Παιδί και κινητό: Η σωστή χρήση του

Ένα κινητό υπάρχει στη ζωή όλων μας ή των περισσότερων από εμάς. Κι έρχεται η στιγμή που και το παιδί πιέζει και ζητά το δικό του. Και τώρα τι; Παιδί και κινητό: Η σωστή χρήση του

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κατερίνα Παπαϊωάννου – Life Coaching

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν το Kids Coaching θα βοηθήσει το παιδί σου είναι να το δοκιμάσεις.

info@katerina-papaioannou.com

Σύμφωνα με έρευνες το κινητό δεν πρέπει να μπει στη ζωή των παιδιών νωρίτερα από τα 12 του χρόνια. Στην περίπτωση, λοιπόν, που (και) σε αυτή τη μάχη έχει «νικήσει» το παιδί, αποκτώντας κινητό σε μικρότερη ηλικία, σου προτείνω να:

  • Περιορίσεις τη διάρκεια χρήσης του κινητού διότι η ακτινοβολία κάνει κακό στην υγεία (παιδιού κι ενήλικα φυσικά).
  • Κάνε συμφωνία. Συζήτα με το παιδί και θέσε σαφείς κανόνες για το πότε και ποιες ώρες θα το χρησιμοποιεί. Παρομοίως, εάν και πόσο θα “σερφάρει” στο διαδίκτυο. Εάν θα το χρησιμοποιεί στο σχολείο ή εάν η χρήση του πρέπει να είναι αυστηρά για να ενημερώνει εσένα, τον γονιό (για το πού είναι, τι ώρα θα γυρίσει κλπ.). Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην χρησιμοποιεί το κινητό τις ώρες του σχολείου, που έχει όλη την ευχέρεια να κοινωνικοποιηθεί και να παίξει.
  • Το παιδί,σου προτείνω,να έχει ένα συγκεκριμένο ποσό πίστωσης διαθέσιμο κάθε μήνα για χρήση του κινητού. Εφόσον εξαντληθεί αυτό το ποσό, θα μπορείς να επικοινωνήσεις μόνο εσύ μαζί του ή θα μπορεί το ίδιο να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να είναι υπεύθυνο και να κάνει συνετή χρήση.
  • Μια και υπάρχει ελεύθερα το διαδίκτυο στη ζωή μας, θεμιτό είναι να επιστήσεις την προσοχή του σε πιθανούς κινδύνους και να το ενθαρρύνεις να προστατεύεται, μη κοινοποιώντας τα προσωπικά του στοιχεία ή το πού είναι σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα λογισμικά φραγής, απενεργοποιώντας ή περιορίζοντας ανεπιθύμητες λειτουργίες. Εάν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε μαζί να συμφωνήσετε ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιεί και πώς.
  • Το κινητό καλό είναι να κλείνει όταν η οικογένεια βρίσκεται μαζί, π.χ. για δείπνο ή εκδρομές.

 

Σου τονίζω πως για να ισχύσουν με επιτυχία αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται και από τους ίδιους τους γονείς-πρότυπα.

 

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Παιδί και κινητό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ