Κέικ καρότου στην πιο light εκδοχή του

Το κέικ όσο σπιτικό και αν είναι δεν παύει να έχει αρκετές θερμίδες ακόμα κι αν μειώσουμε τα βούτυρα και τη ζάχαρη όπως κάναμε σε αυτή τη συνταγή! Κέικ καρότου στην πιο light εκδοχή του – Γράφει η Σύμβουλος Ευεξίας Εμμανουέλα Φωτεινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο διαιτητικής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. https://efdiatrofin.gr/

Ήταν η πρώτη απόπειρά μου για carrot cake, οπότε διάβασα πολλές συνταγές και τελικά έκανα ένα αμάλγαμα τους προσπαθώντας να κάνω τη συνταγή πιο ελαφριά!

Το κέικ όσο σπιτικό και αν είναι δεν παύει να έχει αρκετές θερμίδες ακόμα κι αν μειώσουμε τα βούτυρα και τη ζάχαρη όπως κάναμε σε αυτή τη συνταγή! Οπότε ιδανικό είναι να καταναλώνεται με μέτρο και στο πρωινό μας γεύμα. Τώρα αυτό το κέικ όπως και άλλες συνταγές που θα ακολουθήσουν γλυκές είναι κυρίως παραγγελίες από μαμάδες του γραφείου που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους γλυκό αλλά με περιορισμένα τα κακά λιπαρά και τη ζάχαρη! Κέικ καρότου

Υλικά:
4 αβγά
220 γρ. ζάχαρη καρύδας
300 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. καρότο τριμμένο
500 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
80 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί (εγώ έβαλα σαγκρία)
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1,5 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
¼ κ.γ. αλάτι
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι

Για το γλάσο τυριού:
300 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
200 γρ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη κι αφού αφρατέψουν προσθέτουμε τα λάδια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2: Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3: Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί 5 λεπτά περισσότερο ή λιγότερο! Η μέθοδος με το μαχαιράκι να βγει στεγνό είναι αλάνθαστη!

Βήμα 4: Όσο ψήνεται το κέικ μας, βάζουμε τα υλικά του γλάσου στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα να παγώσει η κρέμα.

Βήμα 5: Αφού βγάλουμε το κέικ δεν βιαζόμαστε να το ξεφορμάρουμε, περιμένουμε να κρυώσει καθώς είναι κέικ με υγρασία και σπάει εύκολα! Αφού ξεφορμάρουμε στολίζουμε με το γλάσο μας και φυλάμε στο ψυγείο το συγκεκριμένο κέικ, γιατί έχει τυρί και αρκετή υγρασία!

Διατηρείται έως και μια εβδομάδα! Εμείς το μοιράσαμε κι έτσι δεν μάθαμε ποτέ αν ζει για μια εβδομάδα! Κέικ καρότου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! Νιώστε καλύτερα τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ