Μυρωδάτη βασιλόπιτα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκάλι!

Μια συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, αφράτη και πολύ μυρωδάτη! Εύκολη στην εκτέλεση και σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! Μυρωδάτη βασιλόπιτα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκάλι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά δεν θέλεις να αγοράσεις έτοιμη βασιλόπιτα αλλά να την φτιάξεις εσύ ντε και καλά… σου παραθέτω μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που φέτος δοκίμασα και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Κάθε χρόνο φτιάχνουμε την βασιλόπιτα που ορίζει και το έθιμο της Πρωτοχρονιάς και αγαπάμε την όλη διαδικασία! Η μικρή Κωνσταντίνα κρατά ασφαλές το φλουρί μέχρι την στιγμή εκείνη όπου θα το εξαφανίσω μέσα στην βασιλόπιτα! Δεν λέτε που το θυμηθήκαμε και δεν την βάλαμε να ψηθεί χωρίς το φλουρί; Κάθε χρόνο το ίδιο άγχος έχω διότι μία φορά την είχα στα αλήθεια πατήσει αφού ήδη ψηνόταν η βασιλόπιτα και είχα ξεχάσει να βάλω το φλουρί στην ζύμη… Το διόρθωσα μετά, αφού ψήθηκε αλλά… μισές δουλειές!

Η συνταγή την οποία φέτος χρησιμοποιήσαμε είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και σας την παραθέτω όπως την έχει παρουσιάσει ΕΔΩ.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1/2 κ.γλ. κανελα
  • 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 5 κ.σ λικέρ αμαρέτο (ή κονιάκ)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 3 κ.γ κοφτά)
  • 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. τρούφα σοκολάτας
  • άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 32 ή 34 εκατοστά, και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (για εύκολο ξεφορμάρισμα).  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Εναλλακτικά ψήνουμε στους 170 βαθμούςC , στις αντιστάσεις  πάνω και κάτω, και τοποθετούμε τη βασιλόπιτα στην κάτω σχάρα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα,  να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και το λικέρ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε εναλλάξ στο κέικ το γάλα με το αλεύρι. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ από την ώρα που θα μπει το αλεύρι, για να γίνει αφράτη και φουσκωτή και νόστιμη η βασιλόπιτα κέικ .

Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα (προαιρετικά ) και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Αδειάζουμε τη βασιλόπιτα κέικ στο έτοιμο ταψί, και μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο της βασιλόπιτας. Αν δεν ψηθεί το κέντρο της βασιλόπιτας δεν τη βγάζουμε από το φούρνο !

Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 30 λεπτά το λιγότερο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη τη βασιλόπιτα κέικ ή γράφουμε ευχές με γλάσο.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Δείτε ακόμα:

Εύκολη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ, συνταγή του Άκη!

Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!

Βασιλόπιτα και…Καλή μας Χρονιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ