Τι να προσέξετε αν κάνετε Χειμωνιάτικο Γάμο ή Βάπτιση

Σήμερα, η πιο δημοφιλής ημερομηνία για ένα γάμο φαίνεται να είναι το καλοκαίρι, και κυρίως το διάστημα, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Ήταν όμως πάντα έτσι; Τι να προσέξετε αν κάνετε Χειμωνιάτικο Γάμο ή Βάπτιση

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Μιλώντας με επαγγελματίες που είναι χρόνια στο κλάδο, μαθαίνουμε ότι παλαιότερα και ο χειμώνας ήταν μία αρκετά δραστήρια περίοδος για το γάμο και τη βάπτιση. Ας δούμε όμως περισσότερα για τον γάμο τον χειμώνα.

Συζητώντας με ειδικούς αλλά και με άλλους συμπολίτες (λίγο μεγαλύτερης ηλικίας), βλέπουμε ότι η επιλογή μιας ημερομηνίας για ένα γάμο ή για μια βάπτιση μετά το Σεπτέμβριο δεν είναι κακή ιδέα. Ίσως μάλιστα να κρύβει ευκαιρίες που δεν υπάρχουν το καλοκαίρι. Εξάλλου, όλα έχουν να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση. Ο χειμωνιάτικος γάμος ή μια χειμωνιάτικη βάπτιση δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Πάμε όμως να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας ημερομηνίας.

Ημερομηνία και ώρα γάμου

Μήπως έχεις αργήσει να πάρεις απόφαση για την εκκλησία και την ώρα; Την περίοδο των τελευταίων μηνών του φθινοπώρου ή του χειμώνα δεν υπάρχει καμία πίεση για την εκκλησία. Οι πιθανότητες να βρεις την εκκλησία που θέλεις, καθώς και την ώρα που σε βολεύει είναι αυξημένες, και ας έχεις αργήσει λίγο να καταλήξεις! Ο αριθμός των βαπτίσεων και των γάμων είναι μικρότερος αυτή την περίοδο, οπότε η επιλογή είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου στο χέρι σου.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το δημαρχείο ή τους εξωτερικούς χώρους. Επομένως, αν θες να πραγματοποιήσεις πολιτικό γάμο, ο χειμώνας είναι μια επιλογή που μπορείς να λάβεις σοβαρά υπόψη σου. “Χειμωνιάτικο Γάμο ή Βάπτιση”.

Επιλογή προσκλητηρίων γάμου

Όσον αφορά το κομμάτι που περιλαμβάνει τα προσκλητήρια γάμου ή και τα προσκλητήρια βάπτισης, δε θα χρειαστεί να αγχωθείς για το αν θα πρέπει να τα μοιράσεις πολύ νωρίς ή, σε περίπτωση καθυστέρησης, αν θα είναι πολύ αργά.

Χάρη στην αλλαγή της εποχής και τα ενδιαφέροντα χρώματα που επικρατούν, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις προσκλητήρια με διαφορετικά από τα συνηθισμένα χρώματα τα οποία θα κερδίσουν τις εντυπώσεις όλων των καλεσμένων!

Φωτογράφος και γαμήλια φωτογράφιση

Ο φωτογράφος αποτελεί μια ακόμη εύκολη επιλογή για έναν χειμερινό γάμο. Ο λόγος; Και αυτό το επάγγελμα δεν είναι τόσο δραστήριο αυτή την περίοδο του έτους. Επομένως, θα μπορέσεις πιο εύκολα να βρεις διαθέσιμο τον φωτογράφο που επιθυμείς. Αν ο καιρός είναι η μεγάλη σου ανησυχία δε θα πρέπει να φοβάσαι. Όποιες και να είναι οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της φωτογράφισης,  με ένα καλό συνεργείο μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι καταστάσεις και να βγουν εντυπωσιακές φωτογραφικές λήψεις, καθώς και πλάνα για το βίντεο.

Επιλογή κέντρου και διοργανωτών γάμου

Το να βρεις και να κλείσεις ένα κέντρο έως και πριν το νέο έτος ίσως είναι εύκολη υπόθεση. Φυσικά, μετά την αλλαγή του χρόνου ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο το να βρεις κέντρο γιατί την ίδια μέρα ίσως συμπέσει κάποια άλλη εκδήλωση. Η λύση βέβαια θα βρεθεί αρκετά εύκολα, επιλέγοντας κάποιο άλλο κέντρο από τα διαθέσιμα.

Οι DJs, οι στολισμοί αλλά και γενικά οι διοργανωτές γάμου δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο χειμώνας είναι μία πιο χαλαρή περίοδος για αυτούς όσον αφορά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, αλλά και μία πολύ δημιουργική επίσης, γιατί το χειμώνα ετοιμάζουν τις περισσότερες από τις ιδέες που θα παρουσιάσουν μέσα στη σεζόν. Οπότε ίσως είναι και μία πολύ καλή επιλογή, διότι έτσι θα είσαι σίγουρα από τους πρώτους που ίσως λανσάρουν και μία νέα τάση στο στολισμό.

Ώρα για τις μπομπονιέρες γάμου

Οι μπομπονιέρες γάμου επίσης μπορούν να γίνουν μία πολύ εύκολη επιλογή, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, και κατά συνέπεια η αλλοίωση τους. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ό,τι κουφέτο θέλεις, ακόμη και βότσαλο.

Επιλογή νυφικού ή κοστουμιού

Κι όμως, ο χειμώνας βολεύει ως προς την επιλογή ενός ιδιαίτερου νυφικού ή κοστουμιού γάμου. Το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη έχουν βγει οι περισσότερες νυφικές ή γαμπριάτικες κολεξιόν. Συγκυριακά, θα είστε οι πρώτοι που θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ νέων, εντυπωσιακών κομματιών. Το κυριότερο; Σε πολλά καταστήματα νυφικών, πραγματοποιούνται μεγάλες εκπτώσεις εκείνη την περίοδο.

Τι γίνεται όμως με την επιλογή των αξεσουάρ; Αξεσουάρ όπως το μανίκι, το γάντι ή το γουνάκι μπορούν να σας βοηθήσουν να κλέψετε την παράσταση. Ο άντρας μπορεί να επιλέξει ένα κοστούμι είτε με γιλέκο, είτε χωρίς, ώστε να μην ασφυκτιά μέσα στην εκκλησία ή στη φωτογράφηση πριν και μετά το γάμο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως όπως και να έχει, η λαϊκή ρήση: των φρονίμων τα παιδιά… έχει απόλυτη εφαρμογή στο γάμο ή στη βάπτιση!

Καλό είναι λοιπόν, να είμαστε και λίγο πιο χαλαροί κάποιες φορές. Ωστόσο, πολλές φορές η έγκαιρη οργάνωση κάνει τα θέλω μας να πραγματοποιηθούν όπως ακριβώς τα έχουμε φανταστεί, και το κυριότερο χωρίς άγχος!

Οι ειδικοί του καταστήματος mpomponieres24.gr θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις ωραιότερες μπομπονιέρες και προσκλητήρια γάμου ή βάπτισης και ότι άλλο χρειάζεστε για να κάνετε τον χειμωνιάτικο γάμο σας, έτσι όπως τον έχετε ονειρευτεί!

 

Με το καλό λοιπόν!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

“Χειμωνιάτικο Γάμο ή Βάπτιση”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ