Φεστιβάλ στη Ρόδο: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο νησί των Ιπποτών

Η Ρόδος είναι ένας υπέροχος προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πέρα από τα μαγικά της τοπία και την παλιά πόλη, η Ρόδος φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ που αξίζει να δείτε και να βιώσετε. Φεστιβάλ στη Ρόδο: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο νησί των Ιπποτών

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Ξεκινώντας με το Μεσαιωνικό φεστιβάλ στα τέλη Μαΐου και φτάνοντας στα μουσικά φεστιβάλ του Σεπτέμβρη, η Ρόδος προσφέρεται για να ζήσετε με την οικογένεια ή την παρέα σας ξεχωριστές εμπειρίες παράδοσης και τέχνης.

Για να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με άνεση και διακοπές που θα μείνουν αξέχαστες, επιλέξτε την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο, καθώς οι αποστάσεις πολλών εκδηλώσεων και δράσεων απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Φεστιβάλ στη Ρόδο

Μεσαιωνικό φεστιβάλ

Το Μεσαιωνικό φεστιβάλ στη Ρόδο είναι ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Λαμβάνει χώρα στην τάφρο του μεσαιωνικού τείχους και στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Ζογκλέρ, Ιππότες, ξιφομάχοι, αυλικοί, τεχνίτες και μουσικοί με μεσαιωνικά ενδύματα σας μεταφέρουν πίσω στο 1300-1500 μ.Χ.

Στο φεστιβάλ αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε πολλά χειροποίητα αντικείμενα, από φυσικά υλικά και να τα δωρίσετε ως σουβενίρ σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Μπορείτε ακόμη να χορέψετε σε μεσαιωνικούς ρυθμούς και να παρακολουθήσετε αναπαράσταση ξιφομαχιών.

Φεστιβάλ κινηματογράφου και εικαστικών τεχνών Ρόδου

Το φεστιβάλ αυτό λαμβάνει χώρα περί τα τέλη Ιουνίου κάθε χρόνο και φιλοξενεί συνήθως ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους. Η θεματολογία των ταινιών που μπορείτε να παρακολουθήσετε περιφέρεται γύρω από περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Στους περισσότερους κινηματογράφους όπου προβάλλονται οι σχετικές ταινίες μπορείτε να μεταβείτε με τα πόδια, αν μένετε στο κέντρο της Ρόδου. Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο με ενοικίαση από το κοντινότερο σε εσάς σταθμό ενοικίασης.

Γιορτή καρπουζιού

Η Γιορτή καρπουζιού είναι μια δροσερή και εντελώς καλοκαιρινή περιπέτεια που οργανώνεται συνήθως κάθε Ιούλιο στη Ρόδο. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν διαφορετικές γεύσεις καρπουζιού υπό τη μουσική υπόκρουση ορχήστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το φεστιβάλ υποστηρίζεται από τον ίδιο το Δήμο Ρόδου.

Ετοιμαστείτε για παιχνίδια και εκπλήξεις με θέμα το καρπούζι, στις όχθες του Φράγματος Απολακκιάς. Εκεί υπάρχει οργανωμένος χώρος πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητο, να απολαύσετε το ειδυλλιακό τοπίο και να δροσιστείτε με φρέσκο καρπούζι.

Πανηγύρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Ρόδος κατακλύζεται από πανηγύρια όλο το καλοκαίρι. Ένα από αυτά είναι το Πανηγύρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου που γίνεται στη Λίνδο. Είναι ένα παραδοσιακό πανηγύρι με εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, μουσική και χορό.

Το πανηγύρι λαμβάνει χώρα ανήμερα της Παναγιάς, δηλαδή τον Δεκαπενταύγουστο. Συνδυαστικά με αυτό,  μπορείτε να επισκεφθείτε και την Ακρόπολη της Λίνδου, ένα πανέμορφο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μουσικά φεστιβάλ

Στη Ρόδο γίνονται μουσικά φεστιβάλ όλο το καλοκαίρι και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Φεστιβάλ αφιερωμένα στη φωνή, τη μουσική και το τραγούδι φιλοξενούνται και δίνουν μια μελωδική πνοή σε διάφορα σημεία της Ρόδου.

Στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τα Λουτρά Καλλιθέας και στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου μπορείτε να απολαύσετε μουσικά δρώμενα και συναυλίες υπό το φως των αστεριών.

Μπορεί πολλές από τις εκδηλώσεις να μην διεξήχθησαν το 2020 λόγω της πανδημίας, αλλά σταδιακά ο πολιτισμός ανασυγκροτείται και επανέρχεται επί σκηνής. Απολαύστε λοιπόν θεάματα και ψυχαγωγία στη νησί των Ιπποτών και δημιουργήστε καλοκαιρινές αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες.

Διευκολύνετε τις φετινές σας διακοπές με ενοικίαση αυτοκινήτου από το kallithearentacar.gr και επωφεληθείτε από προσφορές και φιλική εξυπηρέτηση από διάφορα σημεία στο νησί.

Πηγή εικόνας: https://www.medievalfestival.gr/

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ