Πεντανόστικη, πανεύκολη και αρωματική βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!

Πεντανόστιμη και πανεύκολη βασιλόπιτα που θα φτιάξεις σε μόλις 10 λεπτά! Επίσης είναι ιδανική ιδέα για κέικ που θα συνοδεύσεις άριστα το γάλα, το καφέ ή το τσάι σου! Πεντανόστικη, πανεύκολη και αρωματική βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά παρόλαυτα θέλεις να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη βασιλόπιτα σου παραθέτω μια συνταγή πανεύκολη με σίγουρη επιτυχία! Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ! Δεν χρησιμοποίησα μίξερ γιατί πραγματικά ήθελα να μη λερώσω πολλά σκεύη αλλά και να γίνει πιο σύντομη η διαδικασία. Παρόλα αυτά όμως το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Μια αρωματική απίθανη βασιλόπιτα αφράτη που κέρδισε τις εντυπώσεις! Σε κάθε περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή και για να φτιάξεις το καθημερινό σου κέικ, πίστεψέ με είναι ιδανική για “βούτηγμα” στον καφέ ή στο τσάι σου!

βασιλοπιτα ευκολη με λιγα υλικα

Πριν σου πω τα υλικά και τη διαδικασία δες τις συνταγές που σου έχω παρουσιάσει:

Μυρωδάτη βασιλόπιτα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκάλι!

Εύκολη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ, συνταγή του Άκη!

Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!

Βασιλόπιτα και…Καλή μας Χρονιά!

Στην φετινή μας λοιπόν συνταγή τα υλικά είναι τα παρακάτω:

300 γρ βουτυρο

250 γρ ζάχαρη αχνη

2 γρ κανέλα και γαρίφαλο

1/2 κ.γ μοσχοκαρυδο

Ξύσμα πορτοκαλι

2 βανιλιες

4 αυγα

75 ml γαλα

400 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του

Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τα αρωματικά μας (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκαρυδο, ξύσμα πορτοκαλι, βανιλιες). Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τέλος το αλεύρι βλέποντας με το μάτι όσο το ανακατεύουμε πόσο απαιτείται. Ρίχνουμε όσο βλέπουμε ότι “παίρνει”. Τα 400 γρμ μπορεί να είναι 300 ή 350 ανάλογα και με το μέγεθος που έχουν τα αυγά που έχουμε ρίξει στο μείγμα μας.

Λαδώνουμε μια φόρμα περίπου 25 εκ. Εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ ταρτιέρα και την έστρωσα και με λαδόκολλα και λάδωσα ελάχιστα και την λαδόκολλα. Με αυτό το τρόπο ήμουν σίγουρη ότι θα την ξεφορμάρω εύκολα χωρίς να χαλάσει και γύρω γύρω δημιουργεί και ένα ωραίο σχήμα εφέ σαν υφή από βράχο. Την έψησα για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου σε κάτω αντίσταση και αέρα, έχοντας προθερμάνει πριν τον φούρνο μου. Το φλουρί στο τύλιξα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το πρόσθεσα λίγο πριν τη βάλω για ψήσιμο.

Αφού ψήθηκε την άφησα να “σταθεί” για περίπου 15 λεπτά και μετά την ξεφόρμαρα και την άφησα για περίπου 2 ώρες να κρυώσει καλά. Στην συνέχεια τοποθέτησα το 2020 σε ένα χαρτόνι σαν στένσιλ επάνω στην πίτα και την πασπάλισα με μπόλικη ζάχαρη άχνη προσθέτοντας και το υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία! Έτοιμη και φέτος η Βασιλόπιτα μας!!! Όμορφη και Μυρωδάτη να υποδεχτούμε το Νέο χρόνο με χαρά!

Καλή Χρονιά σε όλους μας με Υγεία και Αγάπη!

Καλή Χρονιά, ουσιαστική για την καρδιά και την ψυχή μας. Με αγάπη, ανθρωπιά, συμπόνια, ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης προς εμάς και τους συνανθρώπους μας. Μια χρονιά με κεντρικό γνώμονα την Αγάπη και το κοινό καλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ