Η αόρατη απειλή της επιδερμίδας μας έχει όνομα, Μπλε φως

Με την είσοδο των υπολογιστών, των smartphone, εγκλεισμού και τηλεργασίας ξεκίνησε και το έντονο πρόβλημα από το ορατό φως υψηλής ενέργειας. Η αόρατη απειλή της επιδερμίδας μας έχει όνομα, Μπλε φως – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Με την είσοδο των υπολογιστών, των τηλεοράσεων και των smartphone στην ζωή μας,  εγκλεισμού και τηλεργασίας ξεκίνησε και το έντονο πρόβλημα από το ορατό φως υψηλής ενέργειας ή HEV light (high-energy visible light) και είναι το μπλε φως που εκπέμπουν οι λάμπες LED από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών.

Το φως αυτό φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος από ό,τι οι ακτίνες UV, επηρεάζει το DNA των κυττάρων τα οποία και τα καταστρέφει και προκαλεί μια σειρά αλλαγών στη δομή και τις λειτουργίες του δέρματος, παρόμοιων με αυτές που συμβαίνουν με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο όπως οξειδωτικό στρες, μικροφλεγμονές, φθορά του κολλαγόνου, αυξημένη έκκριση και άνιση κατανομή μελανίνης. Οι ειδικοί πλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι η ρύπανση που δημιουργείτε από το μπλε φως είναι η νέα αιτία για φωτογήρανση της επιδερμίδας.

Διαβάστε: Ροδόχρους ακμή, η ακμή των ενηλίκων

Διαβάστε: Ροδόχρους ακμή, η ακμή των ενηλίκων

Όλες οι εταιρείες πλέον έχουν στραφεί αφορμή για στην δημιουργία νέων καλλυντικών των οποίον οι  συνθέσεις είναι  ενισχυμένων με συμπλέγματα φυτικών εκχυλισμάτων και βιταμινών με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, ενεργοποιούν το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης των κυττάρων και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις φλεγμονές και τη φωτογήρανση.

Αυτό που οφείλεται να κάνετε για να προστατέψετε την επιδερμίδας σας είναι να κάνετε πολλά και μικρά διαλείμματα από τις συσκευές σας, να προμηθευτείτε ειδικά γυαλιά φωτοπροστασίας ώστε να προστατέψετε και τα μάτια σας αλλά και την επιδερμίδα γύρω από αυτά και τέλος να προμηθευτείτε προϊόντα περιποίησης του δέρματος εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά τα οποία θα σας προστατέψουν από τις βλαβερές επιπτώσεις του  blue light και από την φωτογήρανση.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ