10 λόγοι που αγαπάμε τον καφέ

Ξέρετε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος αγαπάει τον καφέ στα βάθη των χρόνων; 10 λόγοι που αγαπάμε τον καφέ

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!


Η ιστορία του καφέ ξεκινάει πάρα πολλά χρόνια πίσω στα μέσα του 15ου αιώνα στην Αιθιοπία. Ο καφές χρησιμοποιούταν σαν υποκατάστατο του κρασιού μια και το Κοράνι απαγορεύει το αλκοόλ. Και όταν ήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως το αραβικό κρασί. Οπότε χωρίς να χάνουμε χρόνο ξεκινάμε: 10 λόγοι που αγαπάμε τον καφέ…

  1. Αγαπάμε τον καφέ για τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά του! Η γεύση και προπάντων η μυρωδιά του είναι αξεπέραστες. Πόσες είναι οι φορές που κλείνουμε τα μάτια και έχουμε μυρίσει ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ που αχνίζει. Πόσες φορές αυτή η πρώτη γουλιά καφέ θα κάνει όλη την διαφορά για το υπόλοιπο της ημέρας; Πόσες φορές θα σταματήσουμε έξω από μία καφετέρια να πάρουμε έναν καφέ γιατί μας έσπασαν την μύτη οι μυρωδιές;
  2. Αγαπάμε τον καφέ για τις ποικιλίες του, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές του κόσμου! Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία στους καφέδες, κάθε χώρα έχει τον δικό της χαρακτηριστικό καφέ. Θες δυνατό κάφε, ελαφρύ, μέτριο, espresso, ελληνικό, φραπέ. Θες καφέ με διάφορες γεύσεις, πως τον θες; Όπως το θες εσύ θα το βρεις και θα το απολαύσεις. Οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές όπου και να βρίσκεσαι στον κόσμο.
  3. Αγαπάμε τον καφέ γιατί είναι η καλύτερη παρέα για να χαλαρώσουμε μόνοι μας ώστε να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να κάτσουμε στον υπολογιστή ή και ακόμα να χαλαρώσουμε σε μία βεράντα ή ένα μπαλκόνι. Ο καφές είναι η καλύτερη παρέα στην μοναξιά μας.
  4. Ο καφές όμως βοηθάει τους ανθρώπους και να δένονται μεταξύ τους. Βοηθάει τρομακτικά στην κοινωνική μας ζωή. Βελτιώνει σημαντικά τις επαφές μας με τους άλλους ανθρώπους. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στα γρήγορα; Θα συναντηθούμε με τα παιδιά να πιούμε έναν καφέ; Ο καφές είναι διαχρονικά το σημείο αναφοράς κάθε παρέας.
  5. Επίσης βοηθάει ιατρικά γιατί είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Με βάση κάποιες μελέτες που έχουν γίνει, πίνοντας καφέ σε λογικά πλαίσια πάντα, μειώνονται οι πιθανότητες για συγκεκριμένες αρρώστιες όπως Πάρκινσον, και Διαβήτης τύπου 2.
  6. Επίσης αγαπάμε τον καφέ γιατί είναι ένα ρόφημα που μπορεί άνετα να συνδυαστεί με κάποιο γλυκό ή και άλλα εδέσματα ακόμα και ροφήματα, ώστε να έχει ένα φοβερό γευστικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα μας κινήσουν την περιέργεια να δοκιμάσουμε παράλληλα με τον καφέ μας. Μια δοκιμή πάντα θα μας πείσει.
  7. Ο καφές μας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα. Σε κάνει να λες καλημέρα, είναι το κίνητρό σου να βγεις από το σπίτι. Ένα ποτήρι καφέ το πρωί είναι ο βασικός παράγοντας για να ξυπνήσουμε και να είμαστε σε θέση μάχης για το υπόλοιπο της ημέρας. Είτε δουλεύουμε, είτε σπουδάζουμε ο καφές είναι ο βασικός καταλύτης για να μπορούμε να είμαστε ακμαίοι στις δραστηριότητές μας.
  8. Επίσης ο καφές λειτουργεί και ως ψυχοχαλαρωτικό. Πόσες φορές έχουμε τα νεύρα μας γιατί δεν έχουμε πιει τον πρωινό καφέ ακόμα; Πόσες φορές χρειαζόμαστε αυτό τον καφέ που θα μας χαλαρώσει και θα μας κάνει να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά όταν τα πράγματα ζορίσουν στην δουλειά μας; Πόσες φορές θα πιούμε αυτόν τον καφέ το μεσημέρι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της βάρδιας; Πόσες και πόσες φορές ο καφές ήταν εκεί.
  9. Σημαντικό όμως είναι ότι καφές έχει μερίδιο στον έρωτα. Τα πιο καλά πράγματα σε αυτή την ζωή ξεκινήσανε από έναν καφέ. Πόσες φορές διστάσαμε ή καταφέραμε να πούμε την μεγάλη φράση; Θα κανονίσουμε κάποια στιγμή για έναν καφέ; Πόσες φορές περιμέναμε να μας ζητήσουν να πάμε για έναν καφέ; Ο έρωτας και ο καφές πάνε χέρι χέρι σε αυτή την ζωή.
  10. Και τέλος αγαπάμε τον καφέ. γιατί υπάρχει η παγκόσμια ημέρα του καφέ. 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την πιο μεγάλη και αγαπημένη συνήθειά μας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ