Παιδικά παραμύθια με θαυμάσια εικονογράφηση

    Τρεις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φουρφούρι που εντυπωσιάζουν με την αξιόλογη εικονογράφησή τους. Η εντυπωσιακή εικονογράφηση είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής παιδικού βιβλίου ώστε να κερδηθεί, σε πρώτη φάση, ο μικρός αναγνώστης. Παιδικά παραμύθια με θαυμάσια εικονογράφηση

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Βρείτε τα βιβλία στην Brainfood Εκδοτική

    Τις εκδόσεις Φουρφούρι στο Facebook ΕΔΩ

    Το κορίτσι και η φάλαινα

    Τι υπάρχει άραγε πέρα από τον ήλιο, το φεγγάρι και τ’ αστέρια…
    Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό της μικρούλας Λένας, μέχρι που ένα βράδυ μια ιπτάμενη φάλαινα θα την ξυπνήσει και θα την πάρει μαζί της σ’ ένα μαγικό ταξίδι…
    «Περίμενε λίγο και κοίτα ξανά» είπε η φάλαινα. «Υπάρχουν γύρω σου πιο πολλά πράγματα απ’ ό,τι έχεις σκεφτεί».

    Συγγραφείς: Rebecca Gugger και Simon Röthlisberger

    Εκδόσεις: Φουρφούρι

    Για παιδιά 4+

    Σελίδες 32

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    ΜΠΟΜΠΙ ΝΤΙ

    Δεν υπάρχει πιο συναρπαστική ιστορία από αυτή με τη λευκή φάλαινα Μόμπι Ντικ. Επιβιβαστείτε στο τρομαχτικό πλοίο μαζί με τους ατρόμητους κυνηγούς φαλαινών και σίγουρα θα παραμείνετε εκεί μέχρι η θάλασσα να σας βγάλει ξανά έξω.

    O Μόμπι Ντικ δεν είναι μια απλή ιστορία για μια φάλαινα και έναν στριμμένο γέρο καπετάνιο. Έχει να κάνει περισσότερο με το πόση δύναμη έχει ο καθένας μας για να επιλέξει να είναι καλός και ευτυχισμένος ή κακός και δυστυχισμένος. Ο Μόμπι Ντικ είναι επίσης μια ιστορία για τη μάχη του ανθρώπου με τη φύση, και του καλού εναντίον του κακού. Αυτή η ιστορία επίσης πραγματεύεται το πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση. Το πεπρωμένο είναι όταν πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα στη ζωή θα συμβούν, άσχετα με το τι θα κάνουμε, λες και οι ιστορίες της ζωής μας είναι ήδη γραμμένες. Η ελεύθερη βούληση είναι το αντίθετο. Σημαίνει ότι όποιοι κι αν είμαστε ή απ’ όπου κι αν καταγόμαστε όλοι κάνουμε επιλογές που θα αλλάξουν την πορεία της ζωής μας προς το καλύτερο.

    Η σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά παρουσιάζει τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα και δημιουργεί τα θεμέλια της διαχρονικής εκτίμησης για τους πιο αγαπημένους μας κλασικούς συγγραφείς.
    Με υπέροχη πολύχρωμη εικονογράφηση και προσιτή για το παιδί ανάλυση κάθε έργου, στοχεύει να το φέρει σε επαφή με τις ιστορίες και τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
    • Σχετικά με τον συγγραφέα
    • Η ιστορία μας ξεκινά
    • Βασικοί χαρακτήρες
    • Λέξεις-κλειδιά
    • Παιχνίδι ερωτήσεων
    • Ανάλυση

    Γιατί το κλασικό είναι διαχρονικό. Το ίδιο και οι αναγνώστες του

    – Η σειρά κέρδισε το 2016 και το 2017 στα βραβεία παιδικών βιβλίων Moonbeam το βραβείο χρυσού ως καλύτερη σειρά βιβλίων!

    Εμπνέουν στα παιδιά την αγάπη για τη λογοτεχνία! – Publishers Weekly

    Τα εμβληματικά έργα της κλασικής λογοτεχνίας γραμμένα για παιδιά! – The Guardian


     

    Σειρά. To Ταξίδι είναι το πρώτο βιβλίο.

    Η τριλογία του Aaron Becker δεν είναι βιβλία χωρίς λόγια. Είναι βιβλία µε άπειρα λόγια και για όλες τις ηλικίες. Βιβλία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει µε τη δική του προσωπική αφήγηση, διαφορετική κάθε φορά που θα το ξανανοίξει. -Χαρά Κατσάρη – Εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

    Ένα µοναχικό κορίτσι σχεδιάζει µια µαγική πόρτα στον τοίχο του δωµατίου του και δραπετεύει μέσα της σ’ έναν κόσµο όπου το θαύµα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν. Με το κόκκινο µολύβι στο χέρι δηµιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο κι ένα ιπτάµενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς µια αβέβαιη µοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, µόνο µια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης µπορεί να την ελευθερώσει. Θα καταφέρει άραγε να επιστρέψει στο σπίτι της και σε αυτό που ποθεί η καρδιά της;


    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

    Την σειρά έρχεται να συμπληρώσει το δεύτερο βιβλίο η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ που θα βρείτε επίσης από τις εκδόσεις Φουρφούρι. Η μοναδική του και πλούσια εικονογράφηση θα σας κερδίσει και η ιστορία μπορεί να ειπωθεί κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο από εσάς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς ή τα παιδιά. Ιδανική άσκηση ανάπτυξης του λόγου των παιδιών μέσα από την ίδια τους την φαντασία.

    Η απρόσμενη και μαγική εμφάνιση ενός βασιλιά ξαφνιάζει δύο φίλους στο πάρκο της πόλης. Ο βασιλιάς σπρώχνει έναν χάρτη και κάποια περίεργα αντικείμενα μπροστά τους, αλλά προτού μπορέσει να εξηγήσει, συλλαμβάνεται από εχθρικές δυνάμεις και βρίσκεται πίσω στον μαγεμένο κόσμο του. Κι έτσι ξαφνικά, οι δύο φίλοι παγιδεύονται σε ένα ξέφρενο κυνήγι για τη διάσωση του μυστηριώδους μονάρχη. Ξεκινούν την αναζήτηση της ερμηνείας του χάρτη που, όπως ελπίζουν, θα σώσει τον βασιλιά και τους ανθρώπους του από το σκοτάδι. 


    ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ TOY AARON BECKER!

    Καθώς δεν µπορεί να τραβήξει την προσοχή του πολυάσχολου πατέρα της, το µοναχικό κορίτσι γυρίζει πίσω σε έναν φανταστικό κόσµο µε σκοπό να γνωρίσει τη φιλία και την περιπέτεια. Είναι το τρίτο της ταξίδι σε έναν δελεαστικό κόσµο µε βασιλιάδες και αυτοκράτορες, κάστρα και κανάλια, εξωτικά πλάσµατα και µαγευτικά τοπία. Αυτή τη φορά, θα χρειαστεί κάτι πραγµατικά ισχυρό για να την πείσει να γυρίσει στο σπίτι.

    Ο Aaron Becker δίνει ένα αγωνιώδες και συγκινητικό φινάλε στη χωρίς λόγια τριλογία του. Μια εποποιία η οποία ξεκίνησε µε το βραβευµένο µε Caldecott Honor Ταξίδι και συνεχίστηκε πανηγυρικά µε την Αναζήτηση (καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς για το NPR). Δεν είναι βιβλία χωρίς λόγια. Είναι βιβλία µε άπειρα λόγια και για όλες τις ηλικίες. Βιβλία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει µε τη δική του προσωπική αφήγηση, διαφορετική κάθε φορά που θα τα ξανανοίξει.

    Ένας απλός µαρκαδόρος αρκεί για να πυροδοτήσει τη φαντασία παιδιών κάθε ηλικίας και να τα παρασύρει σε µια περιπέτεια χωρίς τέλος, πέρα, µακριά στη χώρα των παραµυθιών, εκεί όπου µπορούν να αντιµετωπίσουν κάθε εχθρό, ακόµα και τη µοναξιά!

    – Χαρά Κατσαρή – Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

    Ο Aaron Becker έχει κάνει πολλά αξέχαστα ταξίδια στη ζωή του. Έζησε στην αγροτική Ιαπωνία και την ανατολική Αφρική, ταξίδεψε µε ένα σακίδιο στην πλάτη από τη Σουηδία µέχρι τον Νότιο Ειρηνικό, και πρόσφατα αποτόλµησε το ταξίδι από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για το Amherst της Μασαχουσέτης, την πόλη που ο ίδιος και η σύζυγός του, η κόρη και η τεµπέλα γάτα του αποκαλούν σήµερα σπίτι τους. Μέχρι και σήµερα, ο αγαπηµένος του ταξιδιωτικός προορισµός παραµένει η φαντασία του, όπου συχνά µπορεί να τον βρει κανείς να σχεδιάζει µυστικές πόρτες και µαγικά φανάρια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ