Μαθήματα από την ΕΡΤ2 για το δημοτικό από Δευτέρα!

Τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας το εργαλείο της ΕΡΤ για τη μετάδοση μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου. Μαθήματα από την ΕΡΤ2 για το δημοτικό από Δευτέρα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μαθήματα από την ΕΡΤ2

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαθήματα, κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα μεταδίδονται στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 και θα έχουν συνολική διάρκεια, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, περί τη 1.30’ έως 2.00 ώρες την ημέρα. Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια περίπου μισής ώρας, πρωτογενές υλικό, με δασκάλους από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σε αυτή τη φάση τα μαθήματα θα είναι εμπέδωσης και επανάληψης, με υλικό το οποίο θα παράγει το υπ. Παιδείας, με εξ ολοκλήρου δικές του υποδομές, καθώς η ΕΡΤ δεν είχε διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό να διαθέσει.

Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Στη συνέχεια τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα από την ΕΡΤ, μέσω της ιστοσελίδας της και μέσω της υβριδικής ΕΡΤ- on demand στην οθόνη της τηλεόρασης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση των υβριδικών καναλιών της ΕΡΤ και κυρίως για την πληροφόρηση σχετικά με τον συντονισμό των υβριδικών καναλιών από τους τηλεθεατές, ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση, όχι μόνο στα μαθήματα, αλλά και σε αρχειακό υλικό, σε διαθέσιμες ταινίες και σειρές και σε ενημερωτικές εκπομπές.

ευτέρα 30 Μαρτίου

1.      Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2.      Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3.      Φυσική Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου

1.      Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2.      Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3.      Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πηγή: Aυγή

Πηγή: greekteachers.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ