Kids Christmas Fest – Piraeus

Ένα εορταστικό διήμερο, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, πολλές δωρεάν ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους και μια συναυλία με το συγκρότημα Burger Project, διοργανώνει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Δήμος Πειραιά στην πλατεία Αλεξάνδρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Kids Christmas Fest – Piraeus

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στο “Kids Christmas Fest”, από τις 11:00 έως τις 14:00 τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες που αφορούν τη σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, την κίνηση, τις αισθήσεις, τη μουσική και τα εικαστικά σύμφωνα με τη Μοντεσσοριανή προσέγγιση. Θα ψυχαγωγηθούν με Face painting και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα ζωγραφίσουν, θα γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα μαγειρέψουν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από γνωστούς pastry chef. Συγγραφείς παιδικών παραμυθιών θα διαβάσουν τα παραμύθια τους και το καταφύγιο των ζώων θα μεταφέρει στους μικρούς μας φίλους την αγάπη και την φροντίδα που πρέπει να δίνουμε στα ζωάκια. Ta παιδιά μέσα από παιχνίδι, δραστηριότητες και τεχνικές θεάτρου θα ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, στο πλαίσιο της σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια δωρεάν συναυλία του συγκροτήματος Burger Project την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 14:00.

Αναλυτικά, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Το παιχνίδι ως βασικό συστατικό ευεξίας

Γονείς και παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με την ομάδα του Κωστή Σταματόπουλου και του Edutainment Center. Ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που στοχεύουν στο να προκαλούν το μυαλό και το σώμα ώστε να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε τις πολλές δεξιότητες που διαθέτουμε.

2. Φυτεύουμε και μαθαίνουμε να προστατεύουμε τον πλανήτη μας

Τα μικρότερα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράση της We4All με στόχο να καταλάβουν τι συμβαίνει στον πλανήτη και πως μπορούν να ζουν πιο βιώσιμα. Η We4All έχει φυτέψει μέχρι σήμερα πάνω από 50.000 δένδρα και ασχολείται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

3. Δραστηριότητες Montessorι

Στον ίδιο χώρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν δραστηριότητες που να αφορούν το ίδιο το παιδί. Σύμφωνα με την Μοντεσσοριανή προσέγγιση θα διοργανωθούν δραστηριότητες που αφορούν την σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, με θέματα που αφορούν, την κίνηση, τις αισθήσεις, τη μουσική, τα εικαστικά και τα παιδιά του κόσμου. Από το MONTESSORI HOME SCHOOL. Υπεύθυνη Ιωάννα – Μαρία Αλεξάκη.

4. 5Rythms – Χορεύουμε και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ασκούν τους 5Ρυθμούς που επινόησε η αμερικανίδα Gabrielle Roth πριν από περίπου 40 χρόνια. Δείτε πώς η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να βοηθήσει με τη δύναμη του σώματός μας και με το χορό να αποκτήσουμε αυτογνωσία και μεγαλύτερη ευεξία. Πρόκειται για μια δυναμική πρακτική κίνησης, μια φιλοσοφία και μια καλλιτεχνική απεικόνιση, βασισμένη στην αρχή πως αν βάλουμε την ψυχή μας σε κίνηση, θα θεραπεύσει εαυτόν. Υπεύθυνη: Πάττυ Πετροπούλου.

5. Παιχνίδι Εκφράσεων – Ενδυνάμωση προσώπου

Ενώ τα παιδιά θα παίζουν θα μαθαίνουν και θα διασκεδάζουν, φροντίζουμε οι  μανούλες να περιμένουν …δημιουργικά με ενδυνάμωση προσώπου, με τη βοήθεια της Φωτεινής Καραγεώργου.

Η ενδυνάμωση προσώπου είναι ο πιο φυσικός αποτελεσματικός τρόπος αντιγήρανσης. Είναι τόσο απαραίτητη όσο και οι ασκήσεις για το σώμα μας, καθώς λειτουργεί ακριβώς με την ίδια λογική. Γιατί λοιπόν η γυμναστική μας να περιορίζεται κάτω από τον λαιμό μας, όταν το πρόσωπο μας έχει 57 μύες;

Ενδυναμώνοντας το μυϊκό σύστημα του προσώπου μας επιτυγχάνουμε σύσφιξη, μείωση των ρυτίδων και δέρμα με πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

6. Μαθαίνω τα δικαιώματά μου παίζοντας

https://www.unicef.org

Η σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά, μετατρέποντάς τους από παθητικούς αποδέκτες φιλανθρωπίας σε ανθρώπινα όντα με ένα ξεχωριστό σύνολο δικαιωμάτων. Η Σύμβαση αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μια ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία…

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με ασκήσεις γνωριμίας για να «ζεσταθούμε» και να αισθανθούμε οικεία με τους γύρω μας αλλά και τον χώρο. Στη συνέχεια με οδηγό τη σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού και τεχνικές θεάτρου θα αποδώσουμε σε μικρές ομάδες το μήνυμα τους, προκειμένου είτε από τη θέση του ρόλου είτε του θεατή, να εκφραστούμε και να κατανοήσουμε το νόημά τους.

Οι δράσεις των παιδιών δεν χρειάζονται σκηνικά ή κουστούμια, παρά μόνο ελάχιστα αντικείμενα που λειτουργούν συμβολικά.

Από την θεατροπαιδαγωγό Ιωάννα Κυρίτση.

Συμμετέχοντες: παιδιά όλων των ηλικιών.

7. Πρώτες βοήθειες για παιδιά και Βρεφικό μασάζ.

Καθοδήγηση για πρώτες βοήθειες στα παιδιά από ενήλικες και βρεφικό μασάζ – Πώς να προσφέρεις ευεξία και χαλάρωση στο βρέφος.

Από το Red Swim Academy.

8. Original play

Το Αυθεντικό Παιχνίδι είναι ένας συνδυασμός γνωστικής, συναισθηματικής και αισθησιοκινητικής μάθησης η οποία μπορεί να γίνει κατανοητή και να αναπτυχθεί κυρίως μέσω της πρακτικής. Εμπλέκει το παιδί με όλες του τις αισθήσεις και επιτρέπει την ελεύθερη σωματική του έκφραση.

Το Αυθεντικό Παιχνίδι βασίζεται στην έμφυτη τάση όλων των έμβιων όντων να λειτουργούν μέσω του παιχνιδιού προκειμένου να  μαθαίνουν τον κόσμο και την πραγματικότητα. Η θεωρία του Αυθεντικού Παιχνιδιού υποστηρίζει ότι στο παιχνίδι είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, αρκεί να νιώθουμε ασφαλείς και συναισθηματικά καλυμμένοι. Με την Αγγελική Καλατζοπούλου.

9. Αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα

Η Δάφνη Πέτερ και το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα βρίσκεται στην πλατεία Κανάρη για να μεταφέρει στα παιδιά την αγάπη της και την φροντίδα που πρέπει να δίνουμε στα ζωάκια.

10. Parkour

Ανακαλύπτουμε τις σωματικές και νοητικές ικανότητες των παιδιών με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο, έχοντας την ασφάλεια πάντα ως προτεραιότητα. Υπεύθυνος: Γιάννος Μουσαμάς.

11. Ανάγνωση παραμυθιού

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

11.00-12.00: «Σελίδα μου, σελίδα μου!» Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες για να θυμόμαστε σε ποιο σημείο ήμασταν στο αγαπημένο μας βιβλίο!

12.00-13.00: «ΕΓΩ είμαι ένας καλλιτέχνης». Ανάγνωση του βιβλίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης» της Marta Altes και εικαστική δραστηριότητα όπου τα παιδιά φτιάχνουν το πορτραίτο τους με χαρτόνια, κουμπιά, χάντρες και άλλα διακοσμητικά.

13.00-14.00: «Μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά;» και «Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου μυστικό;» Διαβάζουμε το βιβλίο «Ασκαρδαμυκτί» και παίζουμε ένα κινητικό παιχνίδι… μόνο με τα μάτια! Διαβάζουμε το βιβλίο «Κρατάς μυστικό» και φτιάχνουμε μια μυστική ζωγραφιά με ακόμα πιο μυστικά υλικά!

Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Keybooks.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

11.00-12.00: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άγιος Βασίλης… και μετά;». Εικαστική δράση όπου κάθε παιδί προσθέτει την δική του ζωγραφιά για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία σε μορφή βιβλίου!

12.00-14.00: «Είσαι δυνατή» και «Είσαι φίλη μου». Ανάγνωση των παιδικών βιβλίων «Είσαι δυνατή» και «Είσαι φίλη μου» από την Ζέτα Δούκα και εικαστική δραστηριότητα βασισμένη στα βιβλία. Φτιάχνουμε την «κονκάρδα της δύναμης/μετάλλιο» και την «κονκάρδα της φιλίας» από χαρτόνι, κουμπιά, glitter και κορδέλες!

12. Χριστούγεννα με «ΧΡΩΜΑ»

Η ζωγράφος Εύα Γεράκη και το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΧΡΩΜΑ» φέρνουν άρωμα Χριστουγέννων κατασκευάζοντας στολίδια με τα παιδιά για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και ζωγραφίζοντας Χριστουγεννιάτικες εικόνες όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν!

13. Face painting, Γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κατασκευές και παιδική μαγειρική

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για άλλη μια φορά θα είναι δίπλα στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Face painting με άρωμα Χριστουγέννων, Γράμμα στον Αγιο Βασίλη, ζωγραφική και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους. Δε θα μπορούσε να λείψει η παιδική μαγειρική με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από τους pastry chef του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

14. Πινγκ Πόνγκ

Ο Γιώργος Χριστοφοράκης προπονητής των συλλόγων ΟΣΦΠ και ΓΑΟΠ μαθαίνει τα μυστικά ενός μη διαδεδομένου αλλά πολύ διασκεδαστικού αθλήματος. Επαγγελματίες αθλητές πινγκ πονγκ θα παίξουν και θα μυήσουν τα παιδιά στο άθλημα που αγαπούν.

15. Μουσική γωνιά και Θεατρικό Παιχνίδι

Δικαίωμα στη Χαρά, στην Φαντασία, στην Αυτοέκφραση! Και τα Χριστούγεννα, Δικαίωμα στη Μαγεία! Ένα Υπαίθριο Θεατρικό Παιχνίδι θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων, στην Παραμυθένια ατμόσφαιρα της γιορτής, μέσα από Παιχνίδια Ρόλων, Μουσικοκινητικής και Αυτοσχεδιασμούς. Με τη Μαρία Ρεντίφη Παιδαγωγό Θεάτρου-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Μουσική εκπαιδευτική δράση με τον Μίλτο Πιστώφ, τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου «Σι λόντε, το κορίτσι που βρήκε τη Μουσική».

Από το εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευση «Θεάδραση».

16. Χορός και Έκφραση

Δεν ασκεί μόνο το σώμα. Εξευγενίζει και την ψυχή. Ο χορός είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που ευνοεί τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του. Έχει αποδειχθεί, ότι η μουσική τραβάει τα παιδιά από μικρή ηλικία και τα ωθεί να χορέψουν! Εκτός από τα φυσικά, κοινωνικά αλλά και συναισθηματικά οφέλη που έχει ο χορός τα ωθεί επίσης στο να μάθουν και να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους χορευτικό καθοδηγούμενα από χορογράφους και υπό τους ήχους μοντέρνων επιτυχιών που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Από τη σχολή χορού Angel Dancesport Academy.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus

Πλατεία Αλεξάνδρας

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, 11:00-14:00

ChristmasInPiraeus

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ