Φτιάξτε πανεύκολα scrub βαθιάς ενυδάτωσης για τα χείλη σας!

Καθημερινά περιποιούμαστε και φροντίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου ,ξεχνώντας τις περισσότερες φορές την περιοχή των χειλιών η οποία είναι πάρα πολύ ευαίσθητη με ιδιαίτερες ανάγκες. Φτιάξτε πανεύκολα scrub βαθιάς ενυδάτωσης για τα χείλη σας! – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Καθημερινά περιποιούμαστε και φροντίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου,ξεχνώντας τις περισσότερες φορές την περιοχή των χειλιών η οποία είναι πάρα πολύ ευαίσθητη με ιδιαίτερες ανάγκες. Την θυμόμαστε όταν δεν στρώνει καλά το κραγιόν και όταν υπάρχει έντονη αφυδάτωση και σκασίματα.

Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πάρα πολύ λεπτή άρα ευάλωτη στις καθημερινές επιθέσεις.

Τα αιμοφόρα αγγεία είναι πάρα πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και λείπουν οι σμηγματογόνοι αδένες από την περιοχή και η επιδερμίδα στερείται το φυσικό λιπαντικό. Το σμήγμα είναι η ουσία που συμβάλλει στο σχηματισμό του υδρολιπιδικού φραγμού στην επιφάνεια, ο οποίος διατηρεί τα αποθέματα υγρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι, μοναδική ενυδάτωση της περιοχής είναι το σάλιο, το οποίο εξατμίζεται εύκολα λόγω των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών και τα χείλη καταλήγουν ξηρά και σκασμένα.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν ώστε να έχουμε περιποιημένα και όμορφα χειλάκια;

Ξεκινάμε από την απολέπιση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονεί και διευκολύνει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών των καλλυντικών προϊόντων. Και ολοκληρώνουμε με την ενισχυμένη ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία που διατηρούν λείο, απαλό, ελαστικό το δέρμα στα χείλη. Την αντηλιακή προστασία δεν την ξεχνούμε ποτέ διότι σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα το δέρμα στα χείλη δεν έχει μελανίνη, τη φυσική χρωστική ουσία που παράγουν τα μελανινοκύτταρα για την προστασία από τη φθορά της UV ακτινοβολίας.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά προϊόντα για την περιποίηση των χειλιών και πλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν βγάλει και λαδάκια (τα έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικά, πολύ πιο ενυδατικά από τα στικ χειλιών.) Τα συστατικά (η λανολίνη,η γλυκερίνη, η πανθενόλη το βούτυρο karité, το υαλουρονικό,η βαζελίνη κ.α) που πρέπει να περιέχουν θα πρέπει να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη  στην επιδερμίδα των χειλιών. Για το scrub θα σας προτείνω μια φυσική συνταγή με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας  όπως είναι :

  • Καστανή ζάχαρη
  • Λάδι καρύδας
  • Μέλι

Η δοσολογίες που θα χρησιμοποιήσεις κυμαίνονται ανάλογα με το πόσο υγρό ή σκληρό θέλεις να είναι το προϊόν σου και φυσικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλεις να φτιάξεις. Το ιδανικό είναι να βάλεις δύο μέρη καστανή ζάχαρη και από ένα μέρος λάδι καρύδας και μέλι, για να μην βγει τελείως υγρό.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ