Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα πως θα την αντιμετωπίσω;

Μπορεί να μην έχετε καν εντοπίσει πως έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα μέχρι να αντιδράσετε άσημα σε ένα καλλυντικό προϊόν όπως σαπούνι, ενυδατική κρέμα ή μέικαπ. Ποια είναι τα αίτια υπερευαισθησίας; Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα πως θα την αντιμετωπίσω; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ευαίσθητου δέρματος είναι : Το δέρμα ερεθίζεται εύκολα, έχει αίσθημα κνησμού, βγάζει κοκκινίλες, ξεφλουδίζει, καίγεται εύκολα, ξηραίνεται έντονα, αφήνει αίσθηση τραβήγματος, είναι τραχύ, αντιδράει στον ήλιο, στις αλλαγές θερμοκρασίας και στα κοινά προϊόντα περιποίησης.

Τα αίτια υπερευαισθησίας είναι :

  • Αγγειακά. Συνδέονται με την ευαισθησία των αιμοφόρων αγγείων σε ορισμένους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η κατανάλωση καρυκευμάτων και οινοπνευματωδών.
  • Περιβαλλοντικά. Ο άνεμος, η ξηρασία, το κρύο ή η ρύπανση μπορεί να δημιουργήσουν αίσθηση τσιμπήματος ή καύσου.
  • Επαφής. Η αντίδραση της επιδερμίδας μπορεί να προκληθεί από τη χρήση στοιχείων που περιέχουν μη ανεκτά συστατικά, όπως για παράδειγμα το σκληρό νερό.
  • Ατοπικά. Η επιδερμίδα που πάσχει από αυτό το είδος εκζέματος εμφανίζει προδιάθεση υπερ-αντιδραστικότητας.

Κάθε γυναίκα με ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να αποφεύγει να χρησιμοποιεί προϊόντα με μυρωδιές και χρωστικές, να ξεβάφει σχολαστικά την επιδερμίδα της, να αποφεύγει λοσιόν με μεγάλη περιεκτικότητα σε  οινόπνευμα, να  αποφεύγει την έντονη τριβή της επιδερμίδας είτε αυτό προέρχεται από κάποιο scrub, είτε από τρίψιμο με κάποια πετσέτα.

Για την περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο σε προσιτές τιμές .Θα επιλέγετε πάντα δερμοκαλλυντικά χωρίς αρώματα, χρώματα, θα χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή προστασία και θα αποφεύγεται την τριβή και όλα θα είναι τέλεια στην επιδερμίδα σας. Σε κάθε περίπτωση αν τα συμπτώματα επιμένουν καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας που θα διαγνώσει τα πραγματικά αίτια και θα αναγνωρίσει τις πραγματικές ανάγκες του δέρματός σας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ