Ιστορία του νερού το δεύτερο βιβλίο από την Τετραλογία του περιβάλλοντος της Μaja Lunde

Ένα μυθιστόρημα αφύπνισης που μας κτυπά το καμπανάκι για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αληθινά συναρπαστικό. Τόσο στοχαστικό, τρυφερό και συγκινητικό, όσο αγωνιώδες και τρομακτικό. Ιστορία του νερού το δεύτερο βιβλίο από την Τετραλογία του περιβάλλοντος της Μaja Lunde

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά την Ιστορία των μελισσών, Ιστορία του νερού είναι το δεύτερο βιβλίο από την Τετραλογία του περιβάλλοντος της Μaja Lunde. Γνωρίζει και αυτό μεγάλη επιτυχία και έχει ήδη μεταφραστεί σε 19 γλώσσες. Πρόκειται, πράγματι για πολύ όμορφο μυθιστόρημα, το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Ένα μυθιστόρημα αφύπνισης που μας κτυπά το καμπανάκι για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στον άνθρωπο, την απληστία του, την έλλειψη σεβασμού απέναντι στην φύση και την αδιαφορία του για την επιβίωση των ερχόμενων γενεών.
Δύο ιστορίες, η μία στο σήμερα ( 2017) και η άλλη στο αύριο (2041), θα μας επισημάνουν πόσο οι επιλογές  και οι συμπεριφορές μας μπορούν να επηρεάσουν την ζωή στο μέλλον.
Η Σίνε είναι μια δυναμική ακτιβίστρια που αφιέρωσε ζωή, σώμα και ψυχή στην σωτηρία του περιβάλλοντος, όπως το ένοιωθε και το αντιλαμβανόταν η ίδια.Το 2017 στα εβδομήντα της χρόνια, ξεκινά ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι από τις νορβηγικές προς τις γαλλικές ακτές, μόνη με το ”Μπλε”, το μικρό της ιστιοφόρο φορτωμένο μ`ένα πολύ ιδιαίτερο φορτίο. Καθώς το ιστιοφόρο θα σχίζει τα κύματα παλεύοντας με ανέμους και φουρτούνες, θα διασχίσουμε κι εμείς την ζωή της Σίνε και θα ζωντανέψουν πάλι οι πανέμορφοι καταρράκτες, οι λίμνες και τα ποτάμια της πατρίδας της, εξαφανισμένα τώρα πια κάτω από την βία της ανθρώπινης επέμβασης.
2041 και η νότια Ευρώπη μαστίζεται από τρομερή ξηρασία. Δεν έχει ρίξει ούτε μία σταγόνα νερό εδώ και πέντε χρόνια. Έχουν στερέψει κι έχουν ξεραθεί τα πάντα. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη νεκρή γη και ανεβαίνουν προς τον Βορρά αναζητώντας νερό και τροφή. Οι καταυλισμοί που είχαν στηθεί για να τους βοηθήσουν κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον μη διαθέτοντας πια εφόδια.
Ο νεαρός Νταβίντ με την μικρή του κόρη Λου, έχει ριχτεί κι αυτός σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης, κάτι που γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Σε κάποια από τις αναζητήσεις τους, ο Νταβίντ και η Λου θα ανακαλύψουν ένα ιστιοφόρο στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού πολύ μακρυά από την θάλασσα. Είναι το ”Μπλε” της Σίνε και είναι αυτό και το πολύτιμο φορτίο του που θα τους δώσει δύναμη κι ελπίδα .
Δύο εικόνες τόσο τρομακτικά αντιφατικές.
Στην ιστορία της Σίνε κυριαρχεί το υγρό στοιχείο. Καταρράκτες, λίμνες, ποτάμια, απέραντη θάλασσα.Νερό κελαρυστό, χιόνι, παγετώνες. Νερό παντού, αλλά και κάτι σαν αόρατη απειλή που φαίνεται ν`απλώνει τα φτερά της. Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα, η εικόνα του Νταβιντ είναι εφιαλτική. Ξερή σκασμένη γη. Χέρσα και άκαρπη. Πείνα, φωτιά και αφόρητη δίψα.
Μα η ελπίδα έρχεται από το παρελθόν. Γιατί οι επιλογές του παρελθόντος διαμορφώνουν το μέλλον.
Αληθινά συναρπαστικό μυθιστόρημα. Τόσο στοχαστικό, τρυφερό και συγκινητικό, όσο αγωνιώδες και τρομακτικό.
Εξαιρετική δομή. Ολοζώντανες περιγραφές.
Σε μια εποχή που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας κτυπούν την πόρτα, ” Η ιστορία του νερού” έρχεται να μας αφυπνίσει και να μας προβληματίσει.
”Η ιστορία του νερού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ