλετε συν 1 κ.σ. γεμάτη ζάχαρη (καστανή)

Πως θα το φτιάξουμε:

Κοσκινίζουμε ελαφρά το αλεύρι για  να  αφαιρέσουμε λίγο από το πίτουρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και το ξύσμα αν έχουμε, το χυμό και τελικά το αλεύρι.

Αδειάζουμε ένα μέρος από το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα. Προσθέτουμε το κακάο με τη ζάχαρη στο υπόλοιπο μείγμα μας, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε κι αυτό στη φόρμα. Δηλαδή φτιάχνουμε δύο στρώματα στην φόρμα μας. Ένα λευκό και ένα με το κακάο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά (ο χρόνος και η ένταση της θερμοκρασίας σίγουρα προσαρμόζεται στον κάθε φούρνο που η κάθε νοικοκυρά ξέρει καλύτερα).

Έτοιμο το κέικ μας να συνοδεύσει τα απογεύματά μας…

*την συνταγή μας την παραχώρησε η αγαπημένη μας γιαγιά Μαρία!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ