Κόκκινο κραγιόν, το απόλυτο και κυρίαρχο!

Θεωρείται το απόλυτο σύμβολο της θηλυκότητας. Κοσμεί τα γυναικεία χείλη και η δύναμη αυτού του χρώματος είναι απίστευτη! Κόκκινο κραγιόν, το απόλυτο και κυρίαρχο!

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η τοποθέτηση του αποτελεί μια ιεροτελεστία και απαιτεί μόνο άρτιο αποτέλεσμα.

Η Ιστορία του ξεκινάει από τις γυναίκες της Μεσοποταμίας οι οποίες κοσμούσαν τα χείλη τους με ημιπολύτιμες πέτρες ενώ στην Αρχαία Αίγυπτο η Κλεοπάτρα χρησιμοποιεί διάφορα έντομα ώστε με το αίμα τους να χρωματίζει τα χείλη τη.

Τον 16ο αιώνα το συναντάμε σε συνδυασμό με λευκή αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Η βασίλισσα Ελισάβετ Ι ήταν και εκείνη που κάνει δημοφιλές το λευκό μακιγιάζ στο πρόσωπο με τα κόκκινα μικρά χείλη.

Τον 18ο αιώνα είναι πλέον απαγορευτικό και θεωρείτε χρώμα τις πορνείας και της κατώτατης τάξης οπότε και χάνει την αξία του.

Η μεγαλύτερη επανάσταση γίνεται από το 1900 και μετά όπου οι εταιρείες καλλυντικών επενδύουν στην διαφήμιση και το μαρκετινγκ κερδίζοντας έδαφος στο γυναικείο κοινό. Η  πρωτοπόρα ιδέα ήταν της ιδρύτριας της εταιρίας Helena Rubenstein με την ομώνυμη σειρά καλλυντικών της η οποία περιέχει το πρώτο κραγιόν που έχει προστασία από τον ήλιο πριν καν θεωρηθεί σημαντικό για την υγεία μας. Στα δύσκολα χρόνια του παγκόσμιου πολέμου υπάρχει τεράστια προπαγάνδα γύρω από το κόκκινο κραγιόν αλλά οι κολοσσοί της μόδας δεν επιτρέπουν τον διασυρμό του και κερδίζουν την μάχη.

Από το 1950 τα μεγαλύτερα σύμβολά θηλυκότητας και στυλ, ξεκινώντας από τη Marilyn Monroe, την Elizabeth Taylor και φτάνοντας μέχρι την Rita Hayworth και την Ava Garner αλλά και χιλιάδες φιγούρες σε, διαφημίσεις, κόμικς, εφημερίδες και περιοδικά, φορούν κόκκινο κραγιόν!

Στην δεκαετία του ΄80 η Βασίλισσα της ποπ Madona σε συνεργασία με την εταιρεία Mac αποκτά το δικό της κραγιόν με το όνομα Red Russian το οποίο και το απογειώνει.

Από το 2000 και έπειτα το κόκκινο κραγιόν αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας και έχει μία σταθερή πορεία μέχρι έως σήμερα. Είναι το μοναδικό, ακαταμάχητο κραγιόν το οποίο προσδίδει δυναμισμό και το λατρεύουν όλες γυναίκες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ