Τι βαλίτσα να πάρω για τις διακοπές μου;

Για να πας στο νησί ή στο χωριό σου, πρέπει να πάρεις και πράγματα μαζί σου. Πρέπει να πάρεις ρούχα, παπούτσια, προσωπικά αντικείμενα, laptop και ό,τι άλλο νομίζεις ότι μπορεί να χρειαστείς αυτές τις ημέρες. Τι βαλίτσα να πάρω για τις διακοπές μου;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Το καλοκαίρι έρχεται και οι διακοπές έχουν αρχίσει να βρίσκονται στο μυαλό του καθενός εδώ και αρκετό καιρό. Ζούμε σε μία χώρα που η λέξη διακοπές δεν είναι κάτι ξένο και η λέξη καλοκαίρι είναι στο DNA μας. Ο ηλιόλουστος καιρός, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ατέλειωτες παραλίες, όπως και τα υπέροχα βουνά, αποτελούν το καλύτερο συστατικό για λίγες ή και πολλές ημέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης.

Βέβαια για να πας διακοπές ή κάπου να ξεκουραστείς, για να πας στο νησί ή στο χωριό σου, πρέπει να πάρεις και πράγματα μαζί σου. Πρέπει να πάρεις ρούχα, παπούτσια, προσωπικά αντικείμενα, laptop και ό,τι άλλο νομίζεις ότι μπορεί να χρειαστείς αυτές τις ημέρες. Και αυτά τα πράγματα κάπου πρέπει να τα βάλεις, μπορείς να τα βάλεις σε μια σακούλα σίγουρα, αλλά αν τα θες διπλωμένα, προστατευμένα, χωρισμένα και τακτοποιημένα θα πάρεις μια βαλίτσα με ροδάκια.

Εδώ πλέον έρχεται το ερώτημα τι βαλίτσα να πάρεις και τι είναι αυτό που θα καλύψει στις ανάγκες σου. Αν πας κάπου με το αμάξι ή το πλοίο μία υφασμάτινη βαλίτσα καλής ποιότητας με δύο ροδάκια θα είναι ότι πρέπει, μια και μπορεί κάπως να συμπιεστεί, ενώ αν χτυπήσει δεν υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να σπάσει. Αντίθετα εάν ταξιδεύεις με αεροπλάνο μία σκληρή βαλίτσα καλής ποιότητας, με τέσσερα ροδάκια θα είναι ιδανική, γιατί θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, και θα είναι πολύ εύκολη στην μεταφορά, ιδιαίτερα εάν έχεις και άλλες αποσκευές μαζί σου.

Το κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις είναι το καλής ποιότητας. Δεν χρειάζεται να είναι οι πιο ακριβές βαλίτσες στο εμπόριο. Δεν σημαίνει ότι πάντα το πιο ακριβό είναι και το καλύτερο, το πιο ακριβό είναι καλό σίγουρα αλλά πληρώνεις και μάρκα όπως σε όλα τα προϊόντα. Εάν θες να ξεχωρίζεις ακόμα και στις διακοπές σου και μπορείς να το κάνεις, τότε ναι σίγουρα πάρε μία επώνυμη βαλίτσα. Υπάρχουν όμως και οικονομικές βαλίτσες πολύ καλής ποιότητας με την εγγύησή τους από ένα έως δύο χρόνια, οπότε άμα σπάσει ροδάκι ή μηχανισμός μπορούν να αλλαχθούν στην αντιπροσωπεία τους.

Όσο αφορά το μέγεθος εξαρτάται από το πόσες ημέρες θα λείπεις και τι σκέφτεσαι να πάρεις μαζί σου. Οι βαλίτσες καμπίνας (55cm ύψος) είναι συνήθως για μία ημέρα και παίρνουν το πολύ μέχρι 8-9 κιλά πράγματα. Υπάρχουν οι μεσαίες βαλίτσες (62cm ύψος) που συνήθως είναι για 3-4 ημέρες, εφόσον τα ρούχα δεν είναι και πολύ χοντρά το καλοκαίρι. Και τέλος οι υπάρχουν οι μεγάλες βαλίτσες (72cm ύψος) που παίρνουν μέχρι 24 κιλά, οι λεγόμενες οικογενειακές βαλίτσες. Μόνο που πλέον ο καθένας θέλει μία για τον εαυτό του μια και για 10-15 ημέρες διακοπών, θέλεις αρκετά ρούχα και παπούτσια.

Οι λύσεις στην αγορά είναι πάρα πολλές. Πολλές ποιότητες, χρώματα και σχέδια. Μία επίσκεψη σε ένα φυσικό κατάστημα με είδη ταξιδίου, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Μην βιαστείτε να παραγγείλετε κάτι από το διαδίκτυο. Κάντε πρώτα την έρευνά σας και αν ζείτε σε μεγάλη πόλη επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα που έχει γνώση πάνω στο αντικείμενο. Εάν θέλετε πραγματικά μία ποιοτική βαλίτσα στην καλύτερη τιμή, πρέπει να μιλήσετε με τους ειδικούς.

Για όσους μένουν στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.liontosbags.gr . Σας περιμένουμε στο κατάστημα να συγκρίνετε ποιότητες και τιμές σε βαλίτσες, μέσα από μία πολύ μεγάλη ποικιλία.

Γ. Καφαντάρη 48 Αθήνα 11631

Τηλ. 2109012852

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα/Τετάρτη/Σάββατο 08:00-15:00

Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 08:00-21:00

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ