10 προτάσεις παιδικών βιβλίων για παιδιά 3+ ετών

    Νέες κυκλοφορίες για παιδιά από 3 ετών και άνω που θα λατρέψουν. Ιδανικές προτάσεις για τις πιο παραμυθένιες και ταξιδιάρικες καληνύχτες σας! 10 προτάσεις παιδικών βιβλίων για παιδιά 3+ ετών 

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Ο δεύτερος ουρανός – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο Γκίλμπερτ όταν βγαίνει απ’ το αυγό του είναι ο ουρανός. Μένει άφωνος με την πρώτη ματιά, και από εκείνη τη στιγμή λαχταράει να πετάξει όπως τα άλλα πουλιά. Οι πιγκουίνοι, όμως, δεν πετάνε, περπατούν, και μάλιστα αδέξια. Έτσι ξεκινάει για τον Γκίλμπερτ ένα ταξίδι αναζήτησης της θέσης του στον κόσμο.

    Μια συγκινητική και αισιόδοξη ιστορία αυτογνωσίας, που μας δείχνει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας.

     

     

     


    Ένα φαντασματάκι στην τάξη – Εκδόσεις Διόπτρα

    Έχει έρθει ένας καινούριος μαθητής στην τάξη μας…
    Εμείς όμως δεν βλέπουμε κανέναν όταν τον δείχνει η δασκάλα!
    «Μην είσαι ντροπαλός!» λέει η δασκάλα μιλώντας στον αέρα.
    «Ας καλωσορίσουμε τον νέο συμμαθητή μας!»
    Xτυπάμε όλοι παλαμάκια με ενθουσιασμό!
    Ναι, αλλά για ποιον;
    Ξαφνικά εμφανίζεται αργά αργά ένα γαλάζιο Φαντασματάκι…

    Μια χαρούμενη ιστορία για τη σχολική φοβία και τον τρόπο που οι διαφορετικοί φίλοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

     

     


    Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής – Δάφνη Βλουμίδη – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος, και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο… Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

     

     

     


    Το κορίτσι και ο δεινόσαυρος – Εκδόσεις Διόπτρα

    Μια μαγευτική ιστορία για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο…
    Το κορίτσι περιπλανιέται στην ακροθαλασσιά, αλλά δεν παίζει. Η Μαριάν νιώθει μόνη· ψάχνει έναν φίλο. Σκάβει στην άμμο και ελπίζει…
    Τη νύχτα κοιτάζει τα αστέρια των ευχών, ενώ ο άνεμος με όνειρα χορταίνει κι ένας δεινόσαυρος που κοιμάται πολύ βαθιά έχει αρχίσει να ξυπνά…

     

     

     

     


    Η αγκαλιά – εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ένας σκαντζόχοιρος και μια χελώνα γυρεύουν μια αγκαλιά. Ζητούν από κάθε ζώο που συναντούν να τους κάνει τη χάρη, όμως κανείς δε θέλει να τους αγκαλιάσει. Ώσπου μια σοφή κουκουβάγια τούς εξηγεί τον λόγο: Ο σκαντζόχοιρος έχει αγκάθια• η χελώνα σκληρό καβούκι. Τότε όμως είναι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο!
    Ένα «διπλό» βιβλίο, με δύο ιστορίες που συναντιούνται στη μέση!

     

     


    Μεταξύ τικ και τακ – Εκδόσεις Διόπτρα

    Μα πάνω ψηλά απ’ τη βουή, όπου οι κουρασμένες φτερούγες ξαποσταίνουν, κάποια μάτια βλέπουν. Και κάποια χέρια ξέρουν…
    Είναι ώρα να σταματήσει το ρολόι.
    Όταν η Λίζελ βλέπει την πόλη συνοφρυωμένη αποφασίζει πως είναι ώρα να σταματήσει το ρολόι και να δώσει ένα χέρι βοήθειας.

    Καθώς η πόλη κοιμάται, η Λίζελ εκτελεί μικρές πράξεις καλοσύνης για να βρει ξανά η πόλη ανάσα χρώματος, ζωής και ευτυχίας.

     

     

     


    Πες κάτι! – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Αν έχεις µια καταπληκτική ιδέα… πες κάτι! Αν δεις µια αδικία… πες κάτι!
    Κάθε µέρα ο καθένας από µας έχει την ευκαιρία να µιλήσει, να πει κάτι µε τη στάση του, µε τις πράξεις του, µε τη φωνή του. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πεις ποιος είσαι, τι σκέφτεσαι, τι πιστεύεις… Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει τους µικρούς αναγνώστες να βρουν τη φωνή τους και να τη χρησιµοποιήσουν για να κάνουν τον κόσµο µας καλύτερο.

     

     


    Νυσταγμένο τερατάκι – Κατερίνα Μαρκαδάκη – Εκδόσεις Διόπτρα

    Πώς θα καταφέρει το Νυσταγμένο Τερατάκι να απαλλαγεί από τις αϋπνίες;
    Πώς θα μάθει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα; Και γιατί αναστατώνει μια ολόκληρη πόλη;
    Το Νυσταγμένο Τερατάκι θα μπλέξει σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια παρέα με τη Νεφέλη, τη νέα του φίλη!

    Μια ιστορία που μιλά για την ωφέλεια του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για την αξία της φιλίας, της συγγνώμης, της επικοινωνίας.

     

     


    Ο πρώτος μου Βιζυηνός: Το μόνο της ζωής του ταξίδι – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Το ραφτόπουλο ήξερε πως όταν μια βασιλοπούλα ερωτευτεί το ραφτόπουλό της, θα κινήσει γη και ουρανό για να το παντρευτεί. Όμως ο χρόνος περνάει και η βασιλοπούλα δεν εμφανίζεται. Όταν λοιπόν του δίνεται ευκαιρία να πάει πίσω στο χωριό του, χαίρεται, γιατί θα ρωτήσει τον παππού του τι πρέπει να κάνει. Επειδή ο παππούς είναι ο πιο κοσμογυρισμένος άνθρωπος του κόσμου και ξέρει χίλια δυο πράγματα. Για τη γοργόνα, τον ομφαλό της γης, τους μαρμαρωμένους ανθρώπους και τόσα άλλα. Όμως πόσο μεγάλη η έκπληξή του όταν ο παππούς θα του αποκαλύψει την αλήθεια για το μόνο της ζωής του ταξίδι…


    Λαμπίκο! – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Στον Πιτ αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεµένα, µερικές φορές, όµως, το παρακάνει. Τόσο που καταλήγει να καταστρέψει το δάσος του! Θα καταλάβει ο αξιολάτρευτος ασβός το λάθος του και θα µπορέσει να το διορθώσει;
    Μια ιστορία γεµάτη φρεσκάδα και χιούµορ, µε έντονο οικολογικό µήνυµα, από µια από τις πιο ταλαντούχες δηµιουργούς παιδικών βιβλίων.

    Για το βιβλίο υπάρχουν προτεινόμενες δραστηριότητες.
    Τα φύλλα στο δέντρο
    Τα ζώα του βιβλίου
    Η ιστορία από την αρχή
    Κανόνες συμπεριφοράς στο δάσος


    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ