Νιπτήρες Μπάνιου: Πώς συνδυάζεις πρακτικότητα με design

Ανακάλυψε πρακτικά tips για να επιλέξεις τον ιδανικό νιπτήρα μπάνιου, ώστε να βρεις εύκολα τον κατάλληλο για την αισθητική του χώρου σου. Νιπτήρες Μπάνιου: Πώς συνδυάζεις πρακτικότητα με designΚαι μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Νιπτήρες μπάνιου: Πώς να επιλέξεις πρακτικότητα και design

Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο περιποιούμαστε τον εαυτό μας και χαλαρώνουμε. Έτσι, χρειάζεται να έχει την κατάλληλη αισθητική, αλλά και να διευκολύνει παράλληλα την καθημερινότητά μας.

Οι νιπτήρες του μπάνιου είναι ένα απ’ τα “αξεσουάρ” που συναντάμε σε κάθε μπάνιο, σε σπίτι ή κατάστημα και μπορούν να προσθέσουν πολλά στον χώρο.

Αν απ’ την άλλη έχεις κατάστημα, όπως εστιατόριο ή καφετέρια, ο ιδανικός νιπτήρας αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι του όλου χώρου, καθώς ενισχύει την αισθητική του.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες συμβουλές για να επιλέξεις τον κατάλληλο από άποψη design χώρου, που να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις ανάγκες σου.

Δώσε προσοχή στο μέγεθος

Η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά μπορείς να επιλέξεις τον νιπτήρα σου σε όποιο μέγεθος θέλεις. Αν όμως ο χώρος σου δεν τον υποστηρίζει, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Φαντάσου να βρεις τον τέλειο νιπτήρα σε σχέδιο, αλλά να πιάνει τόσο χώρο, που να μην είναι άνετο το μπάνιο σου. Πριν επιλέξεις, λοιπόν, μέτρησε τις διαστάσεις του μπάνιου σου και όρισε προσεκτικά το σημείο που θα μπει ο νιπτήρας.

Αν ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός, δοκίμασε για παράδειγμα κάποιον γωνιακό νιπτήρα. Ή αν το μπάνιο σου είναι αρκετά μεγάλο, κάποιος επιδαπέδιος, ίσως, μπορέσει να “σταθεί” καλύτερα στον χώρο.

Επίλεξε το υλικό του νιπτήρα σου

Το πιο διαδεδομένο υλικό στους νιπτήρες είναι η πορσελάνη. Έχεις όμως και άλλες επιλογές που μπορούν να ενισχύσουν έντονα το design του μπάνιου σου.

Και εδώ ξεκινάει και η “περιπέτεια”, καθώς τα διαφορετικά υλικά προσδίδουν και διαφορετική αισθητική. Για παράδειγμα, ένας νιπτήρας από πέτρα μπορεί να δώσει μια πιο “αρχέγονη” πνοή στον χώρο σου, ενώ ένας γυάλινος μια πιο ανάλαφρη χροιά.

Όσον αφορά την πρακτικότητα του υλικού, θα πρέπει να προσέξεις το πόσο εύκολα καθαρίζεται, αλλά και τον τρόπο καθαρισμού. Για παράδειγμα, ένας πορσελάνινος νιπτήρας θα χρειαστεί διαφορετική φροντίδα από έναν πέτρινο.

Διάλεξε το ιδανικό είδος

Υπάρχουν διαφορετικά είδη νιπτήρα για να επιλέξεις. Κάποια τα συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, ενώ άλλα σε σπίτια. Ας δούμε στα γρήγορα κάποιες απ’ τις επιλογές σου.

  • Επιτραπέζιοι: Όπως δηλώνει και το όνομα, τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια και υπάρχουν σε διαφορετικά υλικά και σχέδια. Σημαντική λεπτομέρεια είναι, αν θα έχουν οπή ή όχι. Καθώς αυτό καθορίζει αν η μπαταρία θα είναι χαμηλή ή εντοιχιζόμενη αντίστοιχα.
  • Ένθετοι: Αυτό το είδος νιπτήρα τοποθετείται στον πάγκο του μπάνιου με το χείλος του να προεξέχει. Όπως και με τους επιτραπέζιους, μπορείς να επιλέξεις με οπή ή χωρίς, ανάλογα με το τι μπαταρία θέλεις να βάλεις.
  • Υποένθετοι: Η “άλλη μεριά” των ένθετων νιπτήρων. Οι υποένθετοι τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια του επίπλου μπάνιου.
  • Με κολώνα: Ένα είδος που σίγουρα έχεις συναντήσει αρκετές φορές σε πολλά σπίτια. Οι νιπτήρες με κολόνα είναι μια κλασική επιλογή για πολλούς.
  • Επιδαπέδιοι: Οι επιδαπέδιοι νιπτήρες ακουμπάνε στο πάτωμα χωρίς να στηρίζονται σε κάποιον πάγκο. Μπορείς να τους βρεις σε διαφορετικά υλικά και μπορούν να ενισχύσουν το design του χώρου σου. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις το σημείο τοποθέτησής τους, καθώς αν ο χώρος είναι πολύ μικρός ή αν δεν ταιριάζουν στην όλη αισθητική, δεν θα έχεις και το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Γωνιακοί: Οι γωνιακοί, τοποθετούνται σε κάποια γωνία τοίχου και είναι ιδανικοί για μικρά μπάνια. Αν λοιπόν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, ίσως αυτό το είδος να σε ωφελήσει.

Ποιο στυλ σου ταιριάζει;

Πέρα απ΄ το υλικό κατασκευής, το μέγεθος και το είδος, σίγουρα χρειάζεσαι και το κατάλληλο στυλ. Δώσε λοιπόν σημασία και στο ιδανικό χρώμα ή σχέδιο για να δέσει αρμονικά με το μπάνιο σου.

Τι χρώμα έχουν τα πλακάκια του μπάνιου σου; Ο χώρος έχει περισσότερο μοντέρνα ή πιο κλασική αισθητική; Είναι minimal ή πιο “γεμάτος”;

Απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα για να σε βοηθήσουν να βρεις τον κατάλληλο νιπτήρα για το design του χώρου σου.

Διάλεξε ανάμεσα από πολλούς διαφορετικούς νιπτήρες μπάνιου στη μεγάλη συλλογή της Youbath και βρες αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ