Ροδόχρους ακμή, η ακμή των ενηλίκων

Η ροδόχρους ακμή επηρεάζει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από αυτή. Ροδόχρους ακμή, η ακμή των ενηλίκων – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η ροδόχρους ακμή (acne rosacea), είναι γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων και πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου με γενικά χαρακτηριστικά το έντονο ερύθημα και την αγγειακή διαστολή η οποία εμφανίζεται κυρίως κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και στο πηγούνι.

Σε μερικές περιπτώσεις οι βλάβες του δέρματος μπορεί να εκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ σπανιότερα στο λαιμό και το ανώτερο τμήμα του σώματος. Η ροδόχρους ακμή εκδηλώνεται με επίμονη ερυθρότητα κυρίως στο κεντρικό τμήμα του προσώπου και ιδιαίτερα στη μύτη και όπου υπάρχουν σμησματογόνοι αδένες. Παράλληλα μπορεί να συνοδεύεται με έντονα σπυράκια και φλεγμονές, που επεκτείνονται στη μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι. Σε σοβαρές περιπτώσεις παρατηρείται διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων στη μύτη και στα μάγουλα. Το αίσθημα του καύσου είναι έντονο όπως και ο κνησμός.

Maskne – η ακμή του κορονοϊού

Διαβάστε Περισσότερα: η ακμή του κορονοϊού

Η νόσος εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα και  σε άνδρες και γυναίκες, που διανύουν την Τρίτη και πλέον δεκαετία της ζωής τους ( συνήθως εμφανίζεται στα 30 -50 έτη) και έχουν ανοιχτόχρωμη και σταρένια επιδερμίδα. Η ροδόχρους ακμή  επηρεάζει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από αυτή. 

Τα αίτια της νόσου δεν είναι ακόμη εξακριβωμένα, υπάρχουν διάφορες θεωρίες, όπως ότι οφείλεται σε μικροβιακή λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σε αγγειακές διαταραχές της μικροκυκλοφορίας του αίματος κ.α., ωστόσο στο μόνο που συμφωνούν οι ερευνητές είναι ένας συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι παράγοντες που επιδεινώνουν την νόσο είναι:

1.     Ζεστά φαγητά και ροφήματα. Το ζεστό τσάι και ο καφές όπως και τα καρυκεύματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν αγγειοδιαστολή στο δέρμα και έτσι επιδεινώνουν την ροδόχρου ακμή.

2.      Πικάντικες τροφές.

3.      Αλκοόλ.

4.      Απεξάρτηση από την καφεΐνη (η ίδια η καφεΐνη δεν είναι παράγοντας).

5.      Ακραίες θερμοκρασίες.

6.      Ηλιακό φως. Στρες, θυμός, άγχος.

7.      Επίπονη άσκηση.

8.      Ζεστό νερό, σάουνα.

9.      Κορτικοστεροειδή καθώς και φάρμακα που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.

10.   Προϊόντα φροντίδας δέρματος που περιέχουν συστατικά, όπως οξέα, αλκοόλ και άλλες ερεθιστικές ουσίες (γενικά όξινα και αλκοολούχα συστατικά ή ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα).

Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για τη θεραπεία. Απευθύνεστε μόνο σε Γιατρό Δερματολόγο για την επίλυση του προβλήματος. Υπάρχουν θεραπείες για την επίλυση του θέματος και  ο γιατρός θα κρίνει ποια είναι η κατάλληλη για τον κάθε ασθενή.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ