Λαχταριστό κέικ με χαρουπάλευρο που θα σας κερδίσει

Το συγκεκριμένο κέικ είναι για τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Υγιεινό και νόστιμο, το χαρουπάλευρο θα αντικαταστήσει τη σοκολάτα. Λαχταριστό κέικ με χαρουπάλευρο που θα σας κερδίσει

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη με τροποποιήσεις κάθε φορά από την γιαγιάς μας Μαρία Διακαντώνη! Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τις αναλογίες κάθε φορά ώστε να το φέρετε ακριβώς εκεί όπου σας αρέσει!

Πάντα έχουμε όρεξη για κέικ αλλά δεν θέλουμε υλικά που θα μας προσθέσουν άχρηστες θερμίδες. Έτσι κάθε φορά ψάχνουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις σε κλασικές συνταγές. Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης είναι το χαρούπι και τα προϊόντα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάνουν δυναμικό comeback. Πρόκειται για μια αρχαιοελληνική τροφή που επέστρεψε ως super food. Συχνά το αποκαλούν «το κακάο των αρχαίων Ελλήνων». Είναι υγιεινό, θρεπτικό αλλά και πάρα πολύ γευστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή ψωμιού, γλυκών και άλλων αρτοσκευασμάτων.

Πάμε να δούμε την συνταγή αλλά πιο πριν προτείνω να φτιάξετε έναν αρωματικό καφέ!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σημασία έχει το αποτέλεσμα σημασία όμως έχει και η διαδρομή… . .☕Όταν στήνω ένα σκηνικό στην κουζίνα μου με κάποιο κέικ που έχω φτιάξει ή οτιδήποτε άλλο, ένα ζεστό αρωματικό καφεδάκι το κάνω με όλη μου την αγάπη! Σημασία για εμάς που έχουμε την επικοινωνία μαζί σας είναι να σας δείχνουμε την προσωπική μας άποψη, την προσωπική μας πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα! Όλα αυτά που βλέπετε τα στήνω με αγάπη και έμπνευση στην κουζίνα του σπιτιού μου (με ρωτάτε συχνά) . .❤Αγαπώ πολύ όταν μου λένε “καταλαβαίνω ότι αυτή η φωτογραφία είναι δική σου” και για μένα είναι πολύ σημαντικό οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε να έχουν την προσωπική μας άποψη, την προσωπική μας πινελιά, στον δικό μας χώρο και να τις έχουμε στήσει εμείς οι ίδιοι, με αγάπη, έμπνευση και λατρεία! . .☕Κάθε φορά που φτιάχνω ένα σκηνικό, μπορεί να χρειαστώ και 2 ώρες για να τακτοποιήσω τα αντικείμενα που θέλω, για να τραβήξω την κατάλληλη φωτογραφία και για να την επεξεργαστώ στην συνέχεια. Όλο αυτό είναι μία μαγική διαδικασία θα έλεγα μία ιεροτελεστία για όλους εμάς που αγαπάμε τη φωτογραφία που δεν είναι μόνο δουλειά είναι έμπνευση, είναι στάση ζωής… είναι ΕΜΕΙΣ! Πολύ σημαντικό λοιπόν για εμένα είναι να βλέπω ανθρώπους που παράγουν δικές τους φωτογραφίες, με τη δική τους πινελιά και να με ωθούν στο να συνεχίσω με το ίδιο μεράκι! . .❤Συνεχίστε… Θα συνεχίσουμε όλοι… Είναι μαγικό όλο αυτό… . . .ΥΓ: κέικ με ένα μέρος από χαρουπάλευρο…Χωρίς γάλα χωρίς βούτυρο χωρίς λευκό αλεύρι. Αργότερα θα σας πω περισσότερα σχετικά με την συνταγή. . . #mommyjammi #cafe #coffee #coffeeflatlay #cake #flatlay #mombloggergr #mykitchen #baking

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MommyJammi.gr® ᗰᗩᖇY ᒪIOᗪOᑌ (@mommyjammi.gr) στις


 Υλικά:

1/2 φλυτζ. χαρουπάλευρο
1 και 1/2 φλυτζ. αλεύρι ολικής ελαφρά κοσκινισμένο.
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν ή 1 κουτ. σόδα.
3/4 φλυτζ. λάδι
1/3 φλυτζ. ζάχαρη καστανή.
1 κουτ. χαρουπόμελο ( προαιρετικά)
1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη.
1 κουτ. γλ. ξύδι.
Όπως θα παρατηρήσατε είναι ένα κέικ νηστίσιμο. Χωρίς γάλα, αυγά και βούτυρο!

Εκτέλεση:

Κτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 175 για 20 με 30 λεπτά ανάλογα το πάχος.
Γίνεται πολύ σκούρο σαν σοκολατόπιτα.
Καλή σας επιτυχία και Καλή σας Απόλαυση!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ