Σου περίσσεψαν μελομακάρονα; Σου έχουμε 4 φανταστικές ιδέες!

Ψάξαμε και βρήκαμε πολύ νόστιμους τρόπους να αξιοποιήσεις περισσευούμενα μελομακάρονα. Σου περίσσεψαν μελομακάρονα; Σου έχουμε 4 φανταστικές ιδέες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Πέρασαν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά αλλά τα μελομακάρονα σού έμειναν. Έκανες ή αγόρασες περισσότερα από όσα υπολόγιζες; Δεν έχει σημασία. Το κακό είναι ότι σιγά σιγά μπαγιατεύουν ή σκληραίνουν και δεν είναι καιροί για να πετάς τρόφιμα.

Σου έχουμε και συνταγή όπως την εκτελεί ο τηλεοπτικός μάγειρας Ευτύχης Μπλέτσας!

Ρόφημα σοκολάτας με μελομακάρονο
Βάζεις στο μπλέντερ 2 ποτήρια ζεστό γάλα, 2 μελομακάρονα, 5 μουλιασμένα φιστίκια κάσιους και 2 κουταλιές κακάο. Χτυπάς μέχρι να ενωθούν και σερβίρεις. Γίνεται και με φυτικό γάλα από ρύζι, σόγια ή αμύγδαλο.

Cheesecake με βάση από μελομακάρονα
Θρυμματίζεις περίπου 10 μελομακάρονα σε ένα μπολ και τα τοποθετείς σε φόρμα για τζιζκεικ. Τα πιέζεις πολύ ώστε να δημιουργηθεί μία βάση πάχους ½-1 εκατοστού. Αν χρειαστεί βάζεις κι άλλα. Ψήνεις τη βάση στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και βγάζεις. Από εκεί και πέρα ακολουθείς τη συνταγή από το αγαπημένο σου τζηζκεικ προσθέτοντας την κρέμα και ολοκληρώνοντας τα υπόλοιπα στάδια.

Σφολιατάκια μελομακάρονου
Πάρε μία έτοιμη σφολιάτα, κόψε τη σε κομμάτια, κάνε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέντρο από κάθε κομμάτι για να μη φουσκώσει και τοποθέτησε εκεί ένα μείγμα από θρυμματισμένα μελομακάρονα. Πασάλειψε τις άκρες με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού για να ροδίσει όμορφα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Συστατικά

  • 2 μελομακάρονα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. άχνη ζάχαρη
  • Μερικά καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Χαρουπόμελο ή σιρόπι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θρυμματίζεις τα μελομακάρονα σε ένα ποτήρι.
  • Χτυπάς την κρέμα γάλακτος, προσθέτεις το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις.
  • Βάζεις την κρέμα στο ποτήρι πάνω από τα μελομακάρονα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σερβίρεις με το σιρόπι της επιλογής σου.

Tip

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη στο σερβρίρισμα και γάρνιρε με ξύσμα λεμονιού, μέλι, φουντούκια ή ακόμη και με πραλίνα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ